Winst voor Feyenoord O/19 bij PSV A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. PSV A1 werd met 1-3 verslagen. Onder 18 boekte een monsterzege op Quick Boys A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens was met 10-0 te sterk. Onder 17 won op bezoek bij FC Utrecht B1 met 1-3. Voor Onder 16 leverde het uitduel met VVV/Helmond Sport B1 een 4-2 nederlaag op. Onder 15 was in eigen huis met 4-2 te sterk voor de leeftijdsgenoten van PSV. Onder 14 speelde met 3-3 gelijk bij Vitesse/AGOVV C2.
ONDER 19 WINT TOPPER MET PSV A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag de topper tegen PSV A1 gewonnen. In Eindhoven was de ploeg van trainer Damiën Hertog met 1-3 te sterk voor de leeftijdsgenoten. Door de zege zijn de Rotterdammers na twee competitiewedstrijden nog zonder puntenverlies.

‘Over heel de wedstrijd gezien hebben wij terecht gewonnen’, beschouwde Hertog na op het duel. ‘We zijn sterk begonnen en hebben de voorsprong goed verdedigd. Ik ben tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld.’

O/19 was vanaf het begin van het duel de bovenliggende partij. Beide ploegen hadden moeite met het benauwde weer. Feyenoord/Excelsior drukte het overwicht niet uit in grote kansen, maar bleef geduldig zoeken naar een voorsprong.

Die kwam er vlak voor rust, toen na een hoekschop de bal op een arm van een verdediger van PSV belandde. De scheidsrechter legde de bal op de stip, waarna Elvis Manu vanaf elf meter de score opende: 0-1.

Feyenoord/Excelsior kwam furieus uit de kleedkamer voor de tweede helft en verdubbelde de score al snel via Anass Achahbar. De spits was trefzeker na een hoekschop.

PSV slaagde er nauwelijks in gevaar te stichten voor het doel van Bryan Struis en het wachten leek op een derde Rotterdamse treffer. Ondanks een aantal goede kansen, bleef die echter uit, waardoor de Eindhovenaren het na ruim een uur spelen weer spannend konden maken: 1-2.

Met een aantal verse krachten verdedigde O/19 vervolgens succesvol de voorsprong. In de laatste minuut besliste Daan Blij na een goed uitgespeelde aanval de wedstrijd met een hard schot in de korte hoek.

PSV A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-3
43’ 0-1 Manu (strafschop)
49’ 0-2 Achahbar
66’ 1-2
90’ 1-3 Blij

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:  Struis; Van Deelen, Van Huijgevoort, Kongolo (89’ Blokland), Woudenbrg; M. Steenvoorden, Trindade de Vilhena (88’ Van der Laan), Van der Velden; Sleegers (70’ Agatowski), Achahbar (75’ Cornelissens) en Manu (88’ Blij).

ECLATANTE ZEGE ONDER 18 OP QUICK BOYS A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag op eigen veld geen spaan heel gelaten van Quick Boys A1. De Rotterdammers versloegen de Katwijkers met 10-0. De zege kreeg vooral vorm in de eerste twintig minuten na de rust. Daarin vielen zeven treffers.

Anders dan de eclatante overwinning doet vermoeden, begon O/18 niet goed aan de wedstrijd. Kevin Dercks zette de Rotterdammers na vijf minuten weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar het spel was niet overtuigend. Het tempo lag laag en Feyenoord/Excelsior maakte het Quick Boys maar af en toe echt lastig.

Na iets meer dan een half uur bracht Vincent Janssen O/18 op een 0-2 voorsprong. De vraag was toen, met de  0-5 nederlaag die de bezoekers vorige week tegen VVV/Helmond Sport leden in het achterhoofd, niet meer óf maar met hoeveel Feyenoord/Excelsior de wedstrijd zou gaan winnen.

Bij de start van de tweede helft gooiden de Rotterdammers alle remmen los. Na twee minuten gaf Joshua Steenvoorden het startsein voor een stortvloed aan Rotterdamse treffers. Dercks, Janssen, Cas Knoester (2x) en Dalian Maatsen brachten de stand vervolgens binnen het uur op 8-0.

Daarmee was de honger van O/18 naar treffers nog niet gestild. Een halfuur voor tijd mocht Redouan Boulfalfal vanaf elf meter de score op 9-0 brengen, waarna William Geyah Darjij vier minuten voor tijd de zo vurig gewenste tiende treffer verzorgde.

Trainer Jan Gösgens was ondanks de grote zege van zijn ploeg niet onverdeeld tevreden. ‘Natuurlijk ben ik over het eerste halfuur na rust uitermate content, maar in de eerste helft speelden we onnodig angstig en veel te weinig vooruit. Ik ben blij met de enorme gretigheid die de ploeg na de rust toonde.’

Feyenoord/Excelsior O/18 – Quick Boys A1 10-0
Scoerverloop:
5’ 1-0 Dercks                        54’ 6-0 Knoester
32’ 2-0 Janssen                       56’ 7-0 Knoester
47’ 3-0 J. Steenvoorden                     58’ 8-0 Maatsen
50’ 4-0 Dercks                                   62’ 9-0 Boulfalfal (strafschop)
52’ 5-0 Janssen                      86’ 10-0 Geyah Darjij

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:  Spanjaart; Maatsen, Van Beek, Samsey, Gomez Nietö; Thong (65’ Elst), Knoester (65’ Geyah Darjij), Dercks; Janssen (65’ Triel), J. Steenvoorden (75’ Toorenburg en Boulfalfal.

ONDER 17 IN EXTREMIS VOORBIJ FC UTRECHT B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 is er zaterdag op de valreep in geslaagd om FC Utrecht B1 te verslaan. De Rotterdammers boekten door twee treffers in de blessuretijd een 1-3 winst. De zege was voor een groot deel te danken aan ‘gouden wissel’ Silgio Thenu, die tien minuten voor tijd inviel en bij beide treffers betrokken was.

‘Als ik heel eerlijk ben was de wedstrijd niet om aan te zien’, was trainer Joop Hiele na afloop duidelijk. ‘We hebben het geluk aan onze zijde gehad. De jongens voerden hun taken niet uit, terwijl dat vorige week juist zo goed ging. Ik ben dus ondanks de zege zeker niet juichend de bus in gegaan. Maar goed, je kunt beter geflatteerd winnen, dan geflatteerd verliezen.’

Ondanks het matige spel van O/17, kwam de ploeg na een kwartier spelen op voorsprong. Een vrije trap van Rick Kasdorp werd door Oussama Idrissi in het doel gewerkt.

Vijf minuten later kwam FC Utrecht, ook uit een vrije trap, op gelijke hoogte. Het schot was houdbaar, maar doelman Maarten de Fockert verkeek zich op de bal en hielp de thuisploeg daarmee onbedoeld aan de gelijkmaker.

Tien minuten voor de pauze leek het voor Feyenoord/Excelsior allemaal wat makkelijker te worden, toen een speler van Utrecht na een forse tackle met rood van het veld werd gestuurd, maar ondanks de numerieke meerderheid bleef het spel van O/17 moeizaam lopen.

Met het inbrengen van Thenu deed Hiele, zoals na afloop bleek, een gouden greep. In de eerste minuut van de blessuretijd, die door een aantal blessures aan de kant van de thuisploeg liefst vijf minuten bedroeg, was de spits alert bij een afgeslagen bal en zette hij zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Een minuut later besliste Bart Nieuwkoop op aangeven van diezelfde Thenu het duel definitief.

FC Utrecht B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 1-3
15’ 0-1 Idrissi
20’ 1-1
80’ 1-2 Thenu
80’ 1-3 Nieuwkoop

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17:  De Fockert; Ulusoy (54’ Dekker), Yalamoglu, Lopes Cabral, Hardeveld; Kassels (60’ De Vos), Driebergen (60’ Nieuwkoop), Kasdorp; Idrissi, Robinson (69’ Thenu) en Knegjens (41’ Go).

ONDER 16 ONDERUIT BIJ VVV/HELMOND SPORT B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag het uitduel met VVV/Helmond Sport B1 met 4-2 verloren. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam nog wel op voorsprong, maar ging op bezoek bij de Limburgers terecht onderuit.

VVV/Helmond Sport startte veel feller dan de Rotterdammers. Na zes minuten was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer, maar de bal eindigde op de lat. Even later moest doelman Bob van der Hoek na een hoekschop redding brengen.

Het was dan ook tegen de verhoudingen in dat O/16 na negen minuten op voorsprong kwam. De aanval begon bij rechtsback Jessie Proost, die goed inspeelde op Gilberto da Silva. Die verlengde de bal op zijn beurt prima op Djazz Manusama en diens voorzet werd door een verdediger van de thuisploeg in het eigen doel gewerkt.

De voorsprong inspireerde Feyenoord/Excelsior niet tot beter spel, waardoor het wachten was op de gelijkmaker van VVV/Helmond Sport. Die kwam er na 27 minuten toen de defensie van de Rotterdammers geen antwoord had op een steekbal van de Limburgers, die door de spits werd afgemaakt: 1-1. Een minuut later werd het ook 2-1, toen Da Silva een tegenstander in het strafschopgebied vasthield en de thuisploeg een strafschop kreeg.

In de tweede helft bleef VVV/Helmond Sport de bovenliggende partij. Zes minuten na rust werd de voorsprong uitgebreid, toen een speler van de thuisploeg bij een hoekschop vrij kon binnenwerken. Niet veel later viel de vierde Limburgse treffer en was het duel beslist.

Na een uur spelen kwam Feyenoord/Excelsior via Rick van der Struis nog wel terug tot 4-2, maar het geloof op een goede afloop was toen al verdwenen bij de Rotterdammers.

‘De uitslag is geflatteerd’, vond Taument. ‘VVV/Helmond Sport is genadig voor ons geweest. Het had gezien de verhoudingen op het veld zomaar 7-1 kunnen worden. We zijn op het gebied van strijdlust totaal afgetroefd. Daar baal ik van. Dit mag niet meer gebeuren.’

VVV/Helmond Sport B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 4-2
9’ 0-1 e.d.             59’ 4-2 Van der Struis
27’ 1-1
28’ 2-1
46’ 3-1
54’ 4-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Hoek; Proost, El Baad (58’ Racaj), James, Gronsveld; Van der Pijl, Da Silva, Manusama (58’ Luiza Lubanzadio); Pisas (54’ Van der Struis), Klooster en Van Eijk ( 54’ Albertus).

STERK ONDER 15 VERSLAAT PSV C1

Feyenoord/ Excelsior onder 15 heeft zaterdag PSV C1 met 4-2 verslagen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was veel sterker dan de ploeg uit Eindhoven en won verdiend, onder meer door twee treffers van Marlon Slabbekoorn.

‘Een dikverdiende overwinning’, vond Oost. ‘Vooral in de eerste helft waren wij erg sterk. PSV is toen nauwelijks aan de bal geweest. De 2-1 ruststand gaf de verhouding niet goed weer. We hebben nog steeds moeite met scoren. Soms zijn we niet genoeg ‘doelpuntenverliefd’.’

O/15 domineerde de eerste helft en zette het overwicht na elf minuten om in een voorsprong. Slabbekoorn ontving de bal van Danny van Haaren en kon afmaken: 1-0. Daarna bleven de Rotterdammers de bovenliggende partij, maar de score werd niet uitgebouwd. Toen PSV er na iets minder dan een halfuur een keer spaarzaam uitkwam, leidde dat gelijk tot de gelijkmaker.

Feyenoord/Excelsior raakte daar niet van in de war en werkte zich binnen vijf minuten naar een nieuwe voorsprong. Amir Absalem stuurde Slabbekoorn met een dieptepass op avontuur, waarna de inzet van de aanvaller bij de tweede paal in de kruising verdween.

Ondanks het constante overwicht van O/15 lukte het PSV in de tweede helft opnieuw om terug te komen. De Eindhovenaren hadden daar wel de hulp van Feyenoord/Excelsior bij nodig. Na een terugspeelbal ontstond een misverstand tussen doelman Michael Fabrie en Bert Koomen, waarna een aanvaller van de bezoekers kon profiteren: 2-2.

Tien minuten later kwam Feyenoord/Excelsior voor de derde keer op voorsprong. Opnieuw was Slabbekoorn bij de treffer  betrokken, dit keer als aangever. Het doelpunt kwam op naam van Jordy den Hoedt. Twee minuten later besliste Jari Schuurman het duel  met de 4-2.

Feyenoord/Excelsior O/15 – PSV C1 4-2
11’ 1-0 Slabbekoorn
26’ 1-1
31’ 2-1 Slabbekoorn
37’ 2-2
47’ 3-2 Den Hoedt
49’ 4-2 Schuurman

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Fabrie; Hammouti (43’ Korporaal), Kingsale, Koomen (40’ Groos), Absalem; Van der Meer, Van Haaren, Slabbekoorn; Den Hoedt (65’ Franse), El Hankouri (58’ Hamer) en Daconu.

ONNODIG PUNTENVERLIES ONDER 14 BIJ VITESSE/AGOVV C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 is zaterdag op bezoek bij Vitesse/AGOVV C2 tegen onnodig puntenverlies opgelopen. De ploeg van trainer Rob Kurvers gaf tot twee keer toe een voorsprong uit handen en verzuimde daardoor de tweede competitiezege van het seizoen te boeken.

De start van de wedstrijd had voor O/14 niet beter kunnen zijn. Al na twee minuten bekroonde Rodney Kongolo een uitstekende aanval, waarin Shurendo Janga en Rashaan Fernandes de hoofdrollen speelden,  met een treffer.

Daarna bleef Feyenoord/Excelsior de betere ploeg, maar met het uitblijven van een tweede treffer leek er onrust in de Rotterdamse formatie te sluipen. De tweede goal werd te geforceerd gezocht en dat kwam het spel niet ten goede. Toch leek er voor O/14 lang niets aan de hand. Zeker niet toen Kongolo na iets minder dan een halfuur na een goede individuele actie vanaf zestien meter raak schoot: 0-2.

Na de rust oogden de Rotterdammers niet zo scherp als in de eerste helft. De concentratie leek wat weg te zakken en Vitesse/AGOVV profiteerde daar gretig van, met als gevolg dat de voorsprong van Feyenoord/Excelsior binnen tien minuten was verdwenen.

Eerst werkte Clarence Bijl de bal na drie minuten ongelukkig in zijn eigen doel. Daarna leidde een foute pass van doelman Ramon ten Hove de gelijkmaker in en kon O/14 weer van voren af aan beginnen.

Twee minuten voor tijd leek O/14 de zege alsnog veilig te stellen, nadat Nigel Robertha een goede voorzet van Fernandes binnentikte. In blessuretijd kwam Vitesse/AGOVV echter toch nog langszij. Doelman Ten Hove redde eerst nog goed na een vrije trap van de thuisploeg, maar vanuit de rebound was het alsnog raak: 3-3.

‘Jammer dat we de goede lijn die we vorige week tegen PSV hebben ingezet niet hebben kunnen doortrekken’, zei Kurvers na afloop. ‘We hebben nog niet de rust om een voorsprong te verdedigen. Die jongens hollen zichzelf soms voorbij. Dat is jammer, want we hadden hier gezien de verhoudingen ruim kunnen winnen.’

Vitesse/AGOVV C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 3-3
2’ 0-1 Kongolo
27’ 0-2 Kongolo
38’ 1-2 Bijl (E.D.)