Bakkal blij met sterke start bij Feyenoord

Otman Bakkal was logischerwijs een tevreden man toen hij zondagmiddag in het Rat Verlegh Stadion terugkeek op de 1-3 overwinning op NAC Breda. De middenvelder debuteerde sterk voor Feyenoord en luisterde zijn eerste optreden ook nog eens op met een treffer. ‘Het was een belangrijk doelpunt’, zei hij. ‘We kwamen gelijk zonder goed te spelen. Het is mooi om zo te starten bij Feyenoord.’
De aanwinst kopte Feyenoord tegen het einde van de eerste helft naar 1-1, uit een corner van Jerson Cabral. ‘Hier hebben we op getraind en dan is het lekker als het er in de wedstrijd uitkomt’, zei hij. ‘Ik kwam vrij bij de eerste paal en kopte binnen. Een mooi doelpunt. De eerste helft speelden we verder veel te slordig, maar gelukkig hebben we dat na de rust recht kunnen zetten.’

Bakkal had met de rust in zijn spel een belangrijk aandeel in die overwinning, maar ondanks zijn sterke start ziet hij nog voldoende kans om te verbeteren. ‘Het samenspel met de andere jongens was soms nog even wennen’, zei hij. ‘Gaandeweg de wedstrijd ging het al beter, dus dat biedt vertrouwen voor de toekomst. Ik kijk met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. We hebben gewonnen en met een doelpunt had ik er ook nog een aandeel in. Dat is een mooie start.’