Beloften boeken eerste competitiezege

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt in de eredivisie voor beloften. De ploeg van coach André Hoekstra was in de derde competitieronde met 0-2 te sterk voor Jong FC Utrecht. Op sportpark Zoudenbalch waren Mick van Buren en Miquel Nelom de doelpuntenmakers voor de beloften. Dani Fernández speelde de volledige wedstrijd.
Tot aan de rust gingen Jong FC Utrecht en Jong Feyenoord/Excelsior grotendeels gelijk op. Beide ploegen leverden veel strijd, zonder dat dit veel uitgespeelde kansen opleverde. Aanvaller Van Buren kreeg tien minuten voor rust de grootste mogelijkheid, toen hij een schot via de binnenkant van de paal uit het doel zag ketsen.

Na rust trok de ploeg van Hoekstra het initiatief naar zich toe. Feyenoord kreeg meer grip op het middenveld, helemaal nadat Kamohelo Mokotjo na een uur spelen vanuit de defensie een linie opschoof. Het goede spel resulteerde een kwartier na rust in de openingstreffer van Van Buren, die raak schoot na een combinatie met Sekou Cissé.

Een kwartier later bepaalde de mee opgekomen Nelom de eindstand. De verdediger schoot de bal na een steekpass van Kevin Jansen onder het lichaam van de keeper door in het doel en stelde daarmee de eerste zege voor de beloften veilig.

Coach Hoekstra was na afloop tevreden over het resultaat in Utrecht. ‘Op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen’, vertelde hij. ‘Na rust hebben we de wedstrijd onder controle gehad.’

Jong FC Utrecht - Jong Feyenoord/Excelsior 0-2
60’ 0-1 Van Buren
75’ 0-2 Nelom

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Deckers; D. Fernández, Mokotjo, Martins Indi, Nelom; Van Haaren, Wattamaleo (56’ Isoufi), Jansen (80’ De Vries); Lagouireh, Van Buren en Cissé (60’ Djellal).