Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Francisco Elson bezoekt selectie Feyenoord

Basketballer Francisco Elson heeft maandag een bezoek gebracht aan de selectie van Feyenoord. De 35-jarige Rotterdammer, de enige Nederlander die ooit de NBA-titel veroverde, sprak na de ochtendtraining met de selectie. Elson vertelde de aandachtig luisterende spelers en trainers onder meer over zijn jaren in de absolute top van het Amerikaanse sport en vooral over de moeizame weg die hij aflegde om die top te bereiken.
Francisco Elson vertrok op achttienjarige leeftijd naar de Verenigde Staten om college-basketbal te spelen in Texas en later in Californië. In 1999 werd Elson gedraft door NBA-ploeg Denver Nuggets. Die club liet hem eerst een aantal jaren rijpen in Europa. Zo speelde de center enkele jaren met succes in Spanje, onder meer voor Barcelona. Van 2003 tot 2006 speelde Elson alsnog voor de Nuggets, waarna hij in 2006 een contract tekende bij San Antonio Spurs. Bij die club kende de 2 meter 13 lange Rotterdammer de meest succesvolle periode uit zijn carrière. In 2007 werd Elson met de Spurs zelfs kampioen van de NBA, waardoor hij nog altijd de enige Nederlander is die in het bezit is van de prestigieuze NBA-kampioensring. De Nederlands international speelde afgelopen jaar voor Utah Jazz en is momenteel in zijn eigen stad in afwachting van de beëindiging van de NBA-lockout, het conflict tussen clubeigenaren en spelers.
 
 
In de kleedkamer van Feyenoord vertelde Francisco Elson de spelers onder meer over de sleutels tot zijn succes: liefde voor het spel en in jezelf willen blijven investeren. ‘Als echte Rotterdammer ben ik natuurlijk fan van Feyenoord’, vertelde Elson achteraf. ‘Ik vond het daarom heel leuk om mijn ervaringen te delen met deze spelersgroep en ik hoop dat zij het ook leuk gevonden hebben. En zaterdag zal ik hen vanaf de tribune weer steunen.’ Bart Schenkeveld vatte de boodschap van Elson na afloop kernachtig samen: ‘Elke dag weer keihard werken, in jezelf blijven geloven en dan ben je tot meer in staat dan je zelf voor mogelijk houdt.’
 
 
Na afloop van de ontmoeting overhandigde Ron Vlaar namens de selectie als dank een Feyenoord-shirt met rugnummer 213 aan Francisco Elson, die op zijn beurt zijn San Antonio Spurs-tenue uit het kampioensjaar aan Feyenoord schonk. ‘Dat krijgt een mooi plekje in de kleedkamer, als geheugensteuntje’, liet trainer Ronald Koeman meteen weten.