Eerste puntenverlies Feyenoord onder 19

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft vrijdagavond het thuisduel met Willem II/RKC A1 niet weten te winnen. De ploeg van trainer Damiën Hertog bleef tegen de Brabanders steken op een 1-1 gelijkspel en leed daardoor het eerste puntenverlies in de competitie.
‘De eerste helft was heel matig, in de tweede helft hebben we onszelf goed hersteld’, vatte Hertog de wedstrijd samen. ‘We begonnen niet best en kwamen terecht achter. Het is positief dat we, zonder in de wedstrijd te zitten, in de tweede helft de wedstrijd naar ons toe trekken. Maar aan één goede helft heb je niet genoeg om te winnen.’

Willem II/RKC, dat aan het duel op Varkenoord begon met drie punten uit twee wedstrijden, kreeg in de eerste helft te veel ruimte van O/19, waardoor de gasten redelijk vrijuit konden voetballen. Dat leidde niet tot veel uitgespeelde kansen, maar wel tot een overwicht voor de Brabanders.

Tien minuten voor de pauze profiteerde Willem II/RKC van dat overwicht en kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Feyenoord/Excelsior slaagde er in het vervolg van de eerste helft niet meer in iets aan die achterstand te doen.

In de tweede helft kwam O/19 een stuk beter voor de dag. Het elftal van Hertog speelde in een hoger tempo en slaagde er goed in Willem II/RKC onder druk te zetten. Feyenoord/Excelsior domineerde de wedstrijd en de Brabanders wisten er nauwelijks meer uit te komen.

Twintig minuten voor tijd kwam de gelijkmaker op naam van Bryan van der Laan, die een afgeslagen voorzet met een dropkick fraai achter de doelman van de bezoekers werkte. Feyenoord/Excelsior bleef daarna de betere ploeg, maar slaagde er niet in de wedstrijd te beslissen.

‘Over de gehele wedstrijd gezien is een gelijkspel een terechte uitslag’, vond Hertog. ‘Al hadden we hem in de tweede helft ook zomaar kunnen winnen. Dit is een hele belangrijke les voor de ploeg. In het leerproces komt dit gelijkspel niet slecht uit.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – Willem II/ RKC A1 1-1
36’ 0-1
68’ 1-1 Van der Velden

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:  Struis; Van Deelen (85’ Samsey), Blokland, Kongolo, Woudenberg; M. Steenvoorden, Van der Laan, Sleegers (80’ Agatowksi); Manu, Achahbar en Van der Velden (46’ Cornelissens).