Fanshop
Fanshop

Doelpuntloos gelijkspel voor Feyenoord onder 18

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag met 0-0 gelijkgespeeld tegen VVV/Helmond Sport A1. De Rotterdammers waren beter, maar konden het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Onder 16 herstelde zich met een 0-5 zege bij Union B1 goed van de 4-2 nederlaag die de ploeg vorige week leed. Onder 15 was in eigen huis veel te sterk voor Willem II/RKC C1. De ploeg van Jeffrey Oost liet geen spaan heel van de bezoekers en won met 9-1. Onder 14 was met 6-0 ruim de meerdere van FC Den Bosch C2. Onder 19 speelde vrijdagavond al met 1-1 gelijk tegen Willem II/RKC A1. Onder 17 was vrij in verband met het vierlandentoernooi dat Oranje O/17 speelt.
ONDER 18 EN VVV/HELMOND SPORT A1 SCOREN NIET
Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag het thuisduel met VVV/Helmond Sport A1 met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Jan Gösgens domineerde een groot deel van de wedstrijd, maar slaagde er niet in te scoren.

‘Dat is jammer, maar dat we een paar kansen missen kun je niemand verwijten’, vond Gösgens. ‘We wilden vorig seizoen heel graag promoveren, juist om wedstrijden zoals deze te kunnen spelen. Dit soort potjes zijn voor ons heel leerzaam.’

O/18 was vanaf de start van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. De Rotterdammers zetten de bezoekers onder druk en speelden aanvallend, maar in de laatste fase van aanvallen ontbrak het vaak aan een goede eindpass. Net als Feyenoord/Excelsior slaagde VVV/Helmond Sport er niet in uitgespeelde kansen te creëren. De eerste helft was daarom voor de neutrale toeschouwer niet erg opwindend.

In de tweede helft veranderde dat. De ploeg uit Limburg kwam als beste uit de kleedkamer en had in het eerste kwartier het beste van het spel. Daarna nam O/18 het heft weer in handen en werd VVV/Helmond Sport onder druk gezet.

In tegenstelling tot voor rust, leverde dat nu wel een aantal goede mogelijkheden op. Vooral Vincent Janssen was dicht bij een treffer. Eerst redde de doelman van VVV/Helmond Sport knap op een inzet van de aanvaller. Vijf minuten voor het einde schakelde Feyenoord/Excelsior na een hoekschop van de bezoekers razendsnel om en kwam Janssen oog in oog met de doelman te staan. De inzet van de linkerspits ging maar net naast.

Feyenoord/Excelsior O/18 – VVV/Helmond Sport A1 0-0
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:
Franken; Maatsen, Van Beek, Samsey, Gomez Niëto; Thong, Triel (65’ Geyah Darjij), Dercks; Boulfalfal (60’ Robinson), Knoester en Janssen.

ONDER 16 TE STERK VOOR UNION B1
Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag Union B1 ruim verslagen. Op bezoek in Nijmegen waren de Rotterdammers met 0-5 te sterk. Randy Elst had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege.

De Rotterdammers begonnen uiterst geconcentreerd en gedisciplineerd aan de wedstrijd. Ondanks het feit dat de amateurs van Union dit seizoen nog geen punt hadden gepakt, onderschatte Feyenoord/Excelsior de tegenstander niet.

Na een kwartier spelen zette Elst O/16 op een 0-1 voorsprong. De middenvelder kopte bij de tweede paal een goede voorzet van Junior Albertus binnen. Niet veel later verdubbelden de Rotterdammers de score via Florian Racaj, die de doelman met een hard schot vanaf twintig meter verraste.

Door de voorsprong ging Feyenoord/Excelsior makkelijker voetballen. De thuisploeg kon niets tegenover het verzorgde spel van O/16 zetten en beperkte zich tot tegenhouden.

In de tweede helft verhoogde O/16 het tempo en dat leidde al rap tot een uitbreiding van de score. Jessie Proost bediende Djazz Manusama, die goed afwerkte: 0-3. Vijf minuten daarna bracht Elst met zijn tweede treffer de score op 0-4.

De wedstrijd ging daarna steeds meer lijken op een trainingpartijtje. Union kon niet meer en moest toekijken hoe de Rotterdammers de bal van voet tot voet lieten gaan. Twee minuten voor tijd bepaalde invaller Bram van Eijk de eindstand op 0-5.

‘We hebben de teleurstelling van de nederlaag van vorige week weg kunnen spoelen met deze prestatie’, zei trainer Gaston Taument na het duel. ‘Het was een verwachtte overwinning, maar dat maakt het vaak juist moeilijk om honderd procent scherp te zijn. Toch zijn we erin geslaagd bij vlagen verzorgd te spelen en hebben we terecht gewonnen.’

Union B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 0-5

Scoreverloop:
14’ 0-1 Elst
22’ 0-2 Racaj
47’ 0-3 Manusama
52’ 0-4 Elst
78’ 0-5 Van Eijk

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Minnaard; Proost, El Baad (60’ Da Silva), Gronsveld, Racaj (41’ Dekker); Elst, Nieuwkoop, Manusama; Albertus (60’ Pisas), Klooster (56’ Van der Struis) en Luiza Lubanzadio (70’ Van Eijk).

ONDER 15 WALST OVER WILLEM II/RKC C1 HEEN
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag met groot machtsvertoon Willem II/RKC C1 verslagen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was op Varkenoord met 9-1 te sterk voor de Brabanders, die voorafgaand aan het duel met de Rotterdammers nog ongeslagen waren.

Oost was na de eclatante zege van zijn ploeg logischerwijs bijzonder tevreden. ‘We hebben met heel veel bezieling gespeeld en 9-1 is natuurlijk een prachtig resultaat. Het is niet zo dat we vandaag meer kansen creëerden dan gebruikelijk, we zijn er alleen veel effectiever mee omgegaan.’

De start van O/15 was overweldigend waardoor het duel binnen twintig minuten al beslist was. De openingsgoal viel al na vier minuten. Willem II/RKC werd goed onder druk gezet en met het balbezit dat volgde wist Mohammed El Hankouri wel raad: de spits verraste met een subtiel lobje de doelman en zette Feyenoord/Excelsior op 1-0.

Twee minuten later was het opnieuw raak, nu via Marlon Slabbekoorn, die na een dieptepass van Amir Absalem kon afwerken. Danny Groos bracht de score vervolgens op 3-0. Binnen twintig minuten kwam de vierde treffer op naam van Slabbekoorn.

Nog voor de rust hielp diezelfde Slabbekoorn Feyenoord/Excelsior met een raak schot van buiten het strafschopgebied aan een 5-0 voorsprong. Nadat de bezoekers vlak na de pauze iets terugdeden, brachten Rick van der Meer en opnieuw Slabbekoorn de score op 7-1.

De Rottterdammers bleven ondanks de comfortabele tussenstand rustig doorzoeken naar treffers. Die kwamen er in de slotfase via Fabian Korporaal en Van der Meer, waardoor de eindstand op 9-1 werd bepaald.

Feyenoord/Excelsior O/15 – Willem II/RKC C1 9-1

Scoreverloop:
4’ 1-0 El Hankouri 41’ 5-1
6’ 2-0 Slabbekoorn 50’ 6-1 Van der Meer
18’ 3-0 Groos 60’ 7-1 Slabbekoorn
20’ 4-0 Slabbekoorn 62’ 8-1 Korporaal
33’ 5-0 Slabbekoorn 68’ 9-1 Van der Meer

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti, Groos, Kingsale, Absalem (49’ Verdonk); Van der Meer, Van Haaren, Slabbekoorn; Den Hoedt (54’ Franse), El Hankouri (41’ Korporaal) en Schuurman (41’ Decano).

RUIME ZEGE ONDER 14 OP FC DEN BOSCH C2
Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag het thuisduel met FC Den Bosch C2 met 6-0 gewonnen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Rob Kurvers al met 4-0, waarna de voorsprong in de tweede helft geen moment meer in gevaar kwam.


O/14 startte uitstekend aan het duel. Al na acht minuten keek FC Den Bosch op Varkenoord tegen een 2-0 achterstand aan. Nigel Robertha zette de Rotterdammers na vijf minuten op aangeven van Rodney Kongolo op 1-0. Drie minuten later verdubbelde Siebe Schets de score met een harde knal: 2-0.

Door die goede start bezorgden de Rotterdammers zichzelf een goede uitgangspositie voor de rest van het duel. O/14, dat verdedigend weinig te vrezen had van de Bosschenaren, kon op het gemak op zoek naar een uitbreiding van de score. Tien minuten na de 2-0 kwam die er via Kongolo, die een fraaie combinatie met Schets bekroonde met een treffer.

Voor de rust werd het ook nog 4-0. Kongolo stuurde met een fraaie steekpass Rashaan Fernandes op avontuur en de aanvaller rondde koel af. Daarna werd het spel van Feyenoord/Excelsior slordiger en werden minder kansen gecreëerd.

Naarmate de tweede helft vorderde, kwam O/14 weer beter in het spel. Dat leidde tot een aantal goede mogelijkheden. Een daarvan was voor Fernandes, die een voorzet van Robertha goed inkopte: 5-0.

Bij de laatste treffer was Robertha zelf de afmaker, nadat Kongolo met een goede steekpass de defensie van de bezoekers opnieuw verraste. Na de 6-0 bleef O/14 oppermachtig, maar het overwicht werd niet meer in kansen omgezet.

‘Als je zo snel op een 2-0 voorsprong staat, speelt dat prettig’, vertelde Kurvers na de wedstrijd. ‘Nadat we zo snel op voorsprong waren gekomen, zag je toch weer dat we een mindere fase hadden. Als sommige spelers de afspraken niet nakomen, wordt het spel rommelig. In de tweede helft hebben we dat goed hersteld.’

Feyenoord/Excelsior O/14 – FC Den Bosch C2 6-0

Scoreverloop:

5’ 1-0 Robertha
8’ 2-0 Schets
18’ 3-0 Kongolo
27’ 4-0 Fernandes
38’ 5-0 Fernandes
52’ 6-0 Robertha

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Ten Hove; Elmensdorp, Sinteur, Knoester (20’ Seedorf), De Sterke (36’ Bloemendaal); Roffelsen, Kongolo (52’ Tilborg), Smulder; Fernandes (55’ Vliet), Schets (36’ Bijl) en Robertha.