Schaken: ‘Blij dat ik mezelf heb beloond met een doelpunt’

Ruben Schaken was zaterdagavond belangrijk voor Feyenoord tijdens de overtuigende 4-0 zege op De Graafschap. De aanvaller was ongrijpbaar voor zijn tegenstanders en zette met zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. ‘Het zou een ideale avond zijn om op stap te gaan, maar die tijd is echt geweest’, knipoogde hij, verwijzend naar een interview dat hij eerder deze week gaf waarin hij vertelde in het verleden regelmatig op stap te zijn gegaan. ‘Tegenwoordig vier ik mooie momenten zoals mijn eerste doelpunt voor Feyenoord thuis met mijn vrouw.’
De aanvaller was dit seizoen al een paar keer dicht bij een treffer, maar vond op de zesde speeldag dan eindelijk het net. ‘Ik ben blij dat ik mezelf eindelijk heb beloond’, zei hij. ‘Ik heb lang op mijn eerste doelpunt moeten wachten, maar nu viel-ie dan toch. In De Kuip nog wel. Scoren voor je eigen supporters, dat is ontzettend lekker natuurlijk.’

Schaken startte zaterdagavond op de rechterflank, maar draaide De Graafschap pas echt helemaal dol toen hij na de rust uitweek naar de linkerkant. ‘Jerson Cabral en ik zijn vrij om te wisselen, maar de trainer stuurde me in de rust naar links’, zei hij. ‘Ik heb echt geen voorkeur, maar het pakte goed uit. Jerson had de eerste helft een beetje moeite, maar na de rust liet hij zijn tegenstander alle hoeken van het veld zien. Ik voel me ook goed, voetbal vrijuit.’

Feyenoord is na zes wedstrijden nog steeds ongeslagen en heeft in elk geval tot wanneer de concurrenten in de bovenste regionen zondagmiddag in actie komen de koppositie in handen. ‘Ik denk ook dat we hoog kunnen eindigen dit seizoen’, zei Schaken. ‘Maar zonder onze tegenstanders tekort te willen doen, hebben we wel een relatief eenvoudig programma achter de rug. Er komen nu wedstrijden aan waarin we echt getest gaan worden, zoals komend weekend tegen AZ, dat in vorm is. Na die wedstrijd weten we echt waar we staan.’

Aanstaande dinsdag wacht echter eerst de volgende wedstrijd voor Feyenoord, wanneer AGOVV in het bekertoernooi de tegenstander is. ‘Ik heb zelf jaren in de Jupiler League gespeeld en weet daardoor dat dit vreemde wedstrijden kunnen zijn’, zei Schaken. ‘We mogen AGOVV absoluut niet onderschatten, maar zijn natuurlijk wel aan onze stand verplicht om te winnen.’