Fanshop
Fanshop

KNVB veroordeelt geweld en steunt Feyenoord

De KNVB heeft maandag in een persbericht het gedrag van de relschoppers, die afgelopen zaterdag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap voor ongeregeldheden zorgden in het Maasgebouw, ‘ten zeerste’ veroordeeld. De voetbalbond spreekt daarnaast namens Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB, haar steun uit in het ‘verstandige’ beleid van Feyenoord om in de toekomst weer financieel gezond te kunnen zijn. Lees hieronder het volledige persbericht van de KNVB.
De KNVB heeft kennis genomen van de betreurenswaardige gebeurtenissen rondom het Maasgebouw van stadion Feijenoord afgelopen zaterdag. De bond veroordeelt het gedrag van de betrokken relschoppers ten zeerste en hoopt van harte dat deze personen geïdentificeerd, opgepakt en bestraft worden.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB: ‘Dit soort geweldplegers horen niet in het stadion thuis. Ik wil benadrukken dat Feyenoord al geruime tijd op de goede weg is. De club komt uit een lastige situatie, maar voert een verstandig beleid om in de toekomst weer financieel gezond te kunnen zijn. De KNVB, en in het bijzonder de licentiecommissie, controleert dit beleid voortdurend en constateert dat Feyenoord zich op dit moment houdt aan het goedgekeurde plan van aanpak om weer in categorie 2 te komen. Dit beleid verdient daarom steun, respect en vertrouwen van alle betrokkenen. Degenen die overgaan tot zulk gedrag steunen de club niet en moeten keihard aangepakt worden.’

Het afgelopen competitieweekend onderstreept de wens van de KNVB naar normalisatie. De centrale vraag hierbij is: hoe kunnen we samen met alle partners ervoor zorgen dat de goeden niet meer onder de kwaden lijden? Plezier in het voetbal moet centraal staan en supporters moeten normaal naar het stadion kunnen. Tegelijkertijd zullen de mensen die niet met deze vrijheid om kunnen gaan – zoals deze geweldplegers - hard aangepakt en uitgesloten moeten worden. De bond zal hierbij niet schromen om stadionverboden voor langere tijd op te leggen.