Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Koeman: ‘Wedstrijd tegen AGOVV zo snel mogelijk beslissen’

Feyenoord treft dinsdag met AGOVV Apeldoorn de hekkensluiter van de Jupiler League in het bekertoernooi, maar van onderschatting is in het Rotterdamse kamp geen sprake. Trainer Ronald Koeman liet maandagmiddag weten zijn ploeg op precies dezelfde wijze als voor een competitiewedstrijd te hebben voorbereid. ‘Maar het is duidelijk dat er sprake is van een groot krachtverschil’, zei de oefenmeester. ‘Het zou echter niet de eerste keer zijn dat dat er in een bekerduel niet uitkomt. We willen dinsdag tegen AGOVV de lijn van de afgelopen weken doortrekken.’
Koeman noemde het bekertoernooi de kortste weg naar succes en liet weten tegen de Apeldoorners in te zetten op een flitsende start van het duel. ‘Als we de kans krijgen de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen, dan moeten we dat zeker doen’, zei hij. ‘Want hoe langer de beslissing uitblijft, hoe meer energie we in de wedstrijd moeten stoppen. Terwijl een vroege voorsprong juist extra krachten losmaakt.’

De coach doet tegen AGOVV geen beroep op Kelvin Leerdam. De jeugdinternational speelde zaterdag tegen De Graafschap wel de wedstrijd uit, maar kampt met lichte hamstringklachten. Hij zal worden vervangen door Dani Fernández, zo liet Koeman weten. ‘Kelvin blijft uit voorzorg aan de kant’, zei hij. ‘We gaan geen overbodige risico’s nemen met spelers. Maar ik zal zeker ook geen rommeltje van de opstelling maken.’

Toch liet Koeman weten dat de kans groot is dat een aantal spelers die de afgelopen week geen deel uitmaakten van de basisformatie, tegen AGOVV in actie zal komen. ‘Er zijn namelijk meerdere spelers die aan de deur kloppen’, zei hij. ‘Ik zal niet wisselen omdat wij er te makkelijk over denken, maar omdat bepaalde spelers een kans verdienen om te laten zien wat ze kunnen. Dat hebben ze zelf afgedwongen tijdens invalbeurten, bij Jong Feyenoord/Excelsior en op de trainingen.’

Met Anass Achahbar haalt Koeman in elk geval één jeugdspeler bij de wedstrijdselectie voor het bekerduel. De jeugdinternational kende onlangs tegen sc Heerenveen een sterk debuut in het eerste elftal van Feyenoord en sluit zich dinsdag dus wederom aan bij de ploeg van Koeman. Achahbar trainde maandagochtend op Varkenoord reeds mee met de eerste selectie.

DE TEGENSTANDER

Het zit AGOVV Apeldoorn dit seizoen vooralsnog niet mee in de Jupiler League. De ploeg van trainer Hans van Arum behaalde uit de eerste zes duels slechts één punt en vindt zichzelf daarmee terug op de laatste plaats op de ranglijst. Uitgerekend tegen koploper FC Eindhoven werd op de vijfde speeldag het tot op heden enige punt gepakt, maar afgelopen weekend werd er weer verloren, van promovendus FC Oss.

Voor de verrassende remise tegen FC Eindhoven ging AGOVV vier keer hard onderuit. SC Cambuur was op de eerste speeldag met 4-2 te sterk, waarna ook Fortuna Sittard (5-1), FC Zwolle (4-0) en Almere City FC (4-1) de ploeg van trainer Hans van Arum een zware nederlaag toebrachten. AGOVV bungelt daardoor onderaan de ranglijst van de Jupiler League, maar houdt de laatste twee duels de rijen achterin in elk geval wel al stukken beter gesloten als tijdens de eerste vier wedstrijden.

Hoewel de prestaties momenteel tegenvallen, heeft AGOVV Apeldoorn de afgelopen jaren bewezen een springplank te zijn voor menig talent. Voor onder meer Klaas-Jan Huntelaar (Nederlands international), Dries Mertens (Belgisch international) en Nacer Chadli (Marokkaans international) bleek de club uit de Jupiler League een perfecte opstap voor een mooie carrière.

Dat de in Zaanstad geboren Michiel Hemmen (24) het ook tot het nationale elftal gaat schoppen ligt niet direct in de lijn der verwachting, maar dat de aanvaller bezig is aan zijn laatste maanden in het shirt van AGOVV lijkt zo goed als zeker. De spits vestigde vorig seizoen met twintig competitietreffers definitief zijn naam, nadat hij eerder stukken minder productief was bij eerst FC Volendam en later BV Veendam.

Met zijn doelpunten kwam ook de interesse van andere clubs. Onder meer FC Zwolle en Metallurg Donetsk uit de Oekraïne dongen afgelopen zomer naar Hemmens handtekening, maar AGOVV stelde zich hard op. De Apeldoorners beschikken daardoor ook tijdens Hemmens laatste contractjaar over de aanvaller, maar zullen hem daarna waarschijnlijk niet meer kunnen behouden.

Feyenoord – AGOVV Apeldoorn

Dinsdag 20 september om 19.45 uur in De Kuip

Scheidsrechter: Liesveld

Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord: Mulder; D. Fernández, De Vrij, Vlaar, Ramsteijn; El Ahmadi, Clasie, Bakkal; Cabral, Guidetti en Schaken.
AGOVV Apeldoorn: Krul; De Corte, Reekers, Van der Kooy, Livramento; Siers, Schwiebbe, Krohne; Cairo, Hemmen en Laghmouchi.