Diego Biseswar maakt rentree bij beloften

Diego Biseswar heeft maandagavond zijn rentree gemaakt op wedstrijdniveau. De buitenspeler speelde een uur mee met Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong FC Twente. Op Varkenoord speelde Biseswar vanaf de linkerflank en was hij met name na de rust gevaarlijk. De aanvaller stond de afgelopen zeven weken aan de kant met een buikblessure. Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong FC Twente eindigde maandagavond in een 1-3 nederlaag voor de thuisploeg.
Naast Biseswar kwamen namens de eerste selectie van Feyenoord ook Ricky van Haaren, Shabir Isoufi, Miquel Nelom en Ronald Graafland in actie. Voor laatstgenoemde was het zijn eerste wedstrijd in dienst van Feyenoord sinds hij eind augustus terugkeerde bij de club. Voor de rest moest trainer André Hoekstra het voornamelijk doen met spelers van Feyenoord/Excelsior onder 19, dat afgelopen vrijdag voor het laatst in actie kwam.

Jong Feyenoord/Excelsior kende op eigen veld een droomstart, want al na twee minuten tekende Van Haaren voor de openingstreffer. De middenvelder mocht vanaf de strafschopstip aanleggen nadat een Twente-verdediger in het zestienmetergebied Kevin Jansen had gevloerd, waarna de arbiter van dienst niets anders kon doen dan een penalty toekennen.

De gelijkmaker van Jong FC Twente kwam na een klein half uur spelen vervolgens uit de lucht vallen, want hoewel niet allemaal even groot waren de beste kansen in de eerste helft voor Feyenoord. Graafland werd aan de andere kant naast het doelpunt slechts één keer echt op de proef gesteld. Nog geen minuut na de gelijkmaker van Mitch Stockentree tikte de doelman een inzet van diezelfde doelpuntenmaker via de paal uit zijn doel.

In de tweede helft, met tijdens het eerste kwartier nog Biseswar binnen de lijnen die voor steeds meer gevaar zorgde, bleef Jong Feyenoord/Excelsior de bovenliggende partij. Het enige wat de ploeg van trainer André Hoekstra zichzelf kon verwijten was dat het geen afstand nam van de Tukkers, want de scoringskansen waren talrijk, waar Twente op haar beurt geen vuist wist te maken.

De thuisploeg kreeg een kleine tien minuten voor tijd de rekening gepresenteerd voor het niet verzilveren van de mogelijkheden. Bij de eerste de beste kans voor Jong FC Twente waren de gasten direct trefzeker. Invaller Felitciano Zschusschen dook plots vrij op voor Graafland en liet de doelman kansloos. Kort na de 1-2 was de wedstrijd definitief gespeeld toen Ninos Gouriye na een individuele actie Graafland van dichtbij passeerde met een hard schot dat via de binnenkant van de paal in het doel belandde.

Jong Feyenoord – Jong FC Twente 1-3

2’ 1-0 Van Haaren (strafschop)
27’ 1-1 Stockentree
82’ 1-2 Zschusschen
84’ 1-3 Gouriye

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Agatowski, M. Steenvoorden, De Vries, Nelom; Jansen, Isoufi, Van Haaren (63’ Van der Laan); Blij (68’ J. Steenvoorden), Cornelissens en Biseswar (63’ Boulfalfal).