Feyenoord soeverein langs AGOVV

Feyenoord heeft zich dinsdagavond soeverein gekwalificeerd voor de derde ronde van het toernooi om de KNVB beker. De ploeg van Ronald Koeman was een maatje te groot voor eerste divisionist AGOVV en won met 4-0. Anass Achahbar maakte als invaller zijn eerste doelpunt in Feyenoord één. De overige treffers kwamen op naam van Sekou Cissé, Karim El Ahmadi en Otman Bakkal.

Trainer Ronald Koeman had zijn elftal voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op maarliefst zes posities gewijzigd, ten opzichte van het afgelopen competitieduel met De Graafschap. Zo kreeg Kostas Lamprou de kans om zijn officiële debuut te maken onder de lat, terwijl Kamohelo Mokotjo, Bruno Martins Indi en Dani Fernández voor het eerst dit seizoen in de basis begonnen.

Veel invloed op het spel van Feyenoord hadden de wijzigingen niet. Het elftal van Koeman speelde het voetbal zoals de trainer dat graag wil zien, met veel druk naar voren en aardig verzorgd combinatiespel. Eerstedivisionist AGOVV werd op die manier ver teruggedrukt op eigen helft, waar Feyenoord met name na het openingsdoelpunt kans na kans wist te creëren.

Sekou Cissé opende na een kwartier spelen de score, door een voorzet van de diep gestuurde Guyon Fernandez bij de tweede paal prima binnen te tikken. In het halfuur dat volgde werd het doel van AGOVV-doelman André Krul omgetoverd in een schiettent, al wist Feyenoord nog maar één keer te scoren tot aan de rust.

Nadat onder meer een schot van Cissé was gered door de keeper en een afstandpegel van Ron Vlaar de paal had geraakt, bepaalde El Ahmadi na veertig minuten spelen de ruststand. De middenvelder verschafte zichzelf de ruimte om van afstand te schieten en mikte de bal precies langs de goede kant van de paal: 2-0.

Voor zover de wedstrijd daarmee nog niet gespeeld was, gooide Otman Bakkal het duel vijf minuten na rust definitief in het slot. De middenvelder kopte prima raak uit een hoekschop van Jerson Cabral en zorgde er daarmee voor dat AGOVV het laatste beetje hoop op een goed resultaat zag vervliegen.

Koeman kon dankzij de veilige marge in het laatste halfuur ook basiskrachten Bakkal en Cabral rust geven. Hun plaatsen werden ingenomen door Ricky van Haaren en Anass Achahbar. De twee invallers lagen al na tien minuten samen aan de basis van Feyenoords vierde treffer. Na een één-twee met Van Haaren schoot Achahbar prima raak vanaf een meter of achttien. De spits van Feyenoord/Excelsior onder 19 maakte daarmee zijn eerste doelpunt voor Feyenoord één.

Feyenoord bleef ook na de 4-0 gedreven op zoek naar meer doelpunten. Sekou Cissé kopte een kwartier voor tijd op aangeven van Dani Fernández ook Feyenoords vijfde treffer binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de grensrechter buitenspel had geconstateerd.

Feyenoord – AGOVV 4-0