Fanshop
Fanshop

Makaay reikt prijzen uit tijdens sportdag doven en slechthorenden

Roy Makaay heeft vrijdagmiddag de prijzen uitgereikt tijdens de sportdag in het Topsportcentrum in het kader van Wereld Doven Dag 2011. In totaal circa 225 kinderen uit Nederland en België namen in verschillende leeftijdscategorieën deel aan de sportdag. Tijdens deze dag maakten zij kennis met sporten als basketbal, voetbal, handbal, volleybal en tafeltennis. Makaay reikte aan het eind van de dag met veel plezier de prijzen uit aan de winnende teams.
De prijsuitreiking is een van de onderdelen van de samenwerking tussen Feyenoord Academy en de organisatie van Wereld Doven Dag 2011, onder het motto ‘samen communiceren, is samen winnen’. Donderdag en vrijdag trainden er in totaal al 45 jonge, dove voetballers samen met de Onder 15-selectie van Feyenoord, onder leiding van trainer Jeffrey Oost. Hij werd bijgestaan door twee doventolken, die zijn boodschappen in gebarentaal overbrachten aan de deelnemers.Hoofd jeugdopleiding Stanley Brard bekeek de trainingen en zag dat de gastspelers veel plezier hadden. ‘We maken in het veld ook wel gebruik van standaard voetbalgebaren’, zegt hij. ‘Als de coach zijn armen spreidt, dan moet je de speelruimte groot maken. En vragen om de bal doe je door je vinger op te steken en aan te geven waar je de bal wilt hebben. Misschien leren onze jongens nu gebaren die we in de toekomst kunnen blijven gebruiken.’

Naast dat de kinderen die te gast waren op Varkenoord twee schitterende voetbaldagen meemaakten, denkt Brard ook dat de spelers van Onder 15 iets extra’s hebben geleerd tijdens de trainingen. ‘We proberen onze jongens zo breed mogelijk op te leiden’, zegt hij. ‘Onze spelers bevinden zich in een bevoorrechte positie. Ze staan elke dag met andere talentvolle spelers op het veld. We vinden het belangrijk dat ze met beide benen in de maatschappij blijven staan en ook leren anderen te helpen en te steunen.’Zaterdag wordt er op Varkenoord een wedstrijd gespeeld tussen gemixte teams van Feyenoord/Excelsior onder 15 en een selectie van de spelers die afgelopen dagen meetrainden bij Feyenoord. De officiële opening van Wereld Doven Dag 2011 wordt zaterdagochtend verricht door Giovanni van Bronckhorst. Op het sportcomplex wordt daarna onder meer een poging gedaan om in het Guiness Book of Records te komen. Om 11.00 uur wordt er geprobeerd om met alle bezoekers de langste keten van gebarende mensen ter wereld te vormen.