Feyenoord onder 19 te sterk voor NAC A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen NAC Breda A1 met 2-5 gewonnen. De Rotterdammers kwamen in de tweede helft knap terug van een 2-1 achterstand. Onder 18 won op bezoek bij Vitesse/AGOVV met 2-3. Feyenoord/Excelsior onder 17 en Willem II/RKC B1 deelden op Varkenoord de punten: 1-1. Onder 16 ging op eigen veld tegen Willem II/RKC B2 met 2-3 onderuit. Onder 14 boekte op bezoek bij de leeftijdsgenoten van MVV een 1-4 zege.
RUIME WINST ONDER 19 OP NAC BREDA A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op bezoek bij NAC Breda A1 een ruime zege geboekt. De Rotterdammers waren met 2-5 te sterk voor de ploeg uit Breda. Bij rust leidde de thuisploeg nog met 2-1. Anass Achahbar scoorde twee keer voor de ploeg van trainer Damiën Hertog.

‘We hebben laten zien dat het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Willem II/RKC A1 een incident was’, zei Hertog na het duel. ‘Vooral in de tweede helft speelden we erg agressief. Dat zag er heel goed uit. Ik hoop dat we dat spel in de volgende wedstrijden vanaf het begin kunnen laten zien.’

NAC Breda startte op het eigen kunstgras agressiever dan Feyenoord/Excelsior. Doelman Bryan Struis redde in de beginfase nog knap op een grote kans van de Bredanaars, maar had even later bij een tweede kans geen antwoord: 1-0.

Na de openingstreffer pakte Feyenoord/Excelsior het beter op en zette het de thuisploeg onder druk. De dominantie van de Rotterdammers werd steeds groter en de gelijkmaker kon daardoor niet uitblijven. Zeven minuten voor de pauze schoot Tonny Trindade de Vilhena O/19 verdiend naast NAC. Toch werd de rust niet met een gelijke stand gehaald, want vijf minuten later toonde de thuisploeg zich uit een counter uiterst effectief: 2-1.

O/19 startte vervolgens furieus aan de tweede helft. De Rotterdammers overrompelden de Brabanders volledig en bogen de achterstand binnen een kwartier om in een 2-4 voorsprong. Eerst werd Elvis Manu in het strafschopgebied gevloerd, waarna de spits de strafschop zelf benutte. Daarna tekende Achahbar binnen zeven minuten twee keer voor een treffer.

NAC Breda had geen enkel antwoord meer op het goede spel van O/19 en zal blij zijn geweest dat de Rotterdammers in de slotfase van de wedstrijd genadig waren. Daan Blij maakte nog wel de 2-5, maar gezien het aantal kansen had Feyenoord/Excelsior de thuisploeg in de slotfase nog veel meer pijn kunnen doen.

NAC Breda A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 2-5
8’ 1-0                                                 60’ 2-4 Achahbar
38’ 1-1 Trindade de Vilhena                      72’ 2-5 Blij
42’ 2-1
51’ 2-2 Manu
53’ 2-3 Achahbar

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Struis; Van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg (46’ Blokland); M. Steenvoorden, Trindade de Vilhena, Sleegers (75’ Agatowski); Manu (82’ Van der Velden), Achahbar en Blij (75’ Cornelissens).

ONDER 18 IS VITESSE/AGOVV A1 DE BAAS

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag Vitesse/AGOVV A1 met 2-3 verslagen. In Arnhem boekte de ploeg van trainer Jan Gösgens een verdiende, maar zwaarbevochten zege, die vooral in de slotfase van de eerste helft vorm kreeg.

O/18 was in de beginfase van het duel de betere ploeg, maar vertaalde het dominante spel nauwelijks in goede kansen. Na twintig minuten nam de thuisploeg steeds meer het heft in handen en werd Feyenoord/Excelsior onder druk gezet. De thuisploeg kreeg een aantal mogelijkheden, maar verzilverde die niet.

In de slotfase van de eerste helft opende Kevin Gomez Niëto namens Feyenoord/Excelsior uit het niets de score. Vitesse/AGOVV kreeg de bal na een hoekschop van de Rotterdammers niet weg, waarna Gomez Niëto na een scrimmage in het strafschopgebied raak schoot: 0-1.

Een minuut na die openingstreffer deelde O/18 een tweede dreun uit. Vincent Janssen ontving de bal van Gomez Niëto en schoot vanaf een meter of twintig de bal met een subtiele boog over de keeper van de thuisploeg in het doel.

Vitesse/AGOVV startte de tweede helft, gedwongen door de plotselinge achterstand, ontketend. De Gelderlanders namen veel risico en overdonderde daar O/18 mee. Twee minuten na de rust kwam daardoor de aansluitingstreffer op het scorebord.

Na de tegentreffer kregen de Rotterdammers steeds beter grip op de thuisploeg en 25 minuten voor tijd bracht Johnny Triel na een voorzet van Redouan Boulfalfal de marge weer op twee. Triel was al na tien minuten als invaller in het veld gekomen, nadat Bryan van der Laan na een grove charge geblesseerd naar de kant moest. In de blessuretijd kwam Vitesse/AGOVV nog terug tot 2-3.

Trainer Jan Gösgens was blij met de overwinning van zijn ploeg. ‘Het was een zwaar bevochte zege en dat zijn meestal de mooiste. In de eerste helft scoorden we eigenlijk twee keer uit het niets. Soms heb je dat geluk.’

Vitesse/AGOVV A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 2-3.
36’ 0-1 Gomez Niëto
37’ 0-2 Janssen
47’ 1-2
65’ 1-3 Triel
90’ 2-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:  Spanjaart; Thong, Van Beek, Samsey, Gomez Niëto; Van der Laan (10’ Triel), Maatsen (51’ Boulfalfal), Dercks; Janssen (77’ Balrak), J. Steenvoorden (82’ Geyah Darjij) en Knoester.

ONDER 17 EN WILLEM II/RKC IN EVENWICHT

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag het thuisduel met Willem II/RKC B1 met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Joop Hiele, die nog altijd de zieke Cor Adriaanse vervangt, kwam in de tweede helft op achterstand, maar herstelde zich snel.

‘Gezien het spelbeeld hadden we de wedstrijd misschien wel moeten verliezen’, beschouwde Hiele na. ‘Het was van onze kant zeer rommelig en onrustig. De kansenverhouding was duidelijk in het voordeel van Willem II/RKC. Uiteindelijk moeten we blij zijn met een punt.’

Feyenoord/Excelsior startte niet goed aan de wedstrijd. Doordat het spel rommelig was, slaagden de Rotterdammers er niet in gevaarlijk te worden voor het doel van de bezoekers. Willem II/RKC kreeg voor rust wel een paar goede kansen, telkens na onzorgvuldigheden aan de kant van O/17, maar de Brabanders gingen tot opluchting van O/17 onzorgvuldig met de mogelijkheden om.

In de tweede helft profiteerden de bezoekers wel van een onoplettendheid bij Feyenoord/Excelsior. De defensie van de Rotterdammers trad niet daadkrachtig op na een hoekschop, waardoor een speler van Willem II/RKC ongehinderd de 0-1 kon binnenwerken.

O/17 leek wakker geschud door die achterstand, want al snel kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte. Robbert de Vos bediende spits Brandon Robinson en die schoot raak: 1-1.

Daarna, met frisse krachten Bart Nieuwkoop, Ryan Go en Ryan Korporaal, werd Feyenoord/Excelsior sterker. De wissels gaven de thuisploeg een impuls en Willem II/RKC kwam er in de slotfase niet meer aan te pas. Ondanks de dominantie in de slotfase, lukte het O/17 niet de wedstrijd alsnog te winnen.

Feyenoord/Excelsior O/17 – Willem II/RKC B1 1-1
50’ 0-1
56’ 1-1 Robinson

Opsteliing Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy, Yalamoglu, Lopes Cabral (71’ Korporaal), Hardeveld (49’ Driebergen); Kassels, De Vos (57’ Nieuwkoop), Karsdorp (63’ Go); Idrissi, Robinson en Knegjens (51’ Albertus).

ONDER 16 NIPT ONDERUIT TEGEN WILLEM II/RKC B2

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC B2 met 2-3 verloren. De ploeg van trainer Gaston Taument was niet minder dan de bezoekers, maar verspeelde door persoonlijke slordigheden de kans op een punt.

Na acht minuten hadden de bezoekers een ongelukkig moment van doelman Tim van der Linden nodig om op voorsprong te komen. Van der Linden schatte een hoge bal verkeerd in, waardoor de bal achter de doelman binnen viel.

De Rotterdammers herstelden zich vervolgens snel. Vier minuten na de 0-1 kon Djazz Manusama op aangeven van Milton Klooster de gelijkmaker aantekenen.
O/16 werd daarna steeds dreigender. Vooral via vleugelaanvallers Klooster en Bram van Eijk werd het nodige gevaar gesticht.

Toch waren het de Brabanders die na twintig minuten weer de leiding namen, opnieuw na een fout in de Feyenoord-defensie. Phebian James was onderweg richting het middenveld, toen de verdediger de bal te ver voor zich uitspeelde en de bezoekers daarmee een grote kans in de schoot wierp.

Tien minuten voor de pauze deelde Willem II/RKC opnieuw een klap uit en werd het 1-3. Daarna ging O/16 meer risico’s nemen. De Rotterdammers gingen in de jacht op de aansluitingstreffer achterin één op één spelen en creëerden met dat offensieve spel de nodige mogelijkheden.

Een kwartier voor tijd leverde dat de 2-3 op. Gerson Pisas werd weggestuurd door Rick Dekker en verschalkte de doelman van de bezoekers met een fraaie lob. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. In de blessuretijd werden Manusama en een speler van Willem II/RKC nog met rood van het veld gestuurd na een opstootje.

‘Op basis van de tweede helft hadden we een punt verdiend’, vond Taument. ‘Maar bij sommige spelers ontbrak het in de eerste helft aan de juiste instelling en op basis daarvan is het misschien wel terecht dat we hier verliezen. Sommige spelers moeten gaan inzien dat je zonder de juiste instelling geen wedstrijden kunt winnen.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – Willem II/RKC B2 2-3
8’ 0-1
12’ 1-1 Manusama
20’ 1-2
30’ 1-3
66’ 2-3 Pisas

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16:  Van der Linden; Proost, James, Dekker, Gronsveld; Elst (41’ El Baad), Da Silva (41’ Van der Pijl), Manusama; Klooster, Van der Struis (60’ Pisas) en Van Eijk.

RUIMTE WINST ONDER 14 ONDANKS VALSE START

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag het uitduel met MVV C2 met 1-4 gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers kende een moeizame start in Maastricht, maar herstelde zich in de tweede helft. Invaller Shurendo Janga had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege.

‘We begonnen uitermate slap aan het duel’, was Kurvers na afloop duidelijk. ‘Als je jezelf niet aan afspraken houdt, maak je het heel moeilijk voor jezelf. In de eerste helft ontbrak het aan samenwerking en verprutsten we een groot aantal kansen. In de rust heb ik hard ingegrepen en in de tweede helft was de instelling wel goed. Daarover ben ik tevreden.’

De slordige start van O/14 resulteerde in een snelle achterstand. De thuisploeg profiteerde al na zes minuten. Ook na de openingstreffer waren de Rotterdammers nog niet helemaal bij de les, waardoor echte kansen uitbleven.

Na een kwartier spelen kreeg Feyenoord/Excelsior een grote kans op de gelijkmaker, toen Steven Smulder een strafschop mocht nemen, maar de middenvelder zag zijn inzet gekeerd door de uitstekende doelman van de thuisploeg.

In de rust maakte Kurvers zijn onvrede over de instelling van sommige spelers kenbaar en dat resulteerde in vijf wissels. De ingreep van de trainer had al snel effect, want vier minuten na de pauze bracht invaller Janga O/14 op gelijke hoogte.

MVV gaf Feyenoord/Excelsior de ruimte om te voetballen en de Rotterdammers maakten daar dankbaar gebruik van. Nigel Robertha maakte op aangeven van Bart Sinteur de 1-2 en de 1-3 kwam niet veel later op naam van Janga. Rodney Kongolo bepaalde de eindstand vijf minuten voor tijd met een snoeihard schot op 1-4.

MVV C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-4