Fanshop
Fanshop

Uitlooptraining in nazomerzon

De basisploeg van Feyenoord heeft maandagochtend op een zonnig Varkenoord een uitlooptraining afgewerkt. Voor de spelers die in de basis stonden tegen AZ stond een rondo en een uitloopsessie op het programma. Otman Bakkal en John Guidetti ontbraken op het trainingsveld. Jerson Cabral, die zondag de hele wedstrijd op de bank zat en herstellende is van een lichte bovenbeenblessure, trainde individueel samen met hersteltrainer Marcel Cas.
Trainer Ronald Koeman vertelde zondagmiddag na de wedstrijd dat hij ondanks de nederlaag tegen AZ een goed gevoel over had gehouden aan de manier waarop zijn ploeg had gespeeld. Erwin Mulder deelde dat gevoel, vertelde hij maandag na de training. ‘We hebben gewoon goed gespeeld, alleen is het jammer dat we niet op zijn minst een punt hebben overgehouden aan de wedstrijd’, zei hij. ‘Dat trek ik ook mezelf aan. Bij het eerste tegendoelpunt had ik iets agressiever uit kunnen komen. De vrije trap was gewoon heel lastig omdat die door de muur heen kwam. Toch kunnen we ondanks het resultaat positief terugkijken op de wedstrijd, omdat we een goed niveau hebben gehaald.’Assistent-trainers Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst gingen maandag tijdens de training apart aan de slag met een deel van de wisselspelers. Guyon Fernandez, Kamohelo Mokotjo en Sekou Cissé werkten onder meer een afwerkoefening af, samen met doelman Ronald Graafland.

Kaj Ramsteijn, die zondag geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen AZ, ontbrak op het trainingsveld. De verdediger ondergaat maandagmiddag een MRI-scan om de ernst van zijn blessure te kunnen vaststellen.