Fanshop
Fanshop

Beloften boeken ruime zege op Jong N.E.C./FC Oss

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een ruime overwinning geboekt in de eredivisie voor beloftenelftallen. De ploeg van coach André Hoekstra was met 1-4 te sterk voor Jong N.E.C./FC Oss. Een hoofdrol in de wedstrijd was weggelegd voor Diego Biseswar. De aanvaller, die vorige week zijn rentree maakte bij Jong Feyenoord/Excelsior nadat hij was hersteld van een buikblessure, maakte één doelpunt en gaf twee assists. Biseswar speelde evenals Kostas Lamprou, Ricky van Haaren en Miquel Nelom de volledige wedstrijd.
Jong Feyenoord/Excelsior ging tijdens de eerste helft sportpark De Eendracht grotendeels gelijk op met de thuisploeg. Feyenoord had in de eerste twintig minuten een overwicht en kwam ook op voorsprong via Mitchell te Vrede, maar het niveau zakte daarna in. Dat bood Jong N.E.C./FC Oss de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, via een doelpunt van Stef Nijland.
 
Tien minuten na rust betekende een rode kaart voor een speler van de thuisploeg na een overtreding op Van Haaren een breekpunt in de wedstrijd. De ploeg van Hoekstra was in het restant van het duel heer en meester tegen de tien man van Jong N.E.C. en kon daardoor relatief eenvoudig de winst veilig stellen.
 
Nadat Biseswar na krap een uur spelen zijn ploeg op voorsprong bracht, zorgde Kevin Jansen al drie minuten later voor de beslissing in de wedstrijd. De eindstand werd acht minuten voor tijd bepaald door Te Vrede, die zijn tweede van de avond maakte.
 
Hoekstra was achteraf gematigd tevreden over het spel van zijn ploeg. ‘We hebben een aantal goede aanvallen laten zien, maar aan de andere kant hebben we in de eerste helft ook een fase niet goed gespeeld. Natuurlijk is het zo dat wij elke week spelen met spelers die niet vaak met elkaar hebben gevoetbald, maar dat is geen excuus. Als ik zie hoe ons laatste doelpunt tot stand kwam, dan is dat prima. Dat hoop ik vaker te gaan zien. Wat dat betreft mag de lat wel wat hoger.’

Jong N.E.C./FC Oss - Jong Feyenoord/Excelsior 1-4
Scoreverloop:
16’ 0-1 Te Vrede
30’ 1-1 Nijland
58’ 1-2 Biseswar
61’ 1-3 Jansen
82’ 1-4 Te Vrede
 
Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Djellal (65’ Agatowski), Smith, De Vries, Nelom; Van Haaren, Jansen, Van Buren (60’ Cornelissens); Maatsen (70’ V. Janssen), Te Vrede en Biseswar.