Fanshop
Fanshop

Feyenoord wil goede lijn in thuisduels doortrekken

Hoewel Feyenoord afgelopen zondag een nederlaag leed tegen AZ, was het gevoel deze week goed bij Ronald Koeman tijdens de trainingen met zijn ploeg. Dat had alles te maken met de manier waarop het elftal zich afgelopen zondag presenteerde in Alkmaar. ‘We moeten ons wat dat betreft niet alleen focussen op het resultaat’, zei de trainer vrijdagmiddag in De Kuip. ‘Het kan gebeuren dat je eens een wedstrijd verliest, maar het gaat erom dat je ook dan geloof houdt in de manier van spelen die wij in gedachten hebben. Als je dat voor elkaar krijgt, volgt het resultaat vanzelf.’
Volgens Koeman is het wat dat betreft typerend met welk gevoel tegenstanders dit seizoen naar De Kuip komen. ‘Het gevoel bij ADO Den Haag zal bijvoorbeeld anders zijn dan vorig jaar’, vertelde hij. ‘Dat zegt alles over de situatie op dit moment bij Feyenoord.’
 
Koeman gaf het deel van zijn spelers dat dit seizoen veel wedstrijden speelde deze week een extra dag vrij, om bij te tanken voor de duels die komen gaan. Vanaf donderdag werd het vizier op de aanstaande wedstrijd tegen ADO Den Haag gericht. Koeman: ‘Het was goed dat we vandaag tijdens de besloten training nog even de puntjes op de i hebben kunnen zetten.’
 
Feyenoord hoopt zondag de goede lijn die het te pakken heeft in thuiswedstrijden door te trekken. Van de eerste drie thuisduels in de competitie werden er twee gewonnen en één gelijk gespeeld. Met ADO treft Feyenoord een ploeg die volgens Koeman steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. ‘ADO is de laatste weken naar een hoger niveau aan het toegroeien’, vertelde de trainer. ‘De club heeft een onrustig begin van het seizoen gehad, waarbij niet duidelijk was welke spelers zouden vertrekken en wie er zouden blijven. Ik denk dat met name het aanvallende gedeelte van de ploeg goed en gevaarlijk is.’
 
Koeman kan zondag niet beschikken over de geschorste Kelvin Leerdam. Ook de geblesseerden Gill Swerts (achillespees), Darley (heup) en Kaj Ramsteijn (knie) zijn niet inzetbaar. Diego Biseswar keert als alles goed verloopt terug bij de wedstrijdselectie. De aanvaller is hersteld van een buikblessure en kan zondag zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen spelen.
 
DE TEGENSTANDER
 
Het vertrek van een groot aantal bepalende spelers laat zich voelen in Den Haag. Naast succestrainer John van den Brom vertrokken deze zomer ook de sterkhouders Timothy Derijck, Danny Buijs, Dmitry Bulikyn en Frantisek Kubik uit het Kyocera Stadion. Voor de tot hoofdtrainer gepromoveerde voormalig assistent-trainer Maurice Steijn is het daardoor schier onmogelijk om de uitstekende prestaties van vorig seizoen te benaderen, laat staan te evenaren. Daarvoor heeft ADO simpelweg te veel kwaliteit ingeleverd, al beschikt het met Lex Immers, Jens Toornstra en Wesley Verhoek nog steeds over een aantal talentvolle voetballers.
 
Laatstgenoemde was deze zomer al op weg naar het Engelse Nottingham Forest, maar kwam op het laatste moment terug op zijn beslissing en streek weer neer in het voor hem vertrouwde Den Haag. Daar kreeg hij prompt bezoek van zijn jongere broer John, die dit seizoen door het Franse Rennes wordt verhuurd aan ADO, de club waar de jongste Verhoek zijn opleiding genoot. 
 
Ook van Immers was het allerminst zeker dat hij zou blijven in Den Haag. De geboren Hagenaar, aanjager op het middenvelder van ADO, wilde graag naar Feyenoord, maar de clubs kwamen er samen niet uit. Door het mislopen van de transfer is de wedstrijd van zondag voor het legioen voorlopig de enige kans om Immers dit seizoen in De Kuip in actie te zien.  
 
Vorige week tankte ADO, dat op de dertiende plaats op de ranglijst staat, wat vertrouwen door met 2-0 te winnen van VVV-Venlo. Het was de tweede overwinning van het seizoen, nadat eerder De Graafschap op overtuigende wijze met 0-3 werd verslagen. ADO zal echter constanter moeten worden in de resultaten, wil het dit seizoen wederom meedoen om een plek in de play-offs om Europees voetbal.
 
Feyenoord – ADO Den Haag
Zondag 2 oktober om 14.30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Vink
 
Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord: Mulder; D. Fernández, De Vrij, Vlaar, Martins Indi; Clasie, Bakkal, El Ahmadi; Schaken, Guidetti en Cabral.
ADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Horvath, Kum, Supusepa; Radosavljevic, Immers, Toornstra; W. Verhoek, J. Verhoek en Chery.
 
STATISTIEKEN
THUIS
28/11/2010 Feyenoord - ADO Den Haag 2-1
21/02/2010 Feyenoord - ADO Den Haag 2-2
23/11/2008 Feyenoord - ADO Den Haag 3-1
10/12/2006 Feyenoord - ADO Den Haag 3-1
26/03/2006 Feyenoord - ADO Den Haag 0-2
 
UIT
20/02/2011 ADO Den Haag - Feyenoord 2-2
29/11/2009 ADO Den Haag - Feyenoord 0-2
26/04/2009 ADO Den Haag - Feyenoord 2-3
25/02/2007 ADO Den Haag - Feyenoord 3-3
18/12/2005 ADO Den Haag - Feyenoord 2-1