Fanshop
Fanshop

Zege Feyenoord O/19 op Heerenveen/Emmen A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op Varkenoord Heerenveen/Emmen A1 met 2-1 verslagen. Onder 18 ging op eigen veld nipt onderuit tegen FC Volendam: 1-2. Voor Onder 17 leverde het uitduel met de leeftijdsgenoten van Heerenveen/Emmen een 1-0 nederlaag op. Onder 16 won op bezoek bij NAC Breda B1 met 1-3. Onder 15 boekte een eclatante 10-0 zege op Heerenveen/Emmen C1. De derby tussen Onder 14 en Sparta Rotterdam C2 was met 6-2 een prooi voor Feyenoord/Excelsior.
ONDER 19 IN SLOTFASE VERDIEND LANGS HEERENVEEN/EMMEN A1
 
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag in eigen huis met 2-1 gewonnen van Heerenveen/Emmen A1. De Rotterdammers verzuimden de wedstrijd voortijdig te beslissen, waardoor het lang spannend bleef, maar in de blessuretijd pakte de ploeg van trainer Damiën Hertog verdiend de zege.
 
Ondanks het hete weer legden beide ploegen veel beleving en strijd aan de dag. Zowel O/19 als de bezoekers kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden, al waren de beste kansen voor Feyenoord/Excelsior.
 
Joey Sleegers, Elvis Manu en Daan Bij waren alle drie dichtbij een treffer, maar oog in oog met de doelman van Heerenveen/Emmen verzuimden de Feyenoorders de trekker over te halen. Ook de bezoekers werden af en toe gevaarlijk, met een inzet op de paal als grootste wapenfeit.
 
Ook in de tweede helft was O/19 duidelijk sterker dan de tegenstander en had het team van Hertog de controle. Na iets minder dan een uur spelen betaalde zich dat uit in de openingstreffer van Elvis Manu.
 
Heerenveen/Emmen ging na de achterstand meer risico’s nemen. Een kwartier voor het einde werden de noordelingen daarvoor beloond. Na een rommelige situatie in het strafschopgebied van O/19 ging de bal op de stip en kwamen de bezoekers uit een strafschop op 1-1.
 
In de laatste tien minuten speelde Feyenoord/Excelsior vervolgens vol voor de winst. Heerenveen/Emmen kwam niet meer onder de druk uit en moest in de absolute slotfase toestaan dat invaller Jon-Joost Cornelissens O/19 naar de verdiende winst schoot: 2-1.
 
‘We moeten leren om wedstrijden eerder te beslissen’, zei Hertog na afloop. ‘Zeker in de eerste helft hebben we de kansen gekregen om afstand te nemen. Al met al ben ik wel tevreden. Met name over de strijd die ondanks de lastige omstandigheden is geleverd.’
 
Feyenoord/Excelsior – Heerenveen/Emmen A1 2-1
Scoreverloop:
57’ 1-0 Manu
75’ 1-1
90’ 2-1 Cornelissens
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Struis; Van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg (85’ Van der Velden); M. Steenvoorden, Trindade de Vilhena, Sleegers; Manu, Achahbar en Blij (70’ Cornelissens).
 
ONDER 18 IN SLOTFASE GEKLOPT DOOR FC VOLENDAM A1
 
Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag het thuisduel met FC Volendam A1 nipt met 1-2 verloren. De Rotterdammers waren gelijkwaardig aan de Noord-Hollanders, maar kwamen een tegentreffer in de slotfase niet te boven.
 
Trainer Jan Gösgens hield gemengde gevoelens aan de nederlaag over. ‘Aan de ene kant is het natuurlijk erg zonde dat je nog een punt weggeeft. Aan de andere kant voelt het voor ons alsof we elke week een finale spelen. Alle ploegen willen heel graag van Feyenoord/Excelsior winnen. Dat maakt wedstrijden als deze voor ons enorm leerzaam.’
 
De eerste helft ging gelijk op. De wedstrijd was open, waardoor over en weer de nodige kansen werden weggegeven. Volendam profiteerde daar na een kwartier spelen als eerste van. Bij een hoekschop trad de defensie van de Rotterdammers onvoldoende op, waardoor een speler van de bezoekers vrij de 0-1 kon inkoppen.
 
Tien minuten later bracht Kevin Gomez Niëto Feyenoord/Excelsior weer naast Volendam, door een vrije trap van Cas Knoester onberispelijk in te koppen: 1-1. Na de gelijkmaker kreeg O/18 nog een aantal goede kansen. Vooral Vincent Janssen was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar de aanvaller slaagde er niet in de doelman van de bezoekers te verschalken.
 
Na de pauze veranderde het spelbeeld. Beide ploegen opereerden wat voorzichtiger, waardoor de wedstrijd minder open was. Feyenoord/Excelsior had een optisch overwicht, al waren de beste kansen voor Volendam.
 
Lang slaagde O/18 erin om de bezoekers tegen te houden, maar vlak voor tijd was het toch raak voor Volendam. Na een goed uitgespeelde aanval was doelman Michel Franken kansloos op een inzet van de Noord-Hollanders: 1-2.
 
Feyenoord/Excelsior O/18 – FC Volendam A1 1-2
Scoreverloop:
15’ 0-1
25’ 1-1 Gomez Niëto
88’ 1-2
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:  Franken; Maatsen, Van Beek, Samsey, Gomes Niëto; Thong, Knoester, Dercks; Janssen (85’ Toorenburg), J. Steenvoorden (60’ Balrak) en Geyah Darjij (75’ Boulfalfal).
 
ONDER 17 NIPT ONDERUIT BIJ HEERENVEEN/EMMEN B1
 
Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag het uitduel met Heerenveen/Emmen B1 met 1-0 verloren. De ploeg van trainer Joop Hiele was zeker niet kansloos in Friesland, maar moest een stroeve start met een nederlaag bekopen. Brandon Robinson werd in de slotfase met rood van het veld gestuurd.
 
 O/17 had in de beginfase moeite met het spel van de thuisploeg. Heerenveen/Emmen zette de Rotterdammers steeds snel onder druk, waardoor rustig opbouwen er voor Feyenoord/Excelsior niet bij was. Dat leidde tot een zeer onrustige openingsfase.
 
De noordelingen zette hun overwicht in de beginfase al snel om in een treffer. Na zeven minuten greep de verdediging van Feyenoord/Excelsior niet goed in bij een uitbraak van de thuisploeg, waarna de 1-0 niet meer kon worden voorkomen door doelman Maarten de Fockert.
 
Naarmate de eerste helft voorderde, kreeg O/17 steeds meer grip op de tegenstander, waardoor de ploegen meer gelijkwaardig aan elkaar werden. Feyenoord/Excelsior was in die fase voetballend de betere, maar beide ploegen creëerden nauwelijks kansen.
 
In de tweede helft zetten de Rotterdammers het goede spel uit de slotfase van de eerste helft voort. O/17 kreeg voetballend meer en meer de overhand en Heerenveen/Emmen moest steeds fysieker gaan spelen om Feyenoord/Excelsior tegen te houden.
 
Zelfs nadat Robinson tien minuten voor tijd na een handgemeen met een tegenstander door de scheidsrechter van het veld was gestuurd, bleef O/17 de beter voetballende ploeg. Silgio Thenu was in de slotfase het dichtst bij de gelijkmaker, maar het afstandschot van de aanvaller werd knap gepareerd door de doelman van de thuisploeg.
 
‘Als we gestart waren zoals we vanaf de dertigste minuut speelden, had er zeker meer in gezeten’, vond Hiele. ‘We waren zeker niet de mindere, voetballend hebben we zelfs meer laten zien.’
 
Heerenveen/Emmen B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 1-0
Scoreverloop:
7’ 1-0
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy, Dekker, Lopes Cabral, Go (41’ Hardeveld); Kassels (77’ James), Driebergen, Karsdorp; Thenu, Robinson en Idrissi (60’ De Vos).
 
ONDER 16 VERSLAAT NAC B1 IN ‘BESTE WEDSTRIJD VAN SEIZOEN’
 
Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag NAC Breda B1 met 1-3 verslagen. De Rotterdammers wonnen in Breda aan de hand van uitblinkers Milton Klooster en Bart Nieuwkoop. Volgens trainer Gaston Taument speelde Feyenoord/Excelsior tegen NAC haar beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.
 
‘We waren constant de bovenliggende partij’, aldus Taument. ‘De omstandigheden waren zwaar en NAC is zeker geen gemakkelijke tegenstander. Als team hebben we heel goed gespeeld.’
 
In de beginfase kreeg O/16 een aantal teleurstellingen te verwerken. Na vijf minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong na een scrimmage in het strafschopgebied van Feyenoord/Excelsior. Vijf minuten later viel doelman Bob van der Hoek uit met een liesblessure. Tim van der Linden was zijn vervanger.
 
Ondanks de tegenslag probeerde O/16 NAC met goed voetbal te verschalken. Dat lukte na een kwartier spelen. Sem van der Pijl stuurde Ryan Elst met een diepe bal op avontuur en de middenvelder rondde met links knap af: 1-1.
 
Kort na de gelijkmaker was er opnieuw tegenslag voor O/16. Doelpuntenmaker Elst kreeg een schop op zijn achillespees en moest zich laten vervangen door Jessie Proost.
 
Een kwartier voor rust bracht Nieuwkoop de stand op 2-1, na een goede pass van Klooster. Die twee toonden zich een gouden duo, want vlak voor de pauze stond Klooster opnieuw aan de basis van een treffer van Nieuwskoop.
 
In de tweede helft bleef O/16 de bovenliggende ploeg en waren er goede kansen voor Gerson Pisas en Bram van Eijk. Paal en lat stonden meer treffers van de Rotterdammers echter in de weg.
 
NAC Breda B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-3
Scoreverloop:
5’ 1-0
14’ 1-1 Elst
24’ 1-2 Nieuwkoop
37’ 1-3 Nieuwkoop
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16:  Van der Hoek (10’ Van der Linden); Gronsveld, Kingsale, El Baad (60’ Knoester), Racaj; Elst (20’ Proost), Van der Pijl, Nieuwkoop (50’ Da Silva); Albertus (66’ Van Eijk), Pisas en Klooster.
 
MONSTERSCORE ONDER 15 TEGEN HEERENVEEN/EMMEN C1
 
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van tegenstander Heerenveen/Emmen C1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost versloeg de noordelingen met 10-0. Bij rust leidden de Rotterdammers al met 7-0.
 
Mohammed El Hankouri gaf na zeven minuten het startsein voor de doelpuntrijke middag. De aanvaller zette goed druk op de defensie van Heerenveen/Emmen en opende de score. Danny van Haaren was daarna twee keer dicht bij een verdubbeling van de score, maar de middenvelder trof beide keren de lat.
 
Vijf minuten na de openingstreffer was Ryan Korporaal met een schot van buiten het strafschopgebied wel trefzeker: 2-0. Feyenoord/Excelsior had niets te duchten van Heerenveen/Emmen en kon de score rustig uitbouwen. Marlon Slabbekoorn tekende na twintig minuten voor de 3-0, vijf minuten later zorgde Jordy den Hoedt voor 4-0 en binnen het halfuur was het opnieuw Slabbekoorn die na een individuele actie raak schoot: 5-0.
 
In de eerste helft tilden Clavin Verdonk en El Hankouri de score vervolgens naar 7-0. Binnen vijf minuten in de tweede helft kon O/15 alweer twee keer juichen. Eerst was Jari Schuurman trefzeker met een volley, daarna schoot Gustavo Hamer van afstand raak: 9-0.
 
De bezoekers concentreerden zich met man en macht op het voorkomen van een grotere afstraffing en trokken zich massaal terug in het eigen strafschopgebied. Dat maakte het voor O/15 moeilijk om de score nog verder uit te breiden. Toch slaagden de Rotterdammers erin de dubbele cijfers te halen, toen Faris Hammouti uit een voorzet van Jordy den Hoedt trefzeker was.
 
‘Natuurlijk ben ik uitermate tevreden’, reageerde Oost op de eclatante overwinning van zijn ploeg. ‘Ondanks de geringe weerstand hebben we van begin tot eind geconcentreerd en als team gespeeld. Als je met 7-0 de rust in gaat, is de kans op concentratieverlies groot. Toch zijn we constant bij de les gebleven.’
 
Feyenoord/Excelsior O/15 – Heerenveen/Emmen C1 10-0
Scoreverloop:
7’ 1-0 El Hankouri                34’ 6-0 Verdonk
13’ 2-0 Korporaal                35’ 7-0 El Hankouri
20’ 3-0 Slabbekoorn                        37’ 8-0 Schuurman
25’ 4-0 Den Hoedt               39’ 9-0 Hamer
28’ 5-0 Slabbekoorn                        53’ 10-0 Hammouti
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Van der Mast; Hammouti, Verdonk, Van der Meer, Absalem (43’ Groos); Van Haaren (60’ Koomen), Korporaal, Slabbekoorn (50’ Franse); Den Hoedt, El Hankouri (36’ Hamer) en Daconu.
 
O/14 WINT DERBY MET SPARTA ROTTERDAM RUIM
 
Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam C2 met 6-2 gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers overtuigde tegen de stadsgenoot, die voorafgaand aan het duel samen met O/14 aan kop van de ranglijst stond. Door de zege gaat Feyenoord/Excelsior nu alleen aan de leiding.
 
‘Vooral over het spel in de eerste helft ben ik erg tevreden’, vertelde Kurvers na het duel. ‘In tegenstelling tot vorige week werden de afspraken die we hebben gemaakt goed nagekomen. 6-2 is een mooie en duidelijke uitslag. In de slotfase zijn we zelfs nog lief geweest voor Sparta.’
 
O/14 zette de bezoekers vanaf het begin van de wedstrijd constant onder druk, waardoor Sparta nauwelijks aan aanvallen toekwam. Het spel speelde zich daardoor voornamelijk af op de helft van de gasten. Na tien minuten leverde dat de eerste treffer op. Nadat de doelman van Sparta in korte tijd op verschillende schoten goed redde, moest hij op de zoveelste inzet, dit keer van Darren Mettendaf, het antwoord schuldig blijven: 1-0.
 
Tien minuten later verdubbelde Nigel Robertha de score,na een gekraakt schot van Shurendo Janga. In diezelfde minuut kwam Sparta uit het niets terug tot 2-1. De bezoekers profiteerden vanaf de aftrap van onoplettendheid bij O/14. Nog voor rust herstelde Rodney Kongolo de marge van twee doelpunten vanuit een strafschop: 3-1.
 
Het felle drukzetten van Feyenoord/Excelsior in de eerste helft kostte de ploeg veel energie. Daardoor kreeg O/14 het bij het begin van het tweede bedrijf wat lastiger. Na bijna een uur spelen kwam Sparta, na slordig uitverdedigen van O/14, terug tot 3-2.
 
Daarna herstelde Feyenoord/Excelsior zich en bracht Clarence Bijl de stand met een kopbal op 4-2. Ryan Tilborg en Rashaan Fernandes maakten in de slotfase ook nog een doelpunt, waardoor de eindstand op 6-2 werd bepaald.
 
Feyenoord/Excelsior O/14 – Sparta Rotterdam C1 6-2
Scoreverloop:
10’ 1-0 Mettendaf     60’ 4-2 Bijl
20’ 2-0 Robertha      68’ 5-2 Tilborg
20’ 2-1                                   70’ 6-2 Fernandes
32’ 3-1 Kongolo
57’ 3-2
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14:  Ten Hove; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, Knoester; Roffelsen (58’ Smulder), Kongolo, Janga; Fernandes, Mettendaf (55’ Tilborg) en Robertha.