Feyenoord lijdt eerste thuisnederlaag

Feyenoord heeft zondag de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. ADO Den Haag was in De Kuip met 0-3 te sterk. Feyenoord had het verlies voor het grootste deel aan zichzelf te wijten. De ploeg kwam in eigen huis niet goed voor de dag en wist de tegenstander vrijwel geen moment echt in problemen te brengen. Diego Biseswar kreeg als invaller zijn eerste speelminuten van het seizoen.

Feyenoord haalde tot aan de rust geen moment het niveau dat het in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen had laten zien. De ploeg van Ronald Koeman speelde in een te laag tempo, was slordig in de passing en gaf beide tegendoelpunten te makkelijk weg.

Zonder dat ADO Den Haag ook maar een moment goed voetbal liet zien in De Kuip, konden de bezoekers vrij eenvoudig op een 0-2 voorsprong komen. Beide treffers werden ADO min of meer in de schoot geworpen. Na een kwartier spelen speelde Dani Fernández de bal te zacht vanaf grote afstand terug op Erwin Mulder, waarna spits John Verhoek makkelijk kon onderscheppen en de bal onder de keeper door binnenschoot.

Een half uur later mocht Wesley Verhoek, de broer van spits John, de ruststand bepalen. De rechterspits kon profiteren nadat Bruno Martins Indi in de problemen was gebracht met een onhandige terugspeelbal. De verdediger kreeg de bal niet opgeruimd, waarna Verhoek de bal voor zijn voeten terugvond en beheerst de 0-2 maakte.

In de tussentijd had Feyenoord weliswaar het meeste balbezit, maar de ploeg was met name in de buurt van het doel van ADO Den Haag te slordig om grote kansen te creëren. Karim El Ahmadi kwam nog het dichtst bij een doelpunt met twee afstandschoten, waarvan er één op de lat en de ander naast het doel eindigde.

Na rust ging ADO Den Haag nog nadrukkelijker op de counter spelen, waardoor er voor Feyenoord nauwelijks speelruimte op de helft van de tegenstander overbleef. Tegelijkertijd speelde ADO de schaarse tegenaanvallen die het op mocht zetten zeer overtuigend uit. Op die manier kwam al binnen tien minuten in de tweede helft de 0-3 tot stand. Lex Immers stoomde daarbij op over de rechterflank, voordat hij met een prima voorzet Tjaronn Chery bij de tweede paal bereikte. De aanvaller mocht vrij binnen schieten en de eindstand bepalen.

Feyenoord – ADO Den Haag 0-3
15’ 0-1 J. Verhoek
45’ 0-2 W. Verhoek