Fanshop
Fanshop

Feyenoord start rustige week met uitlooptraining

Een zeer uitgedunde selectie is maandagochtend de nieuwe week gestart met een uitlooptraining op Varkenoord. Van de spelers die zondag nog in actie kwamen tegen ADO Den Haag lieten slechts Erwin Mulder, Dani Fernández, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi en Ruben Schaken zich zien op het trainingsveld, waar zij een hersteltraining afwerkten.
Naast het vijftal kwamen nog drie spelers in actie op Varkenoord. Keeperstrainer Patrick Lodewijks nam Ronald Graafland onder handen, terwijl Bart Schenkeveld en Andrea Fileccia een individueel programma afwerkten. Laatstgenoemde aanvaller is herstellende van een rugblessure. De Belgisch jeugdinternational werd vorig seizoen door Feyenoord verhuurd aan Excelsior en is afkomstig van Feyenoord Academy.

Een groot deel van de selectie van trainer Ronald Koeman ontbreekt deze week vanwege interlandverplichtingen. Karim El Ahmadi, John Guidetti, Kostas Lamprou, Jerson Cabral, Ricky van Haaren, Kelvin Leerdam en Stefan de Vrij spelen de komende dagen interlands voor diverse vertegenwoordigende elftallen. Jordy Clasie meldde zich zondag af voor Jong Oranje vanwege bovenbeenklachten. De middenvelder werd maandagochtend behandeld in De Kuip.

Na de vrije dinsdag staan er de komende week voor Feyenoord nog twee veldtrainingen op het programma. Woensdagmiddag om 14.15 uur en donderdagochtend om 10.30 uur worden er oefensessies afgewerkt op Varkenoord. Op maandag 10 oktober worden de trainingen vervolgens weer hervat, om 14.15 uur op het sportcomplex.