Beloften rekenen in slotfase af met Jong ADO

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Jong ADO Den Haag met 3-1 gewonnen. De ploeg van trainer André Hoekstra begon sterk aan het duel in de eredivisie voor beloftenelftallen, maar besliste de wedstrijd pas in de slotfase. Mick van Buren, Mitchell te Vrede en Shabir Isoufi zorgden voor de Rotterdamse doelpunten. Te Vrede miste in de eerste helft bij een 1-0 voorsprong een strafschop die was gegeven na een overtreding op Guyon Fernandez.
Namens de eerste selectie van Feyenoord kwamen naast invaller Isoufi en Fernandez ook Miquel Nelom en Diego Biseswar in actie. Laatstgenoemde speelde zondag reeds een half uur met Feyenoord één en deed maandagavond wedstrijdritme op door bijna een uur vol te maken. Nelom en Fernandez speelden de volledige wedstrijd.

Op Varkenoord opende Van Buren na negen minuten de score, door een lage voorzet van Fernandez goed af te ronden. De voorsprong voor de Rotterdammers was terecht, want de ploeg van trainer André Hoekstra speelde sterk in de openingsfase en controleerde de wedstrijd volledig. ‘We creëerden vele kansen en eigenlijk hadden we na een half uur met 4-0 voor moeten staan’, zei Hoekstra. ‘We maakten het alleen niet af en verloren vervolgens de grip op het duel. ADO kreeg daardoor het geloof op een goed resultaat terug, in een verder rommelige wedstrijd.’

Hoekstra kon na afloop toch opgelucht ademhalen, want ondanks een matige tweede helft trok zijn ploeg toch aan het langste eind. Tien minuten voor tijd verzorgde eerst Te Vrede op aangeven van Niels Vorthoren de 2-1, waarna Isoufi in de absolute slotfase voor de beslissende 3-1 zorgde. De aanvallende middenvelder schoot vanaf veertig meter raak in een leeg doel, nadat de doelman van ADO na een door Jong Feyenoord/Excelsior afgeslagen Haagse corner niet op tijd terug was in zijn strafschopgebied.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong ADO Den Haag 3-1
9’ 1-0 Van Buren