Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Scoringsdrift tijdens eerste editie Feyenoord Footy 4 All

Tijdens de eerste editie van Feyenoord Footy 4 All werd er woensdagmiddag op het Willem van Oranjeplein direct lustig op los gescoord. Kinderen van alle leeftijden uit de Rotterdamse wijk Hillesluis maakten tijdens de partijtjes op het voetbalveldje in hun buurt het ene na het andere doelpunten en probeerden elkaar met de mooiste passeerbewegingen de loef af te steken. Met tientallen deelnemende kinderen kan de eerste editie van Feyenoord Footy 4 All als een groot succes worden gezien.



Toen bij het uitgaan van Basisschool Willem van Oranje medewerkers van Feyenoord in de Samenleving en Feyenoord Soccer Schools bezig waren met het met Feyenoord-vlaggen aankleden van het naast de school gelegen voetbalveldje, haastten de schoolkinderen zich naar huis om binnen enkele minuten met de boterhammen nog in hun mond terug te keren om te voetballen en techniekoefeningen te doen.



Onder de kinderen ook Gilton Collens (11), die ’s ochtends in de klas van een vriendje hoorde dat Feyenoord langs zou komen op het Willem van Oranjeplein. ‘Direct na het middageten ben ik teruggegaan, want hier wilde ik zeker bij zijn’, zei hij tussen de wedstrijdjes door. ‘Ik voetbal hier bijna elke dag met mijn vriendjes, maar dat het nu met Feyenoord is maakt het extra leuk.’



Feyenoord Footy 4 All heeft in de eerste plaats tot doel om kinderen in de eigen woonomgeving te verrassen en te laten deelnemen aan een leuke en laagdrempelige voetbalactiviteit. Daarbij maken de kinderen op deze wijze kennis met Feyenoord en de maatschappelijke activiteiten van de club. Dit geldt ook voor kinderen die wonen buiten de gebieden waar Feyenoord zich met bestaande maatschappelijke projecten op richt.



Feyenoord Footy 4 All zal in de komende weken op verschillende woensdagen opduiken in de gehele stad en in schoolvakanties ook op andere dagen. Om en om zal een pleintje ‘op Zuid’ en ‘in Noord’ worden aangedaan.