Gelijkspel Feyenoord onder 18 in Den Bosch

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag voor de beker tegen FC Den Bosch A1 met 2-2 gelijkgespeeld. De Rotterdammers waren al geplaatst voor de volgende ronde. Onder 17 deelde op eigen veld de punten met AZ B1: 1-1. Onder 15 blijft maar winnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost versloeg NAC Breda C1 met 1-4. Onder 14 ging op bezoek bij Willem II/RKC C2 en won met 1-2. Onder 19 speelde donderdagavond in het bekertoernooi al met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag A1.

ONDER 18 EN DEN BOSCH A1 IN EVENWICHT IN BEKER

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag haar derde bekerwedstrijd gelijkgespeeld. Uit bij FC Den Bosch A1 bleef de ploeg van trainer Jan Gösgens, na een vroege voorsprong, steken op een 2-2 gelijkspel. De Rotterdammers waren al zeker van de volgende ronde.

De start was prima voor O/18. Na een rommelige situatie in het strafschopgebied van Den Bosch kreeg Feyenoord/Excelsior enigszins fortuinlijk een strafschop toegewezen. De bal kwam op een uitgestoken arm van de doelman van de thuisploeg, maar de arbiter zag een handsbal van een verdediger en wees naar de strafschopstip. Vincent Janssen pakte dat cadeautje gretig uit: 0-1.

Die bliksemstart deed de Rotterdammers geen goed. In plaats van op zoek te gaan naar uitbreiding van de score, ging het spel van O/18 achteruit. Feyenoord/Excelsior werd wat gemakzuchtig en werd daar door de thuisclub genadeloos voor afgestraft.

Na een kwartier werd het 1-1, nadat een speler van de Bosschenaren ongehinderd kon opstomen richting het doel van Angelo Spanjaart en vijf minuten later kwam de 2-1 op het scorebord nadat een aanvaller van Den Bosch ongehinderd kon binnen koppen.

In de tweede helft kwam O/18 beter voor de dag. De Rotterdammers hadden het meeste balbezit en voetballend was het team van Gösgens beter dan de thuisploeg. Tot grote kansen leidde het echter nauwelijks.
Tot twintig minuten voor tijd. Yorik van Deelen werd bediend door Jordy Toorenburg en werkte de gelijkmaker binnen. In de laatste minuut kreeg Toorenburg zelf na een goede individuele actie nog een kans op de winnende treffer, maar de doelman van Den Bosch stopte de inzet van de invaller.

‘De eerste helft was slecht’, was Gösgens duidelijk. ‘Na de rust was ons voetbal beter, al hielden we moeite om kansen te creëren. De vroege voorsprong werkte eigenlijk averechts. Het leek alsof we toen dachten: dit wordt een makkie.’

FC Den Bosch A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 2-2
5’ 0-1 Janssen
15’ 1-1
20’ 2-1
70’ 2-2 Y. van Deelen

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Maatsen (55’ J. van Deelen), Van Beek, Samsey, Y. van Deelen; Thong, Knoester, Dercks; Boulfalfal (70’ Agatowski), Janssen en Geyah Darjij (46’ Toorenburg).

ONDER 17 EN AZ B1 IN EVENWICHT

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft het thuisduel met AZ B1 zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld. Trainer Joop Hiele zag zijn ploeg nog wel op voorsprong komen, maar uiteindelijk was een gelijkspel een reële afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Hiele kon leven met een punt, al zag hij dat zijn ploeg in de slotfase kansen op meer kreeg. ‘In de laatste vijftien minuten zat er zeker meer in. Maar het ontbrak ons vandaag aan overzicht en een goede eindpass. Daardoor strandden een hoop kansrijke aanvallen. Het liefst win ik natuurlijk, maar als ik eerlijk ben kan ik leven met dit gelijkspel.’

Beide ploegen hadden het op Varkenoord in de beginfase wat lastig met het drassige veld. Ondanks de moeilijke omstandigheden kwam O/17 aardig uit de startblokken. Na twintig minuten zette Oussama Idrissi de Rotterdammers op aangeven van Silgio Thenu op 1-0.

Na die goal leek Feyenoord/Excelsior de draad een beetje kwijt te raken. Dat was gedeeltelijk de verdienste van de Alkmaarders, die met positiewisselingen de defensie van O/17 in de war probeerden te brengen. Iets minder dan een kwartier na de openingstreffer leverde dat de 1-1 op.

De gelijkmaker van de Noord-Hollanders leidde een rommelige en nerveuze fase in waarin AZ een aantal goede mogelijkheden op een voorsprong kreeg, maar tot opluchting van de Rotterdammers werden die verprutst.

In de tweede helft speelde O/17 wat beter en kreeg het ook mogelijkheden op meer. Idrissi was het dichtst bij een treffer, maar de inzet van de spits eindigde op de lat.

Feyenoord/Excelsior O/17 – AZ B1 1-1
20’ 1-0 Idrissi
33’ 1-1
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Korporaal, Dekker (75’ Go), Lopes Cabral, Hardeveld (70’ Yalamoglu); Kassels, Driebergen (62’ De Vos), Karsdorp; Thenu (71’ Klooster), Idrissi en Knegjens (53’ Albertus).

ONGESLAGEN ONDER 15 OOK TE STERK VOOR NAC C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 is nog altijd ongeslagen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost versloeg zaterdag NAC Breda C1 met 1-4 en gaat daardoor, na de nederlaag van Sparta Rotterdam C1, alleen aan kop van de ranglijst.

‘Een verdiende overwinning’, vond Oost. ‘We begonnen sprankelend, dat was heel goed, maar na de vroege voorsprong zakten we iets terug. Toch behielden we constant een groot overwicht. De score had een stuk hoger kunnen uitvallen.’

De goede start van O/15 werd al na zes minuten bekroond met een fraaie treffer van Marlon Slabbekoorn. De middenvelder voerde een solo door tot aan de rand van het strafschopgebied van NAC en schoot vanaf daar onhoudbaar binnen: 0-1.

Na de vroege voorsprong ging het tempo omlaag. De Bredanaars, die tot aan de openingstreffer de bal nog geen enkele keer in de ploeg hadden gehad, slaagden er daardoor steeds beter in O/15 van het lijf te houden.
Toch bleef Feyenoord/Excelsior kansen creëren. De thuisploeg had het aan de doelman te danken dat de rust werd gehaald met slechts één tegentreffer. Na de pauze kwam NAC verrassend naast O/15. Een vrije trap werd bij de tweede paal achter doelman Michael Fabrie gekopt.

Dat doelpunt was voor de Rotterdammers het teken om een tandje bij te schakelen. Drie minuten na de gelijkmaker herstelde Rick van der Meer met een schot van afstand de voorsprong. Tien minuten later besliste Jari Schuurman de wedstrijd op aangeven van Slabbekoorn. Slabbekoorn zelf bepaalde in de laatste minuut de eindstand met zijn tweede treffer op 1-4, dit keer waren de rollen omgekeerd en gaf Schuurman aan.

NAC Breda C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-4
6’ 0-1 Slabbekorn
48’ 1-1
51’ 1-2 Van der Meer
61’ 1-3 Schuurman
70’ 1-4 Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Fabrie; Hammouti, Koomen (36’ Groos), Verdonk, Absalem (60’ Franse); Van der Meer, Van Haaren (45’ Korporaal), Slabbekoorn; Den Hoedt. El Hankouri (40’ Hamer) en Daconu (36’ Schuurman).

LATE ZEGE ONDER 14 BIJ WILLEM II/RKC C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC C2 met 1-2 gewonnen. De Rotterdammers leken lang genoegen te moeten nemen met een punt in Tilburg, maar in de slotfase bezorgde Clarence Bijl de ploeg van trainer Rob Kurvers de volle buit.

Willem II/RKC bood O/14 vanaf de aftrap goed tegenstand. Het tempo van de Rotterdammers lag wat te laag, waardoor de ploeg het lastig had tegen de Brabanders. De thuisclub kreeg na iets meer dan twintig minuten een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, nadat een Rotterdamse overtreding een strafschop had ingeleid. De aanvaller van Willem II/RKC faalde niet en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Met die stand leken de ploegen te gaan rusten, maar twee minuten voor de pauze kwam O/14 terug in de wedstrijd. Steven Smulder bereikte met een goede voorzet Shurendo Janga en die kopte binnen: 1-1.

In de tweede helft slaagden de Rotterdammers er in het tempo op te schroeven en de thuisploeg constant onder druk te zetten. Dat leidde tot een overwicht, maar niet tot een treffer. Daardoor bleef de wedstrijd tot het einde spannend.

Toen iedereen zich al neergelegd leek te hebben bij een remise, greep Feyenoord/Excelsior toch nog de winst. Na een snelle uitbraak werd Janga in het strafschopgebied gevloerd en mocht O/14 een strafschop nemen. Bijl bleef koel en schoot O/14 naar een verdiende zege.

‘Ik denk wel dat de winst terecht is’, beschouwde Kurvers na op de zege. ‘Willem II/RKC was een goede ploeg. Eindelijk kregen we eens echt weerstand. Naast drie punten zijn we daardoor ook een belangrijke ervaring rijker.’

Willem II/RKC C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-2