Overtuigende zege Feyenoord Onder 19

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag FC Den Bosch A1 met 4-1 verslagen. De Rotterdammers hadden aan één helft genoeg tegen de Bosschenaren. Door het gelijkspel van concurrent Ajax A1 gaat O/19 nu gedeeld aan kop. Voor de overige teams die zaterdag in actie kwamen, stonden competitiewedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag op het programma. Onder 18 verloor op eigen veld met 0-3 van ADO Den Haag A1. Onder 17 speelde op bezoek bij ADO Den Haag B1 met 1-1 gelijk en Onder 16 won op bezoek in Den Haag met 0-2 van ADO Den Haag B2.
ONDER 19 NA RUIME ZEGE GEDEELD KOPLOPER

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag met 4-1 gewonnen van FC Den Bosch A1. De Rotterdammers waren op eigen veld veel te sterk voor de Bosschenaren, die na één helft al op de ruime achterstand waren gezet. Door de zege staat O/19 op de ranglijst nu gedeeld aan kop.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet Feyenoord/Excelsior geen misverstand bestaan over de bedoelingen. De Rotterdammers gingen met snel combinatiespel op zoek naar een vroege openingstreffer en vonden die na iets meer dan twintig minuten via Anass Achahbar.

Tien minuten later verdubbelde O/19 de score na een uitstekende aanval. De aanval begon bij doelman Bryan Struis en eindigde in het strafschopgebied van de bezoekers, waar Elvis Manu alleen door een overtreding kon worden afgestopt. Uit de toegekende strafschop was diezelfde Manu trefzeker: 2-0.

Kort daarna werd het via de tweede treffer van Achahbar 0-3 en was de wedstrijd beslist. Ook toen Den Bosch op 1-3 kwam, nadat de meeverdedigende Manu een strafschop had veroorzaakt, bleef Feyenoord/Excelsior heersen.

Vlak voor de pauze herstelde Tony Trindade de Vilhena de marge van drie. In de tweede helft probeerden de Rotterdammers het goede spel uit de eerste helft een vervolg te geven, maar het niveau van de eerste 45 minuten werd niet meer bereikt. Wel bleef O/19 constant domineren en werd het duel professioneel uitgespeeld.

‘In de eerste helft hebben we ons beste spel tot nu toe laten zien’, sprak trainer Damiën Hertog na afloop tevreden. ‘Dat is het niveau waar we naartoe willen. Met name het feit dat we als team speelden en constant oog voor elkaar hadden was goed. Het was echt leuk om te zien.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – FC Den Bosch A1 4-1
18’ 1-0 Achahbar
28’ 2-0 Manu
32’ 3-0 Achahbar
36’ 3-1
41’ 4-1 Trindade de Vilhena

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:  Struis; J. van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden (46’ Sleegers), Agatowski, Trindade de Vilhena; Achahbar, Manu (65’ Blij) en Van der Velden (70’ Cornelissens).

ONDER 18 VERLIEST VAN ADO DEN HAAG A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag op eigen veld met 0-3 verloren van ADO Den Haag A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens bood de Hagenaars moedig tegenstand, maar moest de meerdere erkennen in de koploper.

‘Dit is de beste tegenstander waartegen we tot nu toe hebben gespeeld’, was Gösgens van mening. ‘Als een tegenstander beter is kun je leven met een nederlaag, al was het wel zo dat wij vandaag zeker niet zo goed hebben gespeeld als we kunnen.’

ADO Den Haag begon bijzonder fel aan de wedstrijd en leek O/18 daarmee te verrassen. De bezoekers zetten Feyenoord/Excelsior steeds snel onder druk en de Rotterdammers hadden daar duidelijk moeite mee.

Het was voor O/18 in de eerste helft dan ook vooral zaak de schade te beperken. Dat lukte aardig, maar na iets meer dan twintig minuten kon de defensie van Feyenoord/Excelsior niet voorkomen dat ADO het overwicht omzette in een treffer: 0-1.

In het vervolg van het eerste bedrijf slaagden de Rotterdammers erin de marge op één te houden, waardoor Gösgens in de rust met zijn ploeg een strijdplan kon maken voor de tweede helft.

Drie minuten na de pauze kon dat strijdplan de prullenbak alweer in. Doelman Michel Franken verwerkte een terugspeelbal niet goed en stelde daardoor een speler van de bezoekers in staat de score te verdubbelen: 0-2.

Na een uur spelen kreeg O/18 een nieuwe klap te verwerken toen Brian Thong met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Gek genoeg gingen de Rotterdammers daarna beter spelen. Ze leken de schroom van zich af te gooien en vrijuit op zoek te gaan naar de aansluiting. Die kwam er niet, waardoor ADO de eindstand vlak voor tijd uit een counter op 0-3 kon bepalen.

Feyenoord/Excelsior O/18 – ADO Den Haag A1 0-3
23’ 0-1
48’ 0-2
88’ 0-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:  Franken; Gomes Niëto (60’ Rutten), Van Beek, Samsey (75’ Boulfalfal), Y. van Deelen; Thong, Maatsen, Dercks; Janssen (80’ Toorenburg), Knoester en Balrak (70’ Geyah Darjij).

ONDER 17 DEELT PUNTEN MET ADO DEN HAAG B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag B1. De Rotterdammers hadden lang uitzicht op de overwinning, maar een treffer van ADO in blessuretijd voorkwam een zege voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse.

Adriaanse zat tegen ADO Den Haag voor het eerst op de bank tijdens een competitiewedstrijd. De oefenmeester miste de start van het seizoen door ziekte en werd tijdens zijn afwezigheid vervangen door Joop Hiele.

Bij zijn rentree zag Adriaanse zijn ploeg in Den Haag vooral veel strijd aan de dag leggen. ADO speelde fysiek en de Rotterdammers deden daar niet voor onder. De vele strijd zorgde er voor dat beide ploegen niet veel kansen wisten te creëren. O/17 slaagde er wel in een aantal keer gevaarlijk te worden met goede loopacties van de aanvallers, maar de aanvallen werden telkens in verband met buitenspel een halt toe geroepen.

Aan het begin van de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Beide ploegen streden volop, maar tot echt gevaar leidde het nauwelijks. Tot aan de 65ste minuut: een vrije trap van Robbert de Vos bereikte Ryan Korporaal en die kopte de bal in het doel: 0-1.

Na de openingstreffer ging O/17 te veel achteruit lopen. Het fysieke spel ging zijn tol eisen en de vermoeidheid sloeg duidelijk toe. Ook de thuisploeg had daar last van, waardoor de Rotterdammers de overwinning over de streep leken te gaan trekken. In blessuretijd ging het echter mis voor Feyenoord/Excelsior toen ADO na hands van Caner Yalamoglu vanaf de strafschopstip raak schoot: 1-1.

‘Het gelijkspel is een juiste afspiegeling van de wedstrijd’, was Adriaanse realistisch. ‘Het is alleen wel zuur dat de gelijkmaker pas in de blessuretijd valt. Mijn ploeg heeft keihard gewerkt: wat dat betreft kan ik ze niets verwijten.’

ADO Den Haag B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 1-1
Doelpunten:
65’ 0-1 Korporaal
80’ 1-1 (straschop)

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Korporaal, Yalamoglu (80’ Go), Lopes Cabral, Hardeveld (41 Ulusoy); Kassels, Dekker (18’ De Vos), Karsdorp; Thenu, Idrissi en Knegjens (65’ Klooster).

WINST VOOR ONDER 16 BIJ ADO DEN HAAG B2

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag met 0-2 gewonnen van ADO Den Haag B2. De ploeg van trainer Gaston Taument had de 0-2 voorsprong al bij rust te pakken en speelde het duel in de tweede helft geroutineerd uit.

Taument deelde zijn ploeg na afloop een compliment uit. ‘Over het voetbal ben ik zeer tevreden. Als je met 0-2 gaat rusten, bestaat het gevaar dat je verslapt, maar wij zijn tot het einde blijven voetballen. Dat is een compliment waard.’

ADO en Feyenoord/Excelsior waren in het eerste deel van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer, zonder dat er door één van beide ploegen grote kansen werden gecreëerd.

De eerste grote kans voor O/16 leverde na iets meer dan twintig minuten gelijk een doelpunt op. Omar El Baad kwam vanuit het centrum van de verdediging mee naar voren en kon na een combinatie met spits Junior Albertus de 0-1 binnen werken.

Een kwartier later was Albertus opnieuw betrokken bij een treffer. De voorhoede van Feyenoord/Excelsior zette goed druk toen ADO van achteruit probeerde op te bouwen, waardoor Albertus een pass van de doelman kon onderscheppen en Sem van der Pijl in staat kon stellen de bal in een leeg doel te schuiven: 0-2.

Vlak voor rust voorkwam doelman Mauro Minnaard met een uitstekende redding dat de Hagenaars terug in de wedstrijd kwamen. Na de pauze had O/16 weinig meer te vrezen van de thuisploeg. In de slotfase was invaller Jari Schuurman nog dicht bij de 0-3, maar de middenvelder schoot oog in oog met de keeper net naast.

ADO Den Haag B2 – Feyenoord/Excelsior O/16 0-2
21’ 0-1 El Baad
36’ 0-2 Van der Pijl

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16:  Minnaard; Gronsveld, James, El Baad, Rcaja; Elst, Van der Pijl, Manusama (68’ Schuurman); Klooster (60’ Proost), Albertus en Van Eijk.