Feyenoord heeft geen kind aan tien man VVV

Feyenoord is zondag naar de vierde plaats op de ranglijst geklommen, dankzij een ruime zege op VVV-Venlo. De Rotterdammers hadden met name na een rode kaart voor Ahmed Musa aan het eind van de eerste helft, geen kind meer aan de bezoekers en boekten een afgetekende 4-0 overwinning. Een belangrijke rol was weggelegd voor John Guidetti, die twee strafschoppen binnen schoot en een assist gaf aan Karim El Ahmadi. Het vierde doelpunt kwam op naam van invaller Ricky van Haaren, die daarmee zijn eerste treffer in Feyenoord één kon vieren.
Zonder dat Feyenoord tevreden kon zijn over het spelniveau dat in de eerste helft werd bereikt, kon het elftal toch met een gerustgesteld gevoel de rust in. Niet alleen stond Feyenoord na de eerste helft op een 1-0 voorsprong dankzij een benutte strafschop van Guidetti, maar ook speelde de ploeg inmiddels met een man meer dan de tegenstander, door een rode kaart aan de zijde van VVV-Venlo.

Die kaart werd kort voor rust gegeven aan aanvaller Ahmed Musa, nadat hij twee keer in een paar minuten tijd geheel onnodig een te grove tackle had ingezet. Scheidsrechter Gözübüyük gaf er beide keren terecht een gele kaart voor, waardoor de bezoekers de hele tweede helft met tien man speelden.

Feyenoord stond tegen die tijd al op voorsprong, dankzij een doelpunt van Guidetti. De aanvaller werd in het zestienmetergebied onderuit getrokken, nadat hij was aangespeeld door Jerson Cabral. De strafschop die het gevolg was prikte Guidetti ijskoud onderin de linkerhoek.

Het laatste beetje spanning verdween uit de wedstrijd, nadat Feyenoord binnen zes minuten na rust nog twee keer had gescoord. Guidetti mocht wederom vanaf de strafschopstip zijn tweede van de middag maken, nadat Maya Yoshida hands had gemaakt in het zestienmetergebied. Een minuut later speelde Guidetti ook een belangrijke rol bij de 3-0. El Ahmadi zette een één-twee op met de spits en kreeg de bal panklaar terug. De middenvelder schoot vervolgens vanaf achttien meter overtuigend binnen.

VVV maakte na die tijd nog amper aanstalten om iets te forceren en leek vooral de schade beperkt te willen houden. Waar voor rust Michael Uchebo nog eenmaal vrij op het doel van Erwin Mulder afmocht maar tijdig werd achterhaald door Stefan de Vrij, kwamen de bezoekers de tweede helft nauwelijks nog van eigen helft.

Feyenoord bleef, ook nadat er drie verse krachten in de ploeg waren gekomen, gretig op zoek naar een grotere voorsprong. Otman Bakkal kwam na ruim een uur spelen dicht in de buurt van de 4-0, maar schoot van dichtbij op het lichaam van keeper Wilko de Vogt. Van Haaren had twintig minuten later meer succes. Na een combinatie in het strafschopgebied kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot met een rollertje zijn eerste competitiedoelpunt in Feyenoord één binnen.

Feyenoord – VVV-Venlo 4-0
30’ 1-0 Guidetti (strafschop)
50’ 2-0 Guidetti (strafschop)
51’ 3-0 El Ahmadi
82’ 4-0 Van Haaren

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Timisela, De Regt, Linssen (VVV-Venlo)

Rood: Musa (43’, 2x geel)

Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi; Clasie, Bakkal, El Ahmadi (77’ Van Haaren); Schaken (67’ Biseswar), Guidetti (67’ Fernandez) en Cabral.
VVV-Venlo: De Vogt; Timisela, Yoshida, De Regt, Emenike (78’ Molhoek); Meeuwis, Maguire, Linssen (63’ Kruysen); Cullen, Uchebo (74’ Nwofor) en Musa.