Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Beloften grijpen in slotfase winst in Groningen

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen met 2-3 gewonnen. Het winnende doelpunt werd in de blessuretijd gemaakt door Ricky van Haaren, die een dag eerder ook al trefzeker was in de competitiewedstrijd van Feyenoord tegen VVV-Venlo. De ploeg van coach André Hoekstra speelde voor ruim 4.000 toeschouwers in het Euroborg Stadion het laatste kwartier met een man meer, na een rode kaart voor een speler van de thuisploeg. Dani Fernández begon in de basis bij de beloften, maar viel kort voor rust uit wegens hamstringklachten.
Feyenoord kwam in Groningen prima uit de startblokken. Het eerste halfuur had de ploeg het initiatief in de wedstrijd, wat ook een terechte voorsprong opleverde. Na vijf minuten spelen opende Mitchell Te Vrede de score en bepaalde daarmee direct de ruststand.
 
Na rust zag coach Hoekstra dat zijn ploeg verder achteruit werd gedrongen en Jong FC Groningen meer kansen wist te creëren. De beloften bleven aanvankelijk prima op de been, maar nadat Hoekstra na een uur spelen twee keer noodgedwongen moest wisselen en verschillende spelers niet meer op hun eigen positie konden spelen, moest Jong Feyenoord/Excelsior twee tegentreffers incasseren.
 
Het tij keerde alsnog in het voordeel van Jong Feyenoord/Excelsior, nadat een overtreding van een speler van de thuisploeg op Ricky van Haaren zwaar werd bestraft met een rode kaart. Tegen tien man trok Feyenoord opnieuw het initiatief naar zich toe, met nog twee doelpunten als gevolg.
 
Eerst kopte Te Vrede uit een voorzet van Diego Biseswar de gelijkmaker binnen. In de slotminuut eindigde een individuele actie van Biseswar nadat hij onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied, met een strafschop tot gevolg. Van Haaren nam plaats achter de bal en bezorgde zijn ploeg zo op de valreep de winst.
 
Hoekstra was achteraf tevreden over de veerkracht die zijn ploeg had getoond. ‘We hebben niet de hele wedstrijd goed voetbal laten zien’, zei hij. ‘De eerste helft was goed van onze kant, al hadden we toen wat vaker moeten scoren. De tweede helft was aanvankelijk minder, maar we hebben uiteindelijk zelf de winst nog afgedwongen.’
 
Jong FC Groningen - Jong Feyenoord/Excelsior 2-3
Scoreverloop:
5’ 0-1 Te Vrede
1-1
2-1
70’ 2-2 Te Vrede
90’ 2-3 Van Haaren (strafschop)
 
Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Dekkers; D. Fernández (38’ Nuytinck), Mattheij (60’ Jansen), Smith, De Vries; Mokotjo (60’ Van Buren), Isoufi, Van Haaren; Biseswar, Te Vrede en Cissé.