Feyenoord onder 19 en AZ A1 in evenwicht

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag aan het uitduel met AZ A1 een punt overgehouden. De Rotterdammers, die 25 minuten met tien man speelden, zagen AZ van een 0-2 achterstand terugkomen. Onder 18 ging op bezoek bij Excelsior Rotterdam A1 en won met 0-2. Voor onder 17 leverde het thuisduel met FC Twente B1 geen punten op, de Tukkers waren met 0-2 te sterk. Onder 16 deelde op eigen veld de punten met Excelsior Rotterdam B1: 1-1. Ook Onder 15 trof de leeftijdsgenoten van Excelsior Rotterdam. Op bezoek bij de Kralingers werd met 1-4 gewonnen. Een oefenduel tussen ADO Den Haag C2 en Feyenoord/Excelsior onder 14 eindigde in 1-1.
ONNODIG PUNTENVERLIES ONDER 19 BIJ AZ A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op bezoek bij AZ A1 met 2-2 gelijkgespeeld. Lang leek er niets aan de hand voor de ploeg van trainer Damien Hertog, maar na een rode kaart voor Mats van Huijgevoort in de tweede helft slaagde AZ er toch in langzij te komen.

‘Ik hou een heel dubbel gevoel over aan deze wedstrijd’, vertelde Hertog na afloop. ‘Aan de ene kant ben ik tevreden en trots over ons optreden, maar aan de andere kant heb ik een rotgevoel omdat we daarvoor niet zijn beloond. Ik wil niet naar een excuus zoeken, maar de scheidsrechter heeft de wedstrijd beïnvloed. Dat is jammer.’

O/19 had zich in Alkmaar geen betere start kunnen wensen. Binnen de minuut kwamen de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong. Feyenoord/Excelsior zette AZ vanaf de aftrap onder druk en toen dat al snel balbezit opleverde kon Anass Achahbar zijn ploeg op 0-1 zetten.

Binnen twintig minuten werd het ook nog 0-2. Opnieuw werd de opbouw van de thuisploeg verstoord doordat O/19 snel druk zette en dit keer was het Manu die na het veroveren van de bal doel trof.

Daarna waren Achahbar, Manu en Joey van der Velden dicht bij de derde Rotterdamse treffer, maar allen misten oog in oog met de doelman. Een andere inzet van Achahbar strandde op de lat.

In de tweede helft ging O/19 op dezelfde voet verder. Het spel was goed en AZ werd nauwelijks gevaarlijk. Er was voor Feyenoord/Excelsior geen vuiltje aan de lucht, totdat Matthew Steenvoorden binnen twee minuten twee gele kaarten kreeg en dus van het veld moest.

Daarna drong AZ de Rotterdammers meer en meer achteruit. Na 78 minuten leverde dat de aansluitingstreffer op. O/19 streed met man en macht om de voorsprong te behouden, maar vijf minuten voor tijd moest Feyenoord/Excelsior toch toestaan dat de Noord-Hollanders op gelijke hoogte kwamen.

AZ A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 2-2

1’ 0-1 Achahbar
19’ 0-2 Manu
78’ 1-2
85’ 2-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Struis; J. van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Agatowski, Trindade de Vilhena; Achahbar, Manu en Van der Velden.

ONDER 18 VERSLAAT EXCELSIOR ROTTERDAM A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag Excelsior Rotterdam A1 met 0-2 verslagen. De ploeg van trainer Jan Gösgens kwam nauwelijks in de problemen tegen de Kralingers en boekte een verdiende zege. Het was voor O/18 de derde competitiezege in dit seizoen.

De wedstrijd ging in de eerste helft redelijk gelijk op. O/18 had wel een overwicht, maar de mogelijkheden die daar uit voorkwamen werden niet benut. Cas Knoester, Kevin Dercks, Vincent Janssen en Jair Balrak hadden allen de kans om Feyenoord/Excelsior op voorsprong te schieten, maar de aanvallers benutte de kansen niet.

Doordat O/18 verzuimde de score te openen, bleef Excelsior in de kansen op een goed resultaat geloven. Toch leidde dat voor de rust niet tot defensieve zorgen voor Feyenoord/Excelsior.

Na de pauze kwam O/18 wat ongelukkig uit de kleedkamer. Emilio Samsey ging in de fout en bood de thuisploeg daarmee een grote kans, maar doelman Angelo Spanjaart pareerde de inzet goed.

In de tweede helft maakte de ploeg van Gösgens de kansen die het kreeg wél af. Na een uur spelen bracht Samsey een afgeslagen hoekschop terug in het zestienmetergebied, waarna Vincent Janssen kon binnenkoppen: 0-1.

Vier minuten voor het einde besliste William Geyah Darjij de wedstrijd met een beheerst schot. Na die tweede treffer kon O/18 de wedstrijd op het gemak uitspelen.

‘Het was een verdiende overwinning’, vond Gösgens. ‘We hebben weinig weggegeven en kregen de beste kansen. Bij rust hadden we al voor moeten staan. Al met al was dit een regelmatige zege.’

Excelsior Rotterdam A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-2

61’ 0-1 Janssen
86’ 0-2 Geyah Darjij

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Samsey, Van Beek, Rutten (63’ Gomez Niëto), Y. van Deelen; Thong, Maatsen, Dercks (72’ Geyah Darjij); Janssen (83’ Boulfalfal), Knoester en Balrak (61’ Toorenburg).

ONDER 17 MOET MEERDERE ERKENNEN IN FC TWENTE B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag het thuisduel met FC Twente B1 met 0-2 verloren. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde een moeizame wedstrijd en maakte geen moment aanspraak op de overwinning. Adriaanse sprak na het duel dan ook van een volkomen verdiende nederlaag.

‘Twente was gewoon duidelijk beter’, aldus Adriaanse. ‘We hebben veel te weinig gecreëerd. We verloren te veel duels en kwamen daardoor niet aan voetballen toe. We zullen hiermee aan de slag moeten. Als we dit niet verbeteren, wordt het een lastig seizoen voor ons.’

In de eerste helft was Twente al de betere ploeg, maar net als Feyenoord/Excelsior slaagden de bezoekers er niet in grote kansen te creëren. Toch ging van de ploeg uit Enschede wel de meeste dreiging uit. O/17 moest zich beperken tot het tegenhouden van de gasten.

De Rotterdammers slaagden er tot de rust in om gelijke tred met Twente te houden, maar na de pauze was het al snel gedaan met het verzet van O/17. De tweede helft was pas drie minuten oud toen de Enschedeërs op een 0-1 voorsprong kwamen.

Na iets meer dan een uur spelen verdubbelde Twente de voorsprong. De bezoekers konden vrij ongehinderd bouwen aan een aanval en wisten met de geboden ruimte wel raad. Doelman Maarten de Fockert was kansloos op de inzet van een aanvaller van de Tukkers en kon de 0-2 niet verhinderen.

Ook in het vervolg van het duel slaagde O/17 er niet in gevaarlijk te worden voor het doel van Twente. De gasten hoefden niet meer zo nodig en speelden het duel geroutineerd uit.

Feyenoord/Excelsior O/17 – FC Twente B1 0-2
43’ 0-1
61’ 0-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Korporaal, Yalamoglu, Lopes Cabral, Ulusoy; Kassels, De Vos, Karsdorp; Thenu, Idrissi en Knegjens (41’ Van Eijk).

ONDER 16 EN EXCELSIOR ROTTERDAM B1 IN EVENWICHT

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag een punt overgehouden aan het thuisduel met Excelsior Rotterdam B1. De ploeg van trainer Gaston Taument verzuimde in de beginfase afstand te nemen van de bezoekers, die zich na rust herstelden en de meeste aanspraak maakte op de zege.

O/16 kwam uitstekend uit de startblokken en had het aan zichzelf te wijten dat de wedstrijd binnen twintig minuten nog niet was beslist. Na vijf minuten was Gilberto da Silva dicht bij de 1-0, maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokt. Niet veel later ging een kopbal van Junior Albertus maar net over het doel van Excelsior.

Na twaalf minuten werd Randy Elst in het strafschopgebied neergelegd en mocht Feyenoord/Excelsior een strafschop nemen. Omar El Baad ontfermde zich over het buitenkansje, maar schoot de bal op de doelman van de bezoekers. Nadat diezelfde El Baad in de rebound opnieuw de doelman trof, was het Albertus die de bal toch nog kon binnen tikken.

Halverwege de eerste helft was Elst met een afstandschot dichtbij verdubbeling van de voorsprong, maar de poging van de middenvelder ging net over. Daarna begon Excelsior zich steeds meer te roeren en had O/16 het aan Omar El Baad te danken dat de gelijkmaker uitbleef; de verdediger redde knap op de doellijn.

In de tweede helft was Excelsior sterker dan Feyenoord/Excelsior. De bezoekers kregen veel kansen en O/16 had het met name aan doelman Tim van der Linden te danken dat de stadsgenoot niet langszij kwam. Drie keer kwam Van der Linden oog in oog met een tegenstander als winnaar uit de strijd.

Na een uur spelen kwam Excelsior verdiend op gelijke hoogte. Van der Linden had geen antwoord op een goed afstandschot van de bezoekers: 1-1. Daarna kregen de gasten nog veel mogelijkheden, maar doordat Excelsior slordig met de kansen omging hield O/16 een punt aan de derby over.

‘De eerste 25 minuten waren goed van onze kant’, vond Taument. Daarna zijn we niet meer aan voetballen toegekomen en moeten we heel blij zijn met een punt. Als ik eerlijk ben hebben we het aan de slordigheid van Excelsior te danken dat we niet verliezen.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – Excelsior Rotterdam B1 1-1
12’ 1-0 Albertus
60’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Linden; Proost (53’ Racaj), Gronsveld, El Baad, Go; Da Silva (56’ Van Haaren), Van der Pijl, Elst; Klooster, Albertus (68’ Van der Struis), Pisas (58’ Van Eijk).

EENVOUDIGE ZEGE ONDER 15 OP EXCELSIOR ROTTERDAM C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag stadsgenoot Excelsior Rotterdam C1 met 1-4 verslagen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was op bezoek bij Excelsior oppermachtig, maar slaagde er pas in de tweede helft in afstand te nemen van de thuisploeg.

Volgens Oost haalde zijn ploeg met de 1-4 het maximaal haalbare resultaat. ‘Excelsior speelde erg verdedigend. Daardoor was het voor ons erg moeilijk om er doorheen te komen. Doordat we geduldig bleven, konden we in de tweede helft toch afstand nemen.’

Ondanks een groot overwicht in de beginfase, slaagde O/15 er niet in erg gevaarlijk te worden. Excelsior trok zich met veel mensen terug in het eigen strafschopgebied en beperkte zich tot het afstoppen van Feyenoord/Excelsior.

In de twintigste minuut lukte het O/15 voor het eerst om de verdedigende muur van Excelsior te slechten en kopte Gustavo Hamer een voorzet van Jordy den Hoedt in het doel: 0-1.

Marlon Slabbekoorn verdubbelde de score in de beginfase van de tweede helft, na een goede steekpass van Rick van der Meer. Kort daarna kwam de thuisploeg terug, na een slippertje van doelman Rick van der Mast.

Feyenoord/Excelsior liet zich door de aansluitingstreffer van de thuisploeg dan ook niet van de wijs brengen en herstelde de marge van twee doelpunten binnen twee minuten via Mohammed El Hankouri: 1-3.

Door het snelle spel van O/15 raakte Excelsior steeds meer vermoeid en werd het spel minder nauwkeurig. Vijf minuten voor het einde bepaalde Melvin Kingsale de eindstand op 1-4, nadat Rick van der Meer na een knappe individuele actie een goede voorzet in huis had.

Excelsior Rotterdam C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-4
20’ 0-1 Hamer
42’ 0-2 Slabbekoorn
49’ 1-2
51’ 1-3 El Hankouri
65’ 1-4 Kingsale

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti, Koomen, Kingsale, Absalem; Korporaal, Van der Meer, Slabbekoorn (58’ Sonha); Den Hoedt (49’ Groos), Hamer (36’ El Hankouri) en Franse (41’ Verdonk).

ONDER 14 EN ADO DEN HAAG C2 GELIJK IN OEFENDUEL

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag een oefenduel op bezoek bij ADO Den Haag C2 met 1-1 gelijkgespeeld. De Rotterdammers moesten na een bliksemstart toestaan dat de Hagenaars al snel op gelijke hoogte kwamen. Daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het gelijkspel een terechte uitkomst.

O/14 kwam uitstekend uit de startblokken in Den Haag. Al na twintig seconden was het raak voor de ploeg van trainer Rob Kurvers. Rodney Kongolo stond aan het einde van een razendsnelle aanval en werkte de 0-1 binnen.

Ondanks de goede start, had Feyenoord/Excelsior daarna moeite met het spel van ADO. De thuisploeg zette veel druk op de opbouw van O/14, waardoor de Rotterdammers te snel kozen voor het spelen van de lange bal.

Na twaalf minuten bekroonde de Hagenaars een goede aanval met de gelijkmaker. Daarna kreeg O/14 steeds beter grip op het spel van ADO en was het duel in evenwicht.

Ook in de tweede helt deden de ploegen niet voor elkaar onder. Zowel ADO als Feyenoord/Excelsior probeerden met aantrekkelijk voetbal kansen te creëren, waardoor de wedstrijd het aanzien voor het publiek meer dan waard was. Tot grote mogelijkheden kwam het echter zelden.

‘Dit was een hele nuttige oefenwedstrijd’, vond Kurvers. ‘ADO staat bovenaan in de andere competitie, dus daardoor was het voor ons een mooie graadmeter. We waren volledig aan elkaar gewaagd. De uitslag is daarom volkomen terecht.’

ADO Den Haag C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-1
1’ 0-1 Kongolo
12’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Ten Hove; Elmensdorp (55’ Bloemendaal), Sinteur (36’ Bijl), Knoester, De Sterke (50’ Robertha); Roffelsen, Kongolo, Janga; Tilborg (55 Smulder), Schets (36’ Mettendaf) en Vliet.