Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De Klassieker in beeld

Feyenoord speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Ajax, maar kwam als morele winnaar uit de strijd in Amsterdam. De ploeg van trainer Ronald Koeman voetbalde met veel vertrouwen en kwam ook op voorsprong in de Amsterdam Arena, maar moest een tegendoelpunt uit een hoekschop toestaan. Een terugblik op de wedstrijd in elf foto’s.
 
Otman Bakkal in duel met Vurnon Anita. Ronald Koeman was achteraf lovend over het spel van zijn middenveld en prees de rust die Bakkal uitstraalde.

 
Gregory van der Wiel en Toby Alderweireld proberen Guyon Fernandez van de bal te houden. Fernandez zorgde met zijn snelheid constant voor dreiging in de defensie van Ajax.

 
Jordy Clasie aan de bal. De middenvelder speelde zijn eerste Klassieker en was direct een van de uitblinkers op het veld.

 
Ronald Koeman ziet vanaf de kant toe dat zijn strijdplan prima wordt uitgevoerd door de spelers.

 
Jerson Cabral in een sprintduel met basisdebutant Dico Koppers. Cabral leverde tijdens de wedstrijd vijf voorzetten af, de meeste van alle Feyenoorders.

 
Ronald Koeman geeft Jordy Clasie aanwijzingen. Koeman gaf na afloop de complimenten aan de middenvelder voor zijn goede spel.

 
Stefan de Vrij schiet met de punt van zijn teen de 0-1 binnen. De bal belandt via het lichaam van de keeper en de binnenkant van de paal in het doel.

 
Feyenoord juicht nadat Stefan de Vrij zijn ploeg op voorsprong heeft gezet.

 
Doelman Kenneth Vemeer tackelt de doorgebroken Guyon Fernandez en krijgt direct de rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis.

 
Guyon Fernandez en Jan Vertonghen geven elkaar geen meter prijs.

 
Guyon Fernandez, Stefan de Vrij en Kelvin Leerdam stappen van het veld met het besef dat er meer in had gezeten voor Feyenoord dan een gelijkspel.