Fanshop
Fanshop

Beloften onderuit bij Jong FC Utrecht

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 3-1 verloren. Emilio Samsey zorgde een kwartier voor tijd namens de Rotterdammers voor de treffer van het duel, nadat Utrecht via drie doelpunten Leon de Kogel al een 3-0 voorsprong had genomen. De aanvaller van de thuisploeg tekende voor zijn trio treffers nadat Feyenoord/Excelsior-doelman Ronald Graafland al geblesseerd van het veld was gegaan. Door de nederlaag zijn de Rotterdammers uitgeschakeld in het bekertoernooi.

De sluitpost werd tien minuten voor de rust door een tegenstander vol op zijn hoofd geraakt, waarna hij even buiten bewustzijn raakte. ‘Ronald ging groggy het veld af en is vervolgens naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek’, zei coach André Hoekstra na afloop. Die onderzoeken wezen uit dat de schade lijkt mee te vallen, waarna Graafland al na een uur op weg naar huis kon.

Voor het uitvallen van Graafland hadden de Rotterdammers het beste van het spel en kregen ze via Mick van Buren twee levensgrote kansen. Die werden door de aanvaller niet benut, waarna Jong Feyenoord/Excelsior kort na de aftocht van Graafland nogmaals een grote mogelijkheid kreeg om de leiding te nemen. ‘Vervolgens maakt Utrecht binnen vier minuten twee doelpunten’, zei Hoekstra. ‘Een enorme domper die we niet meer te boven zijn gekomen.’

In de tweede helft, met volgens Hoekstra flink wat spelers die op de nominatie stonden om naar de kant gehaald te worden, was het voor de Rotterdammers een kwestie van de schade beperkt houden. ‘We moesten de boel heel houden en dat is gelukkig aardig gelukt’, zei Hoekstra. ‘Alleen Shabir Isoufi moest er nog af met twee keer geel. Erg vervelend, want beide kaarten kreeg hij voor onbenulligheden.’

Jong FC Utrecht – Jong Feyenoord/Excelsior 3-1
Scoreverloop:
36’ 1-0 De Kogel
40’ 2-0 De Kogel
66’ 3-0 De Kogel
74’ 3-1 Samsey

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland (35’ Termijn); Y. van Deelen, Mattheij, Blokland, Nelom (60’ Samsey); Van Haaren, J. Steenvoorden, Isoufi; Blij, Van Buren (46’ Berkvens) en Cornelissens.