Fanshop
Fanshop

Wijnstekers reikt certificaten uit aan SportStewards

Ben Wijnstekers heeft maandagavond in De Kuip aan vijftien jongeren het certificaat Training SportSteward uitgereikt. Deze jongeren volgden de afgelopen zes weken een opleidingsprogramma, waarin de focus lag op een vervolg binnen de beveiliging- of evenementenbranche. De diploma’s werden uitgereikt aan de deelnemers van de Pilot Praktijkscholen. Deze jongeren zijn of aan hun laatste jaar bezig op de praktijkscholen óf het afgelopen schooljaar uitgestroomd.
De training werd ontwikkeld in samenwerking met Sport & Event Security Stadion Feijenoord. Tijdens het programma werden de deelnemers in contact gebracht met beveiligingsactiviteiten, maar ook inzicht geboden in de inbreng van een gastheer/gastvrouw bij evenementen. Feyenoord verleende haar medewerking aan het project omdat het naadloos aansluit bij de sociaal-maatschappelijke doelen van de club: met sport en educatie bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van met name de jeugd.De jongeren hebben de afgelopen zes weken de training SportSteward gevolgd om een bredere blik te krijgen op de wondere wereld van evenementen, beveiliging, sportorganisaties, maar ook om op een andere wijze in contact te komen met bezoekers van evenementen en diensten zoals politie en stadstoezicht.

De training is als een pilot mede mogelijk gemaakt vanuit het UWV en in deze vorm toepasbaar voor jongeren afkomstig van praktijkscholen maar ook voor bijvoorbeeld de vroegtijdige schoolverlater of jongeren in een bijstandssituatie. Samen met de organisatie Manpower wordt nadrukkelijk gestreefd om uitstromende jongeren daadwerkelijk een baan aan te bieden door werkgevers te activeren. Ook een inzet als City Steward behoort tot de mogelijkheden.