Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord wil goede lijn doortrekken in bekerduel

Feyenoord tankte afgelopen zondag vertrouwen in de Klassieker tegen Ajax. De ploeg kwam ondanks een gelijkspel als morele winnaar uit de strijd tegen de regerend landskampioen. Feyenoord hoopt donderdag die goede lijn door te zetten in de tweede bekerwedstrijd van het seizoen. Het elftal van Ronald Koeman gaat dan op bezoek bij Go Ahead Eagles.
Koeman liet woensdag weten benieuwd te zijn welk vervolg zijn ploeg donderdag geeft aan het goede optreden in de Klassieker. ‘Mentaal is het makkelijker om het maximale op te brengen in een wedstrijd tegen Ajax, dan tegen Go Ahead Eagles’, vertelde de trainer vooruitblikkend op de bekerwedstrijd. ‘Het is aan ons om ongeacht de tegenstander te doen wat we moeten doen.’
 
Wat dat betreft stemmen de optredens van zijn elftal dit seizoen Koeman nog niet helemaal tevreden. Feyenoord liet zich van haar beste kant zien in wedstrijden tegen onder meer Ajax en AZ, maar was aan de andere kant kwetsbaar in de duels met bijvoorbeeld ADO Den Haag en VVV-Venlo. ‘We hebben dit seizoen laten zien dat wij ons kunnen optrekken aan een tegenstander’, zei Koeman. ‘Maar in ander type wedstrijden, waarin wij het spel moeten bepalen, kunnen we ons nog verbeteren.’
 
De tegenstander van Feyenoord ging afgelopen zondag in de Jupiler League met 4-1 onderuit tegen Sparta Rotterdam. Tijdens dat duel zat Roy Makaay namens Feyenoord op de tribune om Go Ahead Eagles te bekijken. ‘Maar aan die wedstrijd moeten we niet te veel waarde hechten’, zei Koeman. ‘Go Ahead Eagles is een van de clubs in de eerste divisie waartegen je het moeilijk kan krijgen als je niet bij de les bent. Dat heeft ook te maken met het stadion en de sfeer in de Adelaarshorst.’
 
Koeman kan donderdag nog geen beroep doen op John Guidetti. De spits, die afgelopen zondag op de bank begon tegen Ajax, is nog niet wedstrijdfit nadat hij een paar dagen ziek is geweest. Vanwege het ontbreken van Guidetti sluit Anass Achahbar aan bij de wedstrijdselectie.
 
DE TEGENSTANDER
 
Go Ahead Eagles kan de titelaspiraties die het voorafgaand aan het seizoen had vooralsnog niet waarmaken in de Jupiler League. De ploeg van de nieuwe trainer Joop Gall heeft zijn draai nog niet gevonden deze jaargang en moet na tien wedstrijden genoegen nemen met een teleurstellende twaalfde plaats, met de 4-1 nederlaag van afgelopen zondag op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam als recentste deceptie.
 
Gall liet zijn ploeg in Rotterdam-West aantreden zonder routinier Jan Kromkamp. De oud-international en voormalig speler van AZ, Villarreal en PSV keerde deze zomer met een karrenvracht aan ervaring terug op het oude nest, maar weet de technische staf vooralsnog niet te overtuigen.
 
Go Ahead beschikt naast Kromkamp met Dave Bus, Resit Schuurman, Marnix Kolder en Michael Jansen over meerdere spelers met een behoorlijke staat van dienst in het betaalde voetbal, maar toch beklaagde Gall zich er onlangs over dat zijn selectie een echte leider ontbeert. Het gebrek aan sturing binnen de lijnen breekt de Deventenaren vooralsnog op in competitieverband, al zijn de verschillen op de ranglijst nog klein.
 
Voor Feyenoord-supporters zal de reis naar Deventer aanstaande donderdag niet alleen in het teken van de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles staan. Het duel in de Adelaarshorst is voor het meereizende deel van het legioen ook het weerzien met Paul Bosvelt, in De Kuip een van de populairste spelers van de afgelopen twintig jaar. Het voormalig boegbeeld van Feyenoord is sinds enkele jaren assistent-trainer bij Go Ahead.
 
Ook op het veld staan er bij Go Ahead oude bekenden voor Feyenoord. Joep van den Ouweland, Glenn Kobussen en Michal Janota genoten hun opleiding in Rotterdam-Zuid, maar tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Janota kwam nog tot zes competitieduels, nadat hij tegen TOP Oss in het bekertoernooi zijn debuut had opgeluisterd met twee belangrijke treffers.
 
Go Ahead Eagles – Feyenoord
Donderdag 27 oktober om 20.45 uur in De Adelaarshorst
Scheidsrechter: Braamhaar
 
STATISTIEKEN
UIT
14/04/1996 Go Ahead Eagles - Feyenoord 0-3
11/09/1994 Go Ahead Eagles - Feyenoord 2-2
06/03/1994 Go Ahead Eagles - Feyenoord 1-1
12/09/1992 Go Ahead Eagles - Feyenoord 1-1
 
THUIS
19/11/1995 Feyenoord - Go Ahead Eagles 2-2
25/02/1995 Feyenoord - Go Ahead Eagles 0-0
26/09/1993 Feyenoord - Go Ahead Eagles 1-0
27/02/1993 Feyenoord - Go Ahead Eagles 4-2