Bekertoernooi eindigt voor Feyenoord in Deventer

Het bekertoernooi zit er voor Feyenoord dit seizoen al na twee wedstrijden op. De ploeg van trainer Ronald Koeman liet zich donderdagavond enkele dagen na de sterke beurt in de Klassieker verrassen door Go Ahead Eagles en ging in Deventer met 2-1 onderuit. De openingstreffer van Eagles-middenvelder Joey Suk viel al na zeven minuten, waarna Marnix Kolder na een uur spelen uit een strafschop de marge verdubbelde. Feyenoord probeerde in het laatste half uur met man en macht om een vroege bekeruitschakeling alsnog af te wenden, maar kwam tegen de nummer twaalf van de Jupiler League niet verder dan de aansluitingstreffer van Ron Vlaar.

Feyenoord kwam niet overtuigend uit de startblokken in Deventer en had zelfs een vroege tegentreffer van de voet van Joey Suk nodig om weer bij de les te komen. De middenvelder van Go Ahead kreeg na zeven minuten alle gelegenheid om vanaf twintig meter uit te halen en passeerde met zijn schot Kostas Lamprou laag in de hoek: 1-0.

De ploeg van trainer Ronald Koeman gaf kort hierna nog een schietkans weg aan Ruud Wellenberg, maar had verder de gehele eerste helft de controle. Feyenoord creëerde meerdere kansen en was na een half uur via een schot van de opstomende Kelvin Leerdam dicht bij de gelijkmaker. Eagles-doelman Peter van der Vlag pareerde de inzet van de jeugdinternational en had op slag van rust ook een passend antwoord toen Karim El Ahmadi vrij voor hem opdook.

Het missen van deze kans kwam Feyenoord aan het begin van de tweede helft duur te staan. De strijdlustige thuisploeg bleef namelijk waar het kon de aanval zoeken, werd eerst gevaarlijk via rechtsbuiten Jarchinio Antonia en kreeg vervolgens na een uur spelen een strafschop van scheidsrechter Braamhaar na een duel tussen Otman Bakkal en Marnix Kolder. Het aanspeelpunt van Go Ahead verzilverde deze buitenkans zelf en tekende zo voor de 2-0.

Koeman reageerde direct door met Anass Achahbar voor Bruno Martins Indi een extra aanvaller binnen de lijnen te brengen.

Feyenoord ging nadrukkelijk op zoek na de aansluitingstreffer en kreeg onder meer kopkansen via Bakkal en Ruben Schaken. Ron Vlaar zorgde bij het ingaan van de blessuretijd voor de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Rotterdammers niet waardoor de ploeg van Koeman al na twee duels op pijnlijke wijze werd uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-1

7’ 1-0 Suk
59’ 2-0 Kolder (strafschop)