Fanshop
Fanshop

Feyenoord feliciteert Wim Jansen

Wim Jansen is vrijdag 65 jaar geworden. De voormalige middenvelder, die in de jaren zeventig alle grote successen van Feyenoord meemaakte, is tegenwoordig actief op Varkenoord waar hij de trainers begeleidt. Vanaf deze plaats feliciteren directie, staf, spelers en overige medewerkers hem van harte met zijn verjaardag.
Jansen werd op 28 oktober 1946 geboren in Rotterdam. Hij speelde van 1965 tot 1980 in het eerste elftal van Feyenoord en won met de club drie landstitels, een KNVB beker, de Europa Cup 1, de Wereldbeker en de UEFA Cup. Later werkte Jansen respectievelijk als hoofdtrainer, assistent-trainer, technisch directeur en technisch adviseur in De Kuip. Ook in die functies wist Jansen grote successen te boeken met Feyenoord. Zo was hij trainer van het elftal dat in 1992 de KNVB beker wist te winnen.

Jansen is nog altijd zeer nauw betrokken bij Feyenoord, onder meer vanuit zijn functie als begeleider van de trainers in de jeugdopleiding van de club. ‘Al vijfenvijftig jaar speelt Feyenoord een enorme rol in mijn leven’, vertelde Jansen in april van dit jaar in Feyenoord Magazine. ‘Ik wil dat de club er over vijfenvijftig jaar nog steeds is, hopelijk met meer successen. Feyenoord mag nooit verloren gaan.’

Bekijk hieronder een van de hoogtepunten van Wim Jansen bij Feyenoord. Hij maakte op 26 november 1969 een schitterend doelpunt in de Europa Cup-wedstrijd tegen AC Milan, die met 2-0 gewonnen werd door Feyenoord.