Fanshop
Fanshop

Gelijkspel Feyenoord onder 19 in topper tegen Ajax

De topper tussen Ajax A1 en Feyenoord/Excelsior onder 19 is zaterdag in een 3-3 gelijkspel geëindigd. De ploeg van coach Damien Hertog verzekerde zich door een gelijkmaker in blessuretijd pas laat van een punt. Onder 16 ging in het bekertoernooi met 1-0 onderuit bij Barendrecht B1 en is daardoor uitgeschakeld. Onder 15 won de derby met de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam C1 met 6-1. Ook Onder 14 won afgetekend. De ploeg van trainer Rob Kurvers versloeg NAC Breda C2 met 0-8.
ONDER 19 VOELT ZICH MORELE WINNAAR NA GELIJKSPEL
 
Feyenoord/Excelsior heeft zaterdag een punt overgehouden aan de topper met koploper Ajax A1. De ploeg van trainer Damiën Hertog speelde in Amsterdam met 3-3 gelijk. De gelijkmaker van de Rotterdammers, van Elvis Manu, viel in de blessuretijd. Ajax speelde na een rode kaart een half uur met tien man.
 
‘Na zo’n late goal voel je jezelf natuurlijk de morele winnaar’, beschouwde Hertog na op het duel. ‘Dit is wel een terechte uitslag, al mag je zo vlak voor tijd tegen tien man geen goal meer tegen krijgen.’
 
De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Beide ploegen hielden er dezelfde spelopvatting op na, met veel durf en druk op de tegenstander. Doordat beide teams graag het initiatief naar zich toe wilden trekken, werden veel duels uitgevochten en waren er weinig kansen.
 
Na iets minder dan een halfuur spelen opende de thuisploeg de score. Daarna raakte Feyenoord/Excelsior de draad even kwijt. Ajax profiteerde daar optimaal van en verdubbelde de score tien minuten voor rust. Daarna kreeg O/19 de grip terug en schoot Joey Sleegers de aansluitingstreffer binnen: 2-1.
 
In de tweede helft deed O/19 er een schepje bovenop en ging het nog agressiever spelen. De Rotterdammers overbluften Ajax met dat spel en hadden controle over het duel. De thuisploeg had steeds meer overtredingen nodig om Feyenoord/Excelsior af te stoppen en na een uur moest Ajax verder met tien man nadat een speler voor natrappen met rood uit het veld werd gestuurd.
 
Zeven minuten voor tijd kwam Feyenoord/Excelsior op gelijke hoogte, toen Matthew Steenvoorden een hoekschop van Joey Sleegers binnenwerkte. Daarmee leek O/19 een punt binnen te hebben, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam Ajax uit het niets opnieuw op voorsprong: 3-2.
 
Ondanks die late tegentreffer bleef O/19 vertrouwen op een goede afloop en toen Elvis Manu in de blessuretijd een diepe bal subtiel over de doelman van de thuisploeg heen tilde, verzekerde Feyenoord zich van een verdiend punt.
 
Ajax A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 3-3
Scoreverloop:
28’ 1-0                                                90’ 3-3 Manu
35’ 2-0           
40’ 2-1 Sleegers
83’ 2-2 M. Steenvoorden
89’ 3-2
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Struis; Van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Van der Velden (80’ Blij), Agatowski (80’ Cornelissens); Achahbar, Sleegers en Manu.
 
BEKERAVONTUUR ONDER 16 VOORBIJ NA NEDERLAAG
 
Feyenoord/Excelsior onder 16 is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Gaston Taument verloor op bezoek bij Barendrecht B1, ondanks een handvol goede kansen, met 1-0.
 
O/16 ging goed van start tegen Barendrecht. De Rotterdammers hadden het beste van het spel en kregen ook een aantal goede kansen. De eerste was voor Ryan Go, die de bal uit een hoekschop via de grond over kopte. Kort daarna was Junior Albertus dicht bij de openingstreffer. Robbert de Vos stuurde Gerson Pisas met een goede steekbal op avontuur en nadat Pisas de bal breed had gelegd kon Albertus aanleggen voor een schot. De spits treuzelde echter te lang en gaf zo een verdediger de gelegenheid om de bal te blokken.
 
Uit het niets kwam de thuisploeg vervolgens op een 1-0 voorsprong. Een speler van de Barendrechters schoot van afstand en doordat de bal onderweg werd aangeraakt was doelman Mauro Minaard kansloos.
 
Ook in de tweede helft kreeg O/16 voldoende mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Pisas was alert toen de bal na een schot terugstuiterde van de doelman, maar de spits werkte de bal over het doel. Daarna was Milton Klooster dicht bij een doelpunt, maar de invaller schoot vanaf vijf meter op de keeper. Toen ook Robbert de Vos er in de slotfase oog in oog met de doelman niet in slaagde te scoren, ebde de hoop op een goed resultaat bij de Rotterdammers weg.
 
‘We hebben zoveel kansen gehad’, resumeerde Taument. ‘We hebben deze uitschakeling totaal aan onszelf te wijten. Deze nederlaag was onnodig. Dit is erg zuur.’ 
 
Barendrecht B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-0
Scoreverloop:
27’ 1-0
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16:  Minaard; Gronsveld, Knoester (30’ El Baad), Yalamoglu, Racaj; Da Silva (60’ Nieuwkoop), Go, De Vos; Van Eijk, Pisas en Albertus (41’ Klooster).
 
RUIME ZEGE ONDER 15 IN DERBY MET SPARTA C1
 
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag Sparta Rotterdam C1 met duidelijke cijfers verslagen. De ongeslagen koploper was met 6-1 te sterk voor de stadsgenoot. Spits Mohammed El Hankouri zorgde voor drie treffers.
 
‘Bij grote uitslagen als deze is het altijd de vraag: waren zij zo zwak, of waren wij zo goed?’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop. ‘Wij hebben in elk geval erg goed gespeeld. We waren van begin tot eind geconcentreerd en zijn nauwelijks in de problemen gekomen.’
 
O/15 domineerde de wedstrijd vanaf de beginfase, maar had wat moeite met de opbouw. Sparta probeerde vooral om Feyenoord/Excelsior tegen te houden en speelde daarom erg gegroepeerd. Na vijftien minuten kreeg O/15 de eerste grote mogelijkheid om de score te openen. Door goed druk zetten werd de opbouw van Sparta verstoord en veroverde Marlon Slabbekoorn de bal. De middenvelder bediende El Hankouri, waarna de spits de bal alleen in het open doel hoefde te schuiven: 1-0.
 
Een kwartier later was het opnieuw raak, toen Slabbekoorn trefzeker was uit een voorzet van Danny van Haaren. Even daarvoor was Sparta dicht bij de gelijkmaker geweest, maar een aanvaller van de Spartanen miste de levensgrote kans.
 
In de laatste minuut van de eerste helft leek Slabbekoorn met de 3-0, op aangeven van Jordy den Hoedt, de wedstrijd te beslissen. Toen El Hankouri vijf minuten na rust de 4-0 maakte, was het duel definitief gespeeld.
 
El Hankouri maakte niet veel later ook de 5-0. Daarna kreeg Sparta uit een strafschop de gelegenheid om iets terug te doen, maar doelman Rick van der Mast voorkwam de tegentreffer. Een minuut later moest hij alsnog capituleren en maakten de bezoekers een eretreffer. Rick van der Meer bepaalde de eindstand vervolgens op 6-1.
 
Feyenoord/Excelsior O/15 – Sparta Rotterdam C1 6-1
Scoreverloop:
15’ 1-0 El Hankouri            53’ 5-1
29’ 2-0 Slabbekoorn            56’ 6-1 Van der Meer
35’ 3-0 Slabbekoorn
40’ 4-0 El Hankouri
48’ 5-0 El Hankouri
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti (45’ Groos), Kingsale, Koomen, Absalem;  Van der Meer (63’ Schuurman), Van Haaren (54’ Korporaal), Slabbekoorn; Den Hoedt (56’ Franse), El Hankouri en Daconu (45’ Hamer).
 
ONDER 14 WALST OVER NAC BREDA C2 HEEN
 
Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag op bezoek in Breda geen spaan heel gelaten van tegenstander NAC Breda C2. De ploeg van trainer Rob Kurvers was met 0-8 te sterk voor de thuisploeg. Bij rust leidden de Rotterdammers al met 0-4.
 
Het spel van O/14 was in de eerste helft erg goed. Het tempo lag hoog en de Rotterdammers waren duidelijk de baas op het veld. Na vijftien minuten zette Rashaan Fernandes op aangeven van Rodney Kongolo het krachtsverschil voor het eerst om in een treffer: 0-1.
 
Niet veel later was Kongolo opnieuw aangever en dit keer zorgde Steven Smulder voor het doelpunt. Toen Sherwin Seedorf drie minuten later een prima uitgespeelde aanval met de derde Rotterdamse treffer bekroonde, was de wedstrijd zo goed als gespeeld.
 
In de eerste helft werd het ook nog 0-4, via Darren Mettendaf. Na de pauze ging het niveau wat omlaag. NAC was helemaal leeg gespeeld en het spel van O/14 werd wat frivoler. Daardoor bleef een aantal goede mogelijkheden onbenut. Desondanks zorgde Ryan Tilborg na zeven minuten in de tweede helft voor de 0-5. Uit een goed ingeschoten vrije trap van Wesley de Sterke werd het vervolgens ook al snel 0-6.
 
Het slotakkoord werd verzorgd door Nino Roffelsen. De ingevallen aanvaller was nog binnen het uur verantwoordelijk voor de 0-7 en in de slotfase tekende hij ook voor het achtste Rotterdamse doelpunt.
 
‘Ik heb leuk voetbal gezien, waarmee we veel kansen hebben gecreëerd’, vertelde Kurvers. ‘Vooral de eerste helft was uitstekend. In de tweede helft zag je wat meer speelsheid. Dat begrijp ik, het ging ook zó makkelijk. Vandaag ben ik een uitermate tevreden trainer.’
 
NAC Breda C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 0-8
Scoreverloop:
15’ 0-1 Fernandes      55’ 0-6 De Sterke
18’ 0-2 Smulders       57’ 0-7 Roffelsen
21’ 0-3 Seedorf         68’ 0-8 Roffelsen
31’ 0-4 Mettendaf
42’ 0-5 Tilborg
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Bijlow; Bloemendaal, Bijl (55’ Elmensdorp), Sinteur (55’ Knoester), De Sterke; Smulder, Kongolo, Schets (36’ Tilborg); Fernandes (50’ Roffelsen), Mettendaf en Seedorf.