Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord overrompeld in Groningen

Feyenoord kijkt met bijzonder weinig plezier terug op twee trips naar het noorden van het land. Waar afgelopen donderdag de Eagles nog met enig fortuin te sterk waren voor de Rotterdammers, werd het elftal van Ronald Koeman zondag in en tegen Groningen volledig overvleugeld. FC Groningen won met 6-0. Dani Fernandez, die in Groningen de zieke Kelvin Leerdam verving, kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart.

Op basis van de goede optredens in de uitbeurten tegen AZ en met name Ajax trok Feyenoord ondanks de bekerdomper van eerder deze week vol goede moed naar het Hoge Noorden voor de ontmoeting met directe concurrent FC Groningen. Feyenoord rekende op een aanvallend Groningen en hoopte, net zoals een week eerder tegen Ajax, met veel strijd en een juiste instelling het de tegenstander moeilijk te kunnen maken.Het strijdplan kon in Euroborg snel overboord, want al binnen twintig minuten had Groningen een 3-0 voorsprong genomen. De thuisploeg vestigde daarmee een record, want nooit eerder wist een tegenstander van Feyenoord zo snel drie keer te scoren tegen de Rotterdammers.Al binnen een minuut opende Dusan Tadic de score, nadat hij Dani Fernandez uitspeelde in het zestienmetergebied en hard met links binnen schoot. Nog geen kwartier later werd de score verdubbeld door Maikel Kieftenbeld, die vanaf bijna dertig meter ongehinderd mocht uithalen en Erwin Mulder voor de tweede keer wist te passeren. De ruststand werd nog binnen twintig minuten bepaald door Petter Andersson, die vanaf de rand van het doelgebied raak schoot.Na rust kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft. Stefan de Vrij werd gevaarlijk met een afstandschot op de vuisten van Van Loo, terwijl een inzet van El Ahmadi tien minuten na rust maar net gered kon worden door de keeper. Maar juist op het moment dat de ploeg daadwerkelijk aanspraak begon te maken op de aansluitingstreffer, kreeg het elftal een nieuwe dreun te verwerken. Na een voorzet vanaf links kwam Leandro Bacuna los van Bruno Martins Indi en schoot loeihard de 4-0 binnen.Daarmee was alle hoop op een goed resultaat voor Feyenoord definitief vervlogen. Toen Dani Fernandez twintig minuten voor tijd zwaar bestraft werd met rode kaart, wegens een slaande beweging richting Lorenzo Burnet, wist Feyenoord dat er niets anders meer te doen viel dan de schade proberen te beperken. De Rotterdammers slaagden daar niet in, want Groningen scoorde in de slotminuten nog twee keer. Virgil van Dijk schoot een minuut voor tijd van afstand raak, waarna Suk in de slotminuut raak kopte.

FC Groningen – Feyenoord 6-0

Scoreverloop:
1’ 1-0 Tadic
16’ 2-0 Kieftenbeld
19’ 3-0 Andersson
58’ 4-0 Bacuna
89’ 5-0 Van Dijk
90’ 6-0 Suk

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Hiariej, Bacuna (FC Groningen), Vlaar, Bakkal (Feyenoord)

Rood: Dani Fernández (67’)

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; D. Fernández, De Vrij (71’ Mokotjo), Vlaar, Martins Indi; Clasie, Bakkal, El Ahmadi; Schaken, Fernandez (46’ Guidetti) en Cabral.
FC Groningen: Van Loo; Hiariej, Ivens, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld (73’ Holla), Andersson, Sparv; Bacuna, Teixeira (87’ Suk) en Tadic (80’ Johansson).