Beloften nipt onderuit tegen Jong Vitesse/AGOVV

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond het competitieduel met Jong Votesse/AGOVV met 3-4 verloren. De Rotterdammers gingen op Varkenoord de rust in met een 2-1 voorsprong, maar gaven het duel in de tweede helft in een tijdsbestek van acht minuten uit handen. Sekou Cissé, Shabir Isoufi en Mitchell te Vrede waren trefzeker namens de ploeg van trainer André Hoekstra. Ricky van Haaren miste bij een 1-1 tussenstand een strafschop nadat verdediger Jurgen Mattheij bij een corner werd vastgehouden.

Na ruim een kwartier nam Jong Feyenoord/Excelsior verdiend de leiding, toen Te Vrede een lage voorzet van rechtsbuiten Darren Maatsen binnentikte. Al snel maakten de gasten gelijk, waarna het vlak voor rust de beurt was aan Cissé. De Ivoriaanse aanvaller kopte een corner van Ricky van Haaren op overtuigende wijze tegen de touwen, amper vijf minuten nadat diezelfde Van Haaren een strafschop onbenut had gelaten.

‘De eerste helft waren wij de bovenliggende partij’, zei Hoekstra na afloop. ‘We hadden de wedstrijd grotendeels onder controle en wisten de fysieke speelstijl van Vitesse voetballend te beantwoorden. In de tweede helft legden we het vervolgens juist af in de duels.’

Jong Vitesse/AGOVV profiteerde maximaal van het gebrek aan duelkracht bij de Rotterdammers en vond vanaf de 65ste minuut in een tijdsbestek van acht minuten drie keer het net. ‘Daarna namen zij wat gas terug en maakte Shabir Isoufi nog de 3-4’, besloot Hoekstra. ‘We hadden in de slotfase de grip weer terug, alleen tot meer dan dat ene doelpunt leidde dat helaas niet.’

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Vitesse/AGOVV 3-4
17’ 1-0 Te Vrede