Ruime winst Feyenoord O/19 op NEC/FC Oss

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag NEC/FC Oss A1 met 5-0 verslagen. De Rotterdammers waren op Varkenoord veel te sterk voor de gasten, maar beslisten het duel pas na rust. Onder 18 speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Roda JC A1. Onder 17 was in Kerkrade met 1-5 te sterk voor Roda JC B1. Voor Onder 16 leverde het uitduel bij FC Den Bosch B1 een 3-0 nederlaag op. Onder 15 en FC Dordrecht C1 deelden op Varkenoord de punten: 2-2. Onder 14 versloeg de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss met 4-0.
ONDER 19 MAATJE TE GROOT VOOR NEC/FC OSS A1
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag met ruime cijfers afgerekend met NEC/FC Oss A1. De Rotterdammers waren op eigen veld met 5-0 te sterk. Spits Anass Achahbar was twee keer trefzeker voor de ploeg van trainer Damien Hertog.

De start van de Rotterdammers was uitstekend. Al na vier minuten werkte Achahbar de bal achter de doelman van de bezoekers: 1-0. Daarna werd het spel van O/19 wat minder. NEC/FC Oss was niet bij machte serieuze tegenstand te bieden, waardoor Feyenoord/Excelsior wat gemakzuchtig speelde.

Bijna straften de bezoekers O/19 daar voor af, maar een goede kans werd niet benut door één van de aanvallers van NEC/FC Oss. In het vervolg van de eerste helft bleef Feyenoord/Excelsior heersen, maar verzuimde het afstand te nemen van de gasten.

In de tweede helft was de instelling van de Rotterdammers duidelijk anders. Binnen een kwartier werd de wedstrijd in het slot gegooid. Eerst bracht Achahbar de score vijf minuten na de rust met zijn tweede treffer op 2-0. Tien minuten later werd het via Terence Kongolo 3-0.

Na de derde treffer stond vast dat O/19 een gewonnen wedstrijd speelde. NEC/FC Oss was met een afstandschot nog wel dicht bij een treffer, maar de bal spatte naast doelman Boy de Jong op de paal uiteen.

Vervolgens zette Elvis Manu Feyenoord/Excelsior twintig minuten voor tijd op 4-0 en in de laatste minuut was Daan Blij met een treffer verantwoordelijk voor de 5-0 eindstand.

‘We waren duidelijk te sterk voor NEC/FC Oss’, beschouwde Hertog na. ‘In de eerste helft speelden we op 85 procent. Daar heb ik de spelers in de rust op aangesproken. In de tweede helft was dat beter. We hebben nooit ons topniveau gehaald, maar dat heeft vaak ook met de tegenstander te maken. Met name over de tweede helft ben ik tevreden.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – NEC/FC Oss A1 5-0
4’ 1-0 Achahbar
50’ 2-0 Achahbar
60’ 3-0 Kongolo
70’ 4-0 Manu
89’ 5-0 Blij

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; Trindade de Vilhena, M. Steenvoorden (65’ Blokland), Sleegers (25’ Van der Velden); Blij, Achahbar (80’ Balrak) en Manu.

ONDER 18 EN RODA JC A1 IN EVENWICHT
Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag het thuisduel met Roda JC A1 met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Jan Gösgens kwam na een vroege achterstand terug tot 1-1, maar had niet het vermogen de wedstrijd in Rotterdams voordeel te beslissen. Het gelijkspel was daarom een terechte uitslag.

‘We hebben zeker wel wat kansen gehad, maar het mocht niet zo zijn’, blikte Gösgens terug op het duel. ‘Na een lastig begin zijn we steeds beter gaan spelen, maar ook Roda werd nog een aantal keer gevaarlijk.’

O/18 kende op Varkenoord een valse start. Al na vijf minuten kwamen de bezoekers op 0-1. Doelman Michel Franken werd door de Limburgers vanuit een vrije trap gepasseerd.

Na de tegentreffer ging Feyenoord/Excelsior steeds beter spelen. Dat leidde niet tot uitgespeelde kansen, al kon van afstand wel een paar keer gevaarlijk op het doel van Roda worden geschoten. Tot treffers leidde het niet.

In de laatste minuut voor rust kwam O/18 op gelijke hoogte. Jordy Toorenburg mocht een strafschop nemen nadat een speler van de bezoekers met de hand een Rotterdamse treffer had voorkomen. De Limburger werd met rood van het veld gestuurd. Toorenburg miste de strafschop, maar uit een scrimmage die na de redding van de doelman van Roda volgde ging de bal via het lichaam van de aanvaller alsnog in het doel: 1-1.

Het lukte Feyenoord/Excelsior in de tweede helft niet te profiteren van de man-meer-situatie. Het aanvalsspel van de Rotterdammers leverde geen grote kansen op. Wel waren Toorenburg, Jair Balrak en Vincent Janssen met schoten van afstand gevaarlijk. Ook met het hoofd was Balrak nog dicht bij de winnende treffer, maar het lukte de invaller in vrije positie niet raak te koppen.

Uit een counter waren de bezoekers nog een keer dicht bij een goal. De scheidsrechter negeerde een buitenspelsignaal van de assistent-scheidsrechter van Feyenoord/Excelsior, waardoor een aanvaller van Roda op het doel van Franken af kon, maar tot opluchting van O/18 trof de Roda-speler het zijnet.

Feyenoord/Excelsior O/18 – Roda JC A1 1-1
5’ 0-1
44’ 1-1 Toorenburg

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Franken; Samsey, Van Beek, Rutten (60’ Gomez Niëto), Y. van Deelen; Thong, Maatsen, Geyah Darjij; Toorenburg (70’ Balrak), J. Steenvoorden (60’ Boulfalfal) en Janssen.

RUIME ZEGE ONDER 17 OP BEZOEK BIJ RODA JC B1
Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft het uitduel met Roda JC B1 zaterdag met 1-5 gewonnen. Na een moeizame eerste helft (0-0), namen de bezoekers in de tweede helft afstand van de hekkensluiter uit Kerkrade en boekte de ploeg van trainer Cor Adriaanse een verdiende overwinning.

O/17 begon goed aan het duel en kreeg in de beginfase een drietal goede mogelijkheden om de score te openen. De Rotterdammers verzuimden echter vroeg afstand te nemen van de thuisploeg.

Roda JC speelde erg compact en richtte zich voornamelijk op het tegenhouden van Feyenoord/Excelsior. De Limburgers hielden de ruimtes erg klein en het lukte O/17 niet om door de verdediging van de thuisploeg heen te voetballen. Daardoor gingen de Rotterdammers de lange bal spelen, maar dat leidde niet tot kansen. Ook Roda creëerde niets, waardoor de 0-0 ruststand een logisch gevolg was.

In de tweede helft was het spel van O/17 een stuk beter. Met snel combinatiespel lukte het de Rotterdammers door de defensieve stellingen heen te breken en na twaalf minuten in de tweede helft zette Jesse Driebergen Feyenoord/Excelsior op aangeven van Oussama Idrissi op 0-1.

Daarna ging het snel. Twee minuten na de openingstreffer verdubbelde Quincy Knegjens de score, opnieuw op aangeven van Idrissi. Een minuut later kwam Roda met een uitstekend schot vanaf dertig meter terug in de wedstrijd, maar Feyenoord/Excelsior was er via Rick Karsdorp razendsnel bij om de marge van twee doelpunten te herstellen: 1-3.

Silgio Thenu besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd met een rake kopbal. Vijf minuten later bleef Robbert de Vos oog in oog met de doelman van de Limburgers uiterst koel en zorgde zo voor 1-5.

‘De groep had deze overwinning nodig’, zei Adriaanse na de overwinning van zijn ploeg. ‘We kunnen goed voetballen, werken ons tien slagen in de rondte en dan is het goed als de ploeg daarvoor wordt beloond. Natuurlijk zijn er nog zat dingen te verbeteren, maar we zetten duidelijk stappen.’

Roda JC B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 1-5
52’ 0-1 Driebergen 70’ 1-5 De Vos
54’ 0-2 Knegjens
55’ 1-2
56’ 1-3 Karsdorp
64’ 1-4 Thenu

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy (72’ Korporaal), Yalamoglu, Lopes Cabral, Hardeveld; Kassels, Driebergen, Karsdorp; Thenu, Idrissi (66’ De Vos) en Knegjens (72’ Go).

VERLIES ONDER 16 IN ‘BESTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN’
Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag op bezoek bij FC Den Bosch B1 een 3-0 nederlaag geleden. Ondanks het verlies sprak trainer Gaston Taument na afloop van de beste wedstrijd van het seizoen. Volgens Taument lag een bekende oorzaak ten grondslag aan het verlies: het gebrek aan scorend vermogen.

‘Het klinkt raar na een 3-0 nederlaag, maar ik heb bij vlagen zitten genieten van het spel van mijn ploeg’, vertelde Taument na het duel in Den Bosch. ‘Het combinatiespel was goed en we speelden erg dominant. Maar als je de kansen niet afmaakt, ga je nooit winnen. We missen een echte killer, maar ik ga me pas echt zorgen maken als we de kansen niet meer creëren.’

O/16 kwam goed uit de startblokken. De Rotterdammers hadden het merendeel van het balbezit en waren veelvuldig op de helft van de thuisploeg te vinden. De eerste goede kans was voor Randy Elst, maar de middenvelder stuitte op de doelman van de Bosschenaren.

Kort daarna kwam Den Bosch uit het niets op voorsprong. De Brabanders kwamen er snel uit nadat een voorzet van Feyenoord/Excelsior was afgeslagen en profiteerden van slordig defensief werk van O/16: 1-0.

De thuisploeg leek na de openingstreffer beter in het spel te komen en vier minuten na de 1-0 werd de ploeg door Feyenoord/Excelsior nog steviger in het zadel geholpen. Doelman Bob van der Hoek kreeg geen grip op een voorzet en stelde een aanvaller van Den Bosch in staat de voorsprong te verdubbelen: 2-0.

Vlak voor de pauze leek Omar El Baad de aansluitingstreffer te maken, maar het schot van de middenvelder belandde op de paal. In de tweede helft ging O/16 meer risico nemen. Achterin gingen de Rotterdammers één op één spelen en na iets meer dan een uur profiteerden de Brabanders van de geboden ruimte: 3-0.

Na de derde treffer vloeide het geloof bij de Feyenoord/Excelsior langzaam weg. El Baad was in de slotfase nog wel dicht bij een eretreffer, maar zijn inzet kon door de keeper worden gestopt.

FC Den Bosch B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 3-0
15’ 1-0
19’ 2-0
63’ 3-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Hoek; Poost (60’ Van der Pijl), Kingsale, James, Racaj (20’ Gronsveld); Elst, El Baad, Nieuwkoop (60’ Van Eijk); Albertus, Van der Struis (41’ Da Silva) en Pisas.

ONDER 15 NIET VOORBIJ UITERST EFFECTIEF DORDRECHT C1
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht C1: 2-2. De Rotterdammers kwamen twee keer terug van een achterstand. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was een paar keer dicht bij de winnende treffer, maar het geluk ontbrak.

Vanaf het begin van het duel werd duidelijk dat Dordrecht naar Varkenoord was afgereid met de intentie om de nul te houden. De bezoekers hielden zich dan ook voornamelijk bezig met verdedigen. Toch kwamen ze na negen minuten bij een spaarzame uitval na een afstandsschot op 0-1.

O/15 liet zich door die tegentreffer niet van de wijs brengen en via goede kansen voor Jordy den Hoedt en Marlon Slabbekoorn waren de Rotterdammers dicht bij de gelijkmaker. Zowel Den Hoedt als Slabbekoorn zagen oog in oog met de doelman van Dordrecht een inzet voorlangs gaan.

Mohammed El Hankouri dacht O/15 vervolgens op 1-1 te brengen, maar de aanvaller zag zijn treffer, onterecht, geannuleerd worden wegens buitenspel. Op slag van rust was het toch raak voor Feyenoord/Excelsior: Van der Meer stuurde Slabbekoorn met een goede pass op avontuur en de middenvelder rondde af.

Kort na de pauze keken de Rotterdammers opnieuw tegen een achterstand aan. Na een misverstand in de defensie maakte Bert Koomen een overtreding, waarna Dordrecht een strafschop mocht nemen en scoorde: 1-2.

Kort daarna poetste Danny van Haaren met een rake knal vanaf twintig meter de achterstand weer weg. O/15 probeerde in het restant van de tweede helft van alles om de defensieve muur van de ‘Schapenkoppen’ te slechten, maar zonder succes.

‘Ik kan mijn ploeg niets verwijten’, zei Oost na afloop. ‘Tegen zo’n verdedigende ploeg is het lastig voetballen. We hebben keihard gewerkt voor een beter resultaat. Dordrecht verdient een compliment. Het is niet veel ploegen gegeven om ons zo af te stoppen.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – FC Dordrecht C1 2-2
9’ 0-1
35’ 1-1 Slabbekoorn
43’ 1-2
49’ 2-2 Van Haaren

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Fabris; Hammouti (49’ Groos), Koomen, Verdonk, Absalem; Van der Meer, Van Haaren, Slabbekoorn; Den Hoedt (59’ Korporaal), El Hankouri (55’ Hamer) en Schuurman (41’ Daconu).

DUIDELIJKE ZEGE ONDER 14 OP NEC/FC OSS C2
Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss met 4-0 verslagen. De ploeg van trainer Rob Kurvers had aanvankelijk wat moeite met de felle tegenstand, maar liep uiteindelijk uit naar een ruime zege.

‘Een mooie overwinning’, zei Kurvers na het duel. ‘In de eerste helft gingen wij een beetje mee in het felle spel van NEC/FC Oss. Na de rust hebben we dat rechtgezet. Als je de kansen ziet, hadden we ook weer zomaar naar de dubbele cijfers kunnen uitlopen. Maar zolang we zo ruim blijven winnen, is dat een luxeprobleem.’

NEC/FC Oss maakte het O/14 vanaf de start van het duel lastig. De bezoekers zaten de Rotterdammers fel op de huid en schuwden de duels niet. Feyenoord/Excelsior was daarom aan de bal wat te onrustig.

Toch opende O/14 na een kwartier de score. De doelman van NEC/FC Oss kon een vlammend schot van Shurendo Janga nog keren, maar was kansloos op de rebound van Rashaan Fernandes.

Na de pauze slaagde Feyenoord/Excelsior er beter in de rust te bewaren aan de bal. Daardoor werden er meer kansen gecreëerd. Al na drie minuten in de tweede helft werd de score verdubbeld door Nigel Robertha.

NEC/FC Oss kreeg daarna steeds meer moeite om O/14 tegen te houden. Twintig minuten na de 2-0, bracht Steven Smulder de Rotterdammers op 3-0 en drie minuten daarna bepaalde Fernandes met zijn tweede treffer de eindstand op 4-0.

Feyenoord/Excelsior O/14 – NEC/FC Oss C2 4-0

15’ 1-0 Fernandes
38’ 2-0 Robertha
57’ 3-0 Smulder
60’ 4-0 Fernandes

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Ten Hove; Elmensdorp, Sinteur, Knoester, Vliet; Roffelsen (55’ Smulder), Kongolo (60’ Bijl), Janga; Fernandes, Tilborg (60’ Mettendaf) en Robertha.