Fanshop
Fanshop

Feyenoord komt vroege tegentreffer niet te boven

Feyenoord is zaterdagavond een vroeg tegendoelpunt in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. niet te boven gekomen. De ploeg van trainer Ronald Koeman ging in eigen huis met 0-1 onderuit, door een doelpunt dat in buitenspelpositie werd gemaakt door Nick van der Velden. Afgezien van het tegendoelpunt was Feyenoord negentig minuten lang de bovenliggende partij in De Kuip, maar de ploeg dwong te weinig kansen af om tenminste een punt uit het vuur te slepen. Miquel Nelom maakte in de tweede helft zijn officiële debuut in het shirt van Feyenoord.

Heel even drong zich zaterdagavond de vergelijking op met het duel van een week eerder, toen Feyenoord met 6-0 klop kreeg van FC Groningen. Ook in De Kuip tegen N.E.C. kwam de ploeg namelijk vroeg in de wedstrijd op achterstand. Waar de bal tegen FC Groningen al binnen de minuut in het doel lag, had N.E.C. er vijf minuten meer voor nodig om de score te openen, zij het uit buitenspelpositie. Nick van der Velden kopte raak na een voorzet vanaf de rechterkant. De middenvelder stond meters buitenspel, maar scheidsrechter Tom van Sichem keurde het doelpunt goed.Met de vroege tegentreffer hield de vergelijking met het duel in Euroborg ook op, want hoewel Feyenoord ook bij rust nog op 0-1 achterstand stond, was de ploeg de hele eerste helft de bovenliggende partij. Tot aan de openingstreffer van Van der Velden had de ploeg van Koeman zelfs al drie opgelegde kansen gecreëerd. Jerson Cabral schoot na twee minuten hard op de vuisten van Gabor Babos, El Ahmadi zag een afstandschot gered worden en John Guidetti, die terugkeerde in de basis ten koste van Guyon Fernandez, raakte het zijnet.Ook na het tegendoelpunt speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van N.E.C. af. De bezoekers lieten zich na de voorsprong echter steeds meer inzakken, waardoor het voor Feyenoord zoeken was naar de ruimtes. Waar N.E.C. nog slechts eenmaal gevaarlijk werd op de counter via een schot van Nathaniel Will dat werd gered door Erwin Mulder, was het Feyenoord dat het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Echt grote kansen bleven desondanks uit in De Kuip.Na rust bleef het eenrichtingsverkeer op het veld. Feyenoord hield de tegenstander constant onder druk, maar was te weinig in staat om de defensie van N.E.C. serieus in problemen te brengen. Afgezien van een afstandschot van Jordy Clasie dat naast zeilde dwong Feyenoord geen grote kansen af.Trainer Ronald Koeman gokte daarom op een slotoffensief, door met Guyon Fernandez een extra aanvaller in de ploeg te brengen. Voor N.E.C. was die ingreep het teken om met elf man voor het eigen doel te verzamelen, waardoor de ruimtes op het veld zeer klein werden. Invaller Fernandez kwam in de slotminuut nog het dichtst bij de gelijkmaker. Hij schoot uit een hoekschop naast en kon daardoor niet voorkomen dat Feyenoord door een tegentreffer die nooit goedgekeurd had mogen worden ten onder ging.Feyenoord – N.E.C. 0-1

Scoreverloop:

6’ 0-1 Van der Velden

Scheidsrechter: Van Sichem

Geel: Conboy, Koolwijk (N.E.C.)

Opstellingen:

Feyenoord:
Mulder; Leerdam, De Vrij (76’ G. Fernandez), Vlaar, Martins Indi (46’ Nelom); El Ahmadi, Clasie, Bakkal; Schaken, Guidetti en Cabral (81’ Cissé).

N.E.C.: Babos; Cmovs, Van Eijden, Conboy, Will; Van der Velden, Koolwijk (86’ Platje); George (63’, Schöne en Latupeirissa (69’ Foor).