Fanshop
Fanshop

Beloften verslaan Jong Heerenveen/Emmen

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen winnend afgesloten. De ploeg van coach André Hoekstra was in Heerenveen met 1-3 te sterk voor de nummer twee van de eredivisie voor beloftenelftallen. Een hoofdrol in het duel was weggelegd voor Diego Biseswar. De aanvaller leverde de assist op de openingstreffer en verdubbelde persoonlijk de score met een schitterend doelpunt. Naast Biseswar speelden ook Ricky van Haaren, Sekou Cissé en Shabir Isoufi de volledige wedstrijd.
Al na een kwartier spelen zat Jong Feyenoord/Excelsior op rozen in Heerenveen. De ploeg wist in de eerste vijftien minuten al twee keer te scoren. Biseswar stelde na zes minuten Marley Berkvens in staat om de score te openen. Tien minuten later dribbelde Biseswar vanaf de rechterflank naar binnen, voordat hij met een prachtig gekruld schot de 0-2 op het scorebord zette.
 
Ondanks de snelle voorsprong bleef Jong Heerenveen/Emmen gevaarlijk in de eerste helft. De thuisploeg speelde met veel druk naar voren. Kort voor rust tekende oud-Feyenoorder Rajiv van la Parra ook voor de aansluitingstreffer. De aanvaller profiteerde van een fout in de verdediging bij de bezoekers.
 
De tweede helft nam Jong Feyenoord/Excelsior het heft steviger in handen. De ploeg van Hoekstra werd daarbij met name op de counter gevaarlijk. Via de tegenaanval werden vier honderd procent kansen gecreëerd, maar daarvan werd er slechts één benut. Na krap een uur spelen stelde Mitchell te Vrede de zege veilig, op aangeven van Sekou Cissé.
 
Coach Hoekstra was achteraf tevreden over het resultaat in Heerenveen. ‘Ik moet alle spelers een compliment maken’, zei hij. ‘We hebben bijna de hele wedstrijd controle gehad en kwamen er bij vlagen heel goed uit. De score had zelfs nog iets groter kunnen zijn.’
 
Jong Heerenveen/Emmen – Jong Feyenoord/Excelsior 1-3
Scoreverloop:
6’ 0-1 Berkvens
15’ 0-2 Biseswar
40’ 1-2 Van La Parra
57’ 1-3 Te Vrede

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Deckers; Eekman (65’ Samsey), Mattheij, Rutten, De Vries (70’ Van Deelen); Van Haaren, Isoufi, Berkvens; Biseswar, Te Vrede (75’ Maatsen) en Cissé.