Feyenoord heer en meester tegen SC Telstar in trainingswedstrijd

Feyenoord heeft donderdagmiddag SC Telstar tijdens een trainingswedstrijd in De Kuip op overtuigende wijze aan de kant gezet: 7-0. In de rust stond het reeds 6-0 voor de jeugdige thuisploeg, waarna in de tweede helft de eindstand werd bepaald op 7-0. Guyon Fernandez (3), Sekou Cissé (2), Ricky van Haaren en Shabir Isoufi tekenden tegen de nummer vijftien van de Jupiler League voor de Rotterdamse doelpunten
Feyenoord trad tijdens de trainingswedstrijd aan zonder een groot deel van de vaste basisspelers, die deze week vanwege interlandverplichtingen afwezig zijn in Rotterdam. Daardoor kregen vanaf de aftrap spelers die dit seizoen vooralsnog minder aan bod komen de kans zich te laten zien, net als in de tweede helft meerdere jeugdspelers. Zo maakten Tonny Trindade De Vilhena, Lucas Woudenberg, Kay Blokland en Jordy van Deelen als invaller hun officieuze debuut in Feyenoord één.

Feyenoord overliep SC Telstar volledig tijdens de eerste helft en was met een 6-0 ruststand nog genadig voor de Velsenaren. De ploeg die werd gecoacht door Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel, hoofdtrainer Ronald Koeman bekeek het duel samen met technisch directeur Martin van Geel vanaf de tribune, wist keer op keer een opening te vinden in de defensie van de gasten en was vooral met steekballen vanaf het middenveld op de snelle Fernandez en Cissé uiterst gevaarlijk.

Fernandez werd voor de rust meerdere keren in stelling gebracht en schoot in totaal drie keer raak. Na tien minuten spelen had hij slechts zestig seconden nodig om de eerste twee treffers van de middag aan te laten tekenen. Eerst zette Miquel Nelom hem vrij voor Telstar-doelman Cor Varkevisser, kort erna was Van Haaren met een steekpass de aangever. Vlak voor de onderbreking maakte de aanvaller ook het zesde doelpunt, na een bekeken pass van aanvoerder Otman Bakkal.

In de tussentijd hadden Van Haaren, Isoufi en Cissé voor de overige doelpunten gezorgd. Van Haaren schoot na 24 minuten simpel raak na terugleggen van Fernandez. Isoufi was een minuut later bij de volgende aanval het eindstation na een goede combinatie tussen Bakkal en Cissé. Laatstgenoemde tekende vervolgens voor de 5-0, door na een steekpass van Van Haaren voormalig Feyenoord-doelman Varkevisser door de benen te passeren.

In de tweede helft, met tweedejaars B-junior Trindade De Vilhena voor Bakkal, bleef Feyenoord de wedstrijd volledig controleren en werd SC Telstar ver terug gedrongen. Zo gemakkelijk als de eerste helft vlogen de ballen er echter niet meer in, mede doordat de thuisploeg iets minder gevaarlijk was.

Stagiair Lucas Ohlander kwam na 69 minuten spelen in het veld en liet zich gelijk gelden. De Zweeds jeugdinternational speelde met een slimmigheidje zijn directe tegenstander door de benen en bereikte zo Dani Fernández, die Cissé een niet te missen kans gaf. De Ivoriaanse aanvaller bepaalde met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 7-0.

Feyenoord – SC Telstar 7-0
10’ 1-0 G. Fernandez
11’ 2-0 G. Fernandez
24’ 3-0 Van Haaren
25’ 4-0 Isoufi