Feyenoord onder 18 veel te sterk voor Young Boys

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag Young Boys A1 met 0-7 verslagen. De Rotterdammers gaven na een stroeve eerste helft na rust gas. Onder 17 moest op eigen veld haar meerdere erkennen in PSV B1. De Eindhovenaren waren met 0-2 te sterk. Onder 16 rekende thuis met 4-1 af met NEC/FC Oss B1. O/15 ging op bezoek bij de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss en won met 1-2. Onder 14 speelt zondag een mini-toernooi bij Sparta.
ÉÉN GOEDE HELFT VOLDOENDE VOOR ONDER 18

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag op bezoek bij Young Boys A1 een ruime zege geboekt. De ploeg van trainer Jan Gösgens was met 0-7 te sterk voor de ploeg uit Haarlem. Bij rust leidden de Rotterdammers nog maar met één doelpunt verschil.

‘In de eerste helft waren we gewoon niet goed’, vond Gösgens. ‘Je speelt tegen de hekkensluiter en dan zijn de spelers wat te gemakzuchtig. Dat is niet goed te praten. Ik heb ze in de rust ook voorgehouden: je zet jezelf hier enorm mee voor schut. Gelukkig hebben ze het in de tweede helft goed opgepakt.’

Het spel van O/18 was in de beginfase van het duel te traag. Daardoor bleef het nog puntloze Young Boys zonder al te veel problemen op de been. De eerste helft herbergde tot aan de veertigste minuut nauwelijks opwindende momenten.

Na een onoplettendheid in de defensie raakte Feyenoord/Excelsior vlak voor rust doelman Angelo Spanjaart kwijt. Spanjaart moest een ongecontroleerde terugspeelbal verwerken en werd daarbij geraakt door een doorlopende aanvaller van de thuisclub. Michel Franken moest Spanjaart daardoor vervangen.

Niet veel later was er beter nieuws voor O/18 toen de scheidsrechter na een overtreding op Joshua Steenvoorden naar de penaltystip wees. Emilio Samsey ontfermde zich over de strafschop en schoot binnen: 0-1.

Toen Jair Balrak de Rotterdammers vlak na de pauze op 0-2 schoot, was het verzet bij Young Boys gebroken. Binnen het uur liep Feyenoord/Excelsior via Jordy Toorenburg en Kevin Gomez Niëto uit naar 0-4. Vooral die laatste goal was mooi: rechtsback Yorick van Deelen had een goede voorzet in huis die linksback Gomez Niëto feilloos afrondde.

Twee treffers van Redouan Boulfalfal en een eigen doelpunt van Young Boys zorgden uiteindelijk voor de 0-7 eindstand.

Young Boys A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-7
45’ 0-1 Samsey          73’ 0-6 Boulfalfal
49’ 0-2 Balrak                        80’ 0-7 e.d.
55’ 0-3 Toorenburg
60’ 0-4 Gomez Niëto
68’ 0-5 Boulfalfal

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:  Spanjaart (40’ Franken); Y. van Deelen, Van Beek, Rutten (60’ Van Oosten), Gomez Niëto; Thong, Samsey (80’ Maatsen), J. Steenvoorden (65’ Dercks); Toorenburg, Balrak en Boulfalfal.

ONDER 17 ONDERUIT TEGEN PSV B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV met 0-2 verloren. De Rotterdammers moesten na een goed begin al snel hun meerdere erkennen in de gasten uit Eindhoven, die de wedstrijd in een tijdsbestek van vijf minuten beslisten.

Het spel van O/17 zag er in de eerste tien minuten behoorlijk uit, zonder dat de ploeg van trainer Cor Adriaanse grote kansen kreeg. Na het goede begin, werd het spel van de Rotterdammers steeds slordiger.

Er waren zeventien minuten gespeeld toen PSV daar voor het eerst van profiteerde. Een slordigheid in de opbouw zorgde voor balverlies op een gevaarlijke positie en een aanvaller van de bezoekers wist met de geboden kans wel raad: 0-1.

Kort daarna kreeg Feyenoord/Excelsior een nieuwe klap te verwerken toen de Eindhovenaren ook op 0-2 kwamen. Opnieuw zag de defensie van de Rotterdammers er niet goed uit. Na de tweede treffer bleef PSV op zoek naar een uitbreiding van de score en O/17 had het aan de goed keepende Mauro Minnaard te danken dat de marge bij rust nog altijd ‘maar’ twee was.

In de tweede helft lukte het O/17 beter om PSV tegenstand te bieden en werd het een echte wedstrijd op Varkenoord. De Rotterdammers waren dicht bij de aansluitingstreffer via Silgio Thenu, maar de inzet van de aanvaller werd van de lijn gehaald.

Ook PSV werd na rust nog enkele keren gevaarlijk, onder andere uit een vrije trap die boven Minaard op de lat belandde. O/17 drong in het vervolg van het duel nog wel aan, maar slaagde er niet in nog echt gevaarlijk te worden.

‘We hebben verdiend verloren’, was de duidelijke analyse van Adriaanse. ‘De eerste helft was erg slecht van onze kant. We hebben PSV te veel ruimte gegeven om te voetballen. In de tweede helft speelden we wat beter, maar we hebben nooit aanspraak gemaakt op een punt.’

Feyenoord/Excelsior O/17 – PSV B1 0-2
17’ 0-1
22’ 0-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: Minaard; Ulusoy, Yalamoglu (23’ Knoester), Lopes Cabral, Hardeveld (30’ Korporaal); Kassels, Driebergen, Karsdorp (60’ De Vos); Thenu, Idrissi en Knegjens (41’ Robinson).

RUIME WINST ONDER 16 OP NEC/FC OSS B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag op eigen veld NEC/FC Oss B1 met 4-1 verslagen. De Rotterdammers lieten zich vooral in de eerste helft van hun beste kant zien en pakten toen al een 3-1 voorsprong. Na rust kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

‘Vooral over de eerste helft ben ik tevreden’, vertelde trainer Gaston Taument na de overwinning van zijn ploeg. ‘In de tweede helft was ons spel minder. De tegenstander kon niet meer en wij hoefden niet meer zo nodig.’

Met een treffer na zeven minuten startte Feyenoord/Excelsior prima aan de wedstrijd. Omar El Baad stuurde Junior Albertus weg en die schoot O/16 met een droog schot in de hoek op een 1-0 voorsprong.

Ondanks de dreiging die in de fase na de 1-0 van NEC/FC Oss uitging, verdubbelden de Rotterdammers na een kwartier de score. Randy Elst had een goede voorzet in huis en Djazz Manusama tikte de bal bij de eerste paal binnen: 2-0.

Het spel van O/16 ging na het tweede doelpunt  achteruit. Feyenoord/Excelsior leek mee te gaan in het spel van de bezoekers en dat deed het voetbal van de Rotterdammers geen goed. Tien minuten na de 2-0 profiteerde NEC/FC Oss van onoplettendheid in de defensie bij O/16 en kwamen de Gelderlanders op 2-1.

Na de tegentreffer leek Feyenoord/Excelsior even in de war, maar NEC/FC Oss  werd nauwelijks echt gevaarlijk. In de slotfase van de eerste helft waren het net als bij de 0-2 Elst en Manusama die aan de basis stonden van de derde Rotterdamse treffer. Opnieuw bereikte Elst met een voorzet Manusama, die dit keer met het hoofd trefzeker was.

In de tweede helft was het voetbal van beide kanten niet goed. NEC/FC Oss was niet bij machte om O/16 pijn te doen en de Rotterdammers leken genoegen te nemen met de voorsprong. In de laatste minuut bepaalde Gilberto da Silva na een lange bal van Ryan Go de eindstand op 4-1.

Feyenoord/Excelsior O/16 – NEC/FC Oss B1 4-1
7’ 1-0 Albertus
14’ 2-0 Manusama
25’ 2-1
33’ 3-1 Manusama
80’ 4-1 Da Silva

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Linden; Gronsveld, James, Kingsale, Go; Elst (76’ Da Silva), El Baad (58’ Van der Pijl), Nieuwkoop (63’ Van der Struis); Albertus, Manusama (78’ Racaj) en Pisas (55’ Van Eijk).

GOED SPELEND ONDER 15 VERSLAAT NEC/FC OSS C1 NIPT

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag op bezoek bij NEC/FC Oss C1 met 1-2 gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was veel beter dan de thuisploeg, maar verzuimde een grote score neer te zetten waardoor het duel onnodig lang spannend bleef.

O/15 had in de eerste helft een duidelijk overwicht. De start van de Rotterdammers was prima en binnen vijf minuten dienden zich al een aantal enorme mogelijkheden aan om op voorsprong te komen. Door onzorgvuldigheid bij de aanvallers van Feyenoord/Excelsior bleef een vroeg doelpunt echter uit.

Feyenoord/Excelsior controleerde de wedstrijd en bleef doorgaan met het creëren van kansen. Na een klein halfuur was het voor het eerst raak voor de Rotterdammers. Marlon Slabbekoorn gaf aan op Rick van der Meer, die keurig afrondde: 0-1.

Kort daarna leek O/15 NEC/FC Oss gelijk de genadeklap toe te dienen. Slabbekoorn had een knappe individuele actie in huis en verschafte zich daarmee de ruimte om uit te halen. Het schot van de spits was de doelman van de thuisclub te machtig en verdween in het doel: 0-2.

Net als in het eerste bedrijf kwamen de Rotterdammers ook na de rust agressief uit de startblokken, maar opnieuw werd met de mogelijkheden te gemakzuchtig omgesprongen. Uit een spaarzame uitval kwam NEC/FC Oss vervolgens terug tot 1-2.

Na de aansluitingstreffer van de thuisploeg ging O/15 driftig op zoek naar een uitbreiding van de score. De drang naar voren leek ten koste te gaan van de nauwkeurigheid. Feyenoord/Excelsior kreeg via onder andere Ronaldo Deacanu, Gustavo Hamer, Van der Meer en Slabbekoorn nog grote kansen, maar telkens ontbrak het aan een doeltreffende afwerking.

‘Over het spel kan ik niets dan tevreden zijn’, zei Oost na het duel. ‘Maar het resultaat is minder. Zo’n wedstrijd moet je gewoon met 1-7 of 1-8 winnen. Nu brengen we onszelf in een ongemakkelijke situatie omdat het tot het einde spannend blijft. Ik verwacht volgende week iets meer agressiviteit in de zestien.’

NEC/FC Oss C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-2
29’ 0-1 Van der Meer
32’ 0-2 Slabbekoorn
40’ 1-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Van der Mast; Hammouti, Koomen, Groos, Verdonk; Van der Meer, Den Hoedt (50’ Rietkerk), Van Haaren (40’ Korporaal); El Hankouri (40’ Hamer), Slabbekoorn en Absalem (45’ Deacanu).