Feyenoorders met Jong Oranje onderuit tegen Schotland

Jong Oranje heeft maandagavond het EK-kwalificatieduel met de leeftijdsgenoten van Schotland met 1-2 verloren. In Nijmegen kwamen de Schotten al in de tweede minuut op voorsprong, waarna AZ-er Adam Maher binnen een kwartier de stand gelijk trok. Tien minuten na de rust zette de Schot David Wotherspoon het winnende doelpunt. KNVB-coach Cor Pot liet de Feyenoorders Kelvin Leerdam, Stefan de Vrij en Jordy Clasie de volledige wedstrijd spelen, net als oud-Feyenoorder Leroy Fer.
In groep 10 staat Schotland nu één punt achter Jong Oranje, dat nog wel koploper is. Op 29 februari 2012 treffen beide teams elkaar opnieuw. De groepswinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de play-offs waar een ticket voor het EK van 2013 in Israël kan worden veroverd.