Feyenoord/Excelsior onder 17 onderuit in Amsterdam

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Ajax B1 met 3-1 verloren. De ploeg van trainer Cor Adriaanse ging de rust in met een 0-1 voorsprong, maar moest aan het begin van de tweede helft drie tegentreffers toestaan. De Rotterdammers kwamen deze tegenslag niet meer te boven. Rick Kasdorp tekende al na vijf minuten voor het Rotterdamse doelpunt.
Feyenoord/Excelsior opende de wedstrijd met zeer compact spel en de thuisploeg had daar grote moeite mee. De Rotterdammers profiteerden al snel van balverlies van de Amsterdammers, toen Oussama Idrissi middenvelder Kasdorp vrijspeelde en in staat stelde de score te openen.

Feyenoord controleerde de wedstrijd en had nadat Maarten de Fockert halverwege de eerste helft een strafschop van Ajax had gekeerd zelfs kans om de score verder uit te bouwen. ‘We waren echter te slordig na de omschakeling naar balbezit, anders had er in die fase van de wedstrijd meer ingezeten’, zei Adriaanse na afloop.

De oefenmeester zag zijn ploeg kort na de rust binnen acht minuten drie doelpunten en daarmee de wedstrijd weggeven. ‘We blijven steeds dezelfde fouten maken en dan word je niet beter als voetballer’, besloot Adriaanse. ‘Dat heb ik de jongens meegegeven. Ze werken keihard, maar voetballend zal het beter moeten.’

Ajax B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 3-1

5’ 0-1 Kasdorp