Feyenoord onder 19 verslaat Utrecht A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op eigen veld FC Utrecht A1 met 1-0 verslagen. Joey Sleegers was verantwoordelijk voor het enige doelpunt. Onder 18 verloor de mini-klassieker met de leeftijdsgenoten van Ajax met 1-2. Onder 16 was op bezoek in Maastricht met 1-4 te sterk voor MVV B1. Ook Onder 15 speelde tegen MVV. De ploeg van trainer Jeffrey Oost versloeg het C1-team van de Maastrichtenaren met maar liefst 9-0. Onder 14 rekende af met VVV/Helmond Sport C2: 3-0. Onder 17 verloor vrijdag al met 3-1 bij Ajax B1.
ZWAARBEVOCHTEN ZEGE ONDER 19 OP FC UTRECHT A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag met 1-0 van FC Utrecht A1 gewonnen. De Rotterdammers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong via Joey Sleegers en zagen de voorsprong in de rest van het duel niet echt in gevaar komen.

‘Utrecht bleek een lastige tegenstander’, vertelde trainer Damiën Hertog na de zege. ‘We moesten vandaag vol aan de bak. We misten de geschorste Elvis Manu en Anass Achahbar, die bij de selectie van het eerste elftal zit. Die twee zijn verantwoordelijk voor de helft van onze productie. Ik ben er trots op dat de rest van de ploeg het zo heeft opgepakt. Dit was een heel goede teamprestatie.’

In de eerste helft had O/19 wat moeite om het spel van de bezoekers te ontregelen. Toch werd Utrecht nauwelijks gevaarlijk. Alleen uit een corner was de ploeg dicht bij een treffer, maar de lat voorkwam de 0-1.

Na 25 minuten kwam Feyenoord/Excelsior door een slimmigheidje op voorsprong. Matthew Steenvoorden nam een vrije trap op het middenveld snel en stuurde Sleegers weg. Met een lobje werkte de middenvelder de bal vervolgens over de doelman van de Domstedelingen in het doel: 1-0.

De Rotterdammers slaagden er in de tweede helft eenvoudiger in om het duel te controleren. Utrecht kwam niet verder dan wat afstandsschoten en Feyenoord/Excelsior kreeg via Kay Blokland, Vincent Janssen en Sleegers nog goede kansen op een uitbreiding van de score, maar steeds stond de doelman van de bezoekers goed in de weg.

FC Utrecht, dat volgende week in het bekertoernooi de tegenstander is van Feyenoord/Excelsior O/18, was ook in het restant van de tweede helft niet in staat O/19 pijn te doen, waardoor de Rotterdammers het duel redelijk soeverein uitspeelden.

Feyenoord/Excelsior O/19 – FC Utrecht A1 1-0
25’ 1-0 Sleegers

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19:  De Jong; J. van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Trindade de Vilhena, Sleegers (67’ Blokland); Agatowski, Blij (89’ Balrak) en Van der Velden (80’ Janssen).

NIPT VERLIES ONDER 18 IN MINI-KLASSIEKER

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag geen punten overgehouden aan de mini-klassieker tegen Ajax A2. De Rotterdammers gingen op Varkenoord nipt met 1-2 onderuit. Jair Balrak maakte de enige goal voor de ploeg van trainer Jan Gösgens.

De bezoekers uit Amsterdam waren in de beginfase de betere ploeg, maar grote kansen kreeg Ajax niet. Na twintig minuten kwamen de Noord-Hollanders toch op voorsprong, omdat een afstandsschot doelman Michel Franken te machtig was.

Getergd door de achterstand schakelde Feyenoord/Excelsior daarna een tandje bij. De Rotterdammers kwamen beter in de wedstrijd, waardoor het spel steeds meer gelijk op ging.  Vlak voor de pauze kon Balrak na een knappe individuele actie de gelijkmaker inschieten: 1-1.

In de tweede helft zakte de bezoekers iets meer terug, waardoor O/18 tot enkele goede mogelijkheden kwam. Tot groot gevaar leidde dat echter niet. Na een uitval kwam Ajax twintig minuten voor tijd fortuinlijk op voorsprong. Een voorzet belandde via de buik van Kevin Gomez Niëto in het doel: 1-2.

Het duel bleef daarna open. O/18 werkte keihard en was via Dalian Maatsen dicht bij de gelijkmaker, maar de middenvelder miste de kans. Ook Ajax was nog een keer dicht bij en treffer. Opnieuw was een hoofdrol weggelegd voor Gomez Niëto, die de bal dit keer knap van de doellijn redde.

‘Zonde’, zo kwalificeerde Gösgens de nederlaag na afloop. ‘Zeker op basis van de arbeid die we hebben geleverd, had een gelijkspel een terechte uitslag geweest.’

Feyenoord/Excelsior O/18 – Ajax A2 1-2
20’ 0-1
40’ 1-1 Balrak
70’ 1-2 Gomez Niëto (e.d.)

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:  Franken; Y. van Deelen, Van Beek, Van Oosten (80’ Lopes Cabral), Gomez Niëto; Thong, Samsey, Maatsen; Toorenburg (46’ Boulfalfal), Dercks (65’ Geyah Darjij) en Balrak (60’ Knegjens).

RUIME ZEGE ONDER 16 OP MVV B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag op bezoek bij MVV B1 met 1-4 gewonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument maakte vooral in de eerste helft een uitstekende indruk en leidde bij rust al comfortabel met 0-3.

‘Het voetbal in de eerste helft was bij vlagen heel goed’, vond Taument. ‘Maar het verschil tussen de beide helften was te groot. We zijn nog te wisselvallig. Als we het beter uitspelen lopen we uit naar een grotere uitslag.’

Nadat MVV na vijf minuten een grote kans kreeg, die goed door doelman Bob van der Hoek werd gepareerd, had O/16 weinig meer te vrezen van de Limburgers. Junior Albertus zette Feyenoord/Excelsior na acht minuten verdiend op 0-1. Randy Elst en Djazz Manusama waren vlak daarna dicht bij een goal, maar het duo was slordig in de afwerking.

Daarna liepen de Rotterdammers via Elst en Bart Nieuwkoop voor de pauze uit naar een 0-3 voorsprong. In de tweede helft kwam de thuisploeg na een onoplettendheid in de defensie van O/16 nog terug tot 1-3, maar Manusama zorgde er vlak voor tijd met de vierde Rotterdamse treffer voor dat de marge van drie doelpunten werd hersteld.

MVV B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-4
8’ 0-1 Albertus
22’ 0-2 Elst
27’ 0-3 Nieuwkoop
42’ 1-3
68’ 1-4 Manusama

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Hoek; Proost (33’ Van der Pijl), Kingsale, James, Racaj (64’ Verdonk); Elst (54’ Van der Struis), Dekker (41’ El Baad), Nieuwkoop (64’ Gronsveld); Albertus, Manusama en Van Eijk.

NET GEEN DUBBELE CIJFERS VOOR ONDER 15 TEGEN MVV

Feyenoord/Excelsior onder 15 is er zaterdag net niet in geslaagd MVV C1 met dubbele cijfers te verslaan. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was op Varkenoord met 9-0 te sterk voor de bezoekers uit Limburg.

Binnen vijf minuten kwam Feyenoord/Excelsior al op voorsprong: Mohammed El Hankouri kon scoren op aangeven van Marlon Slabbekoorn. Vanaf de aftrap was het gelijk weer raak voor O/15: El Hankouri onderschepte een terugspeelbal en maakte zijn tweede: 2-0.

De Rotterdammers hadden in het vervolg van het duel geen kind aan de bezoekers. Danny van Haaren, Jordy den Hoedt (2x) en Slabbekoorn tilden de voorsprong voor de rust naar 6-0. In de tweede helft zorgden Slabbekoorn, met twee treffers, en Jari Schuurman, met een fraaie lob, voor de 9-0 eindstand.

‘De eerste helft was qua voetbal niet erg goed’, vond Oost. ‘We speelden toen niet als team. In de tweede helft heb ik genoten van het combinatiespel.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – MVV C1 9-0
4’ 1-0 El Hankouri                32’ 6-0 Den Hoedt
5’ 2-0 El Hankouri                 44’ 7-0 Slabbekoorn
12’ 3-0 Van Haaren              52’ 8-0 Slabbekoorn
17’ 4-0 Den Hoedt                67’ 9-0 Schuurman
32’ 5-0 Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti, Groos (42’ Hamer), Koomen, Absalem (53’ Klooster); Van der Meer, Van Haaren (48’ Korporaal), Slabbekoorn; Den Hoedt (45’ Rietkerk), El Hankouri en Deacanu (42’ Schuurman).

ONDER 14 TE STERK VOOR VVV/HELMOND SPORT C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag in eigen huis VVV/Helmond Sport met 3-0 verslagen. ‘Het was geen goede wedstrijd, maar we hebben op inzet toch weten te winnen’, zei trainer Rob Kurvers na afloop.

Wesley de Sterke zette de Rotterdammers als snel op voorsprong. De middenvelder was na vijf minuten vanuit een vrije trap trefzeker. Daarna was het spel van O/14 niet goed, maar dat leidde niet tot problemen.

Na iets minder dan een halfuur verdubbelde Rashaan Fernandes de score. De aanvaller aarzelde geen moment toen een bal uit de kluts voor zijn voeten belandde en schoot verwoestend raak: 2-0.

In de tweede helft bepaalde Clarence Bijl de eindstand met een fraaie treffer op 3-0. De doelman van de bezoekers stond ver voor zijn doel en werd met een trap van grote afstand door Bijl verschalkt.

Feyenoord/Excelsior O/14 – VVV/Helmond Sport C2 3-0
5’ 1-0 De Sterke
29’ 2-0 Fernandes
60’ 3-0 Bijl

Opstelling Feyenoord/Exelsior O/14: Bijlow; Bloemendaal, Bijl, Knoester, De Sterke (55’ Vliet); Roffelsen (55’ Smulder), Kongolo, Janga; Fernandes, Mettendaf (45’ Seedorf) en Robertha.