Beloften veel te sterk voor Jong Sparta

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond de derby in de eredivisie voor beloften tegen Jong Sparta Rotterdam met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van coach André Hoekstra was op Varkenoord met 4-0 veel te sterk voor de bezoekers. Diego Biseswar was met twee doelpunten en een assist van grote waarde voor de beloften. De andere treffers kwamen op naam van Shabir Isoufi en Mitchell te Vrede. Bart Schenkeveld maakte als invaller voor het eerst sinds de voorbereiding op het huidige seizoen weer speelminuten. De verdediger is op de terugweg na een knieblessure.
Kamohelo Mokotjo begon samen met Bruno Martins Indi in het centrum van de verdediging. In verband met de blessure van Stefan de Vrij wilde trainer Ronald Koeman zien hoe de Zuid-Afrikaan het zou doen als centrale verdediger, met het oog op de komende wedstrijd van Feyenoord tegen RKC Waalwijk. De Vrij moet dat duel aan zich voorbij laten gaan.

Mokotjo had een relatief rustige avond op Varkenoord. Sparta Rotterdam wist namelijk slechts een paar keer gevaarlijk te worden. In de eerste helft probeerden Rashid Brown en Jeremy de Nooijer het van afstand, maar zonder succes. Spits Paul Gladon schoot na een halfuur spelen wel raak, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat hij hands had gemaakt.

Tegen die tijd stond Jong Feyenoord/Excelsior al op voorsprong, dankzij een fraai doelpunt van Shabir Isoufi. De aanvallende middenvelder koos op het juiste moment de diepte en kreeg de bal met een prima steekpass aangespeeld door Diego Biseswar. Isoufi passeerde de doelman vervolgens met een schot in de verre hoek.

Jong Feyenoord/Excelsior besliste de wedstrijd nog binnen het uur, dankzij twee doelpunten binnen een minuut. Invaller Kevin Wattamaleo lag ruim tien minuten na rust aan de basis van de mooiste goal van de avond. De middenvelder zag de doelman van Jong Sparta iets te ver voor zijn doel staan en mikte met een bekeken schot op de lat. De rebound was vervolgens makkelijk binnen te tikken door Biseswar.

De bezoekers stonden vervolgens te slapen bij de aftrap die volgde, want Jong Feyenoord/Excelsior veroverde de bal direct en kwam via een razendsnelle aanval op 3-0. Isoufi brak daarbij met een dribbel door de defensie van Sparta, voordat hij de bal klaarlegde voor Te Vrede die de keeper met een lag schot passeerde.

Het verzet van Jong Sparta was daarmee definitief gebroken. De bezoekende ploeg wist in het restant van de wedstrijd nauwelijks nog een kans te creëren, terwijl Jong Feyenoord/Excelsior juist met steeds meer vertrouwen ging voetballen. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 4-0 van Biseswar. De aanvaller zette zelf de aanval op over de as van het veld. Op snelheid zette hij een één-twee op met Ricky van Haaren, waarna hij zelf onderkant lat binnen schoot. Even eerder had invaller Darren Maatsen al een levensgrote kans laten liggen. Hij had de bal voor het intikken in een leeg doel, maar schoot voorlangs.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Sparta Rotterdam 4-0
19’ 1-0 Isoufi
57’ 2-0 Biseswar
59’ 3-0 Te Vrede
77’ 4-0 Biseswar

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Deckers; Fernández, Mokotjo, Martins Indi, De Vries; Van Haaren, Mattheij (46’ Wattamaleo), Isoufi (71’ Schenkeveld); Lagouireh (66’ Maatsen), Te Vrede en Biseswar.