Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord oefent tijdens trainingskamp tegen FC Basel

Feyenoord speelt tijdens het trainingskamp dat in de winterstop wordt belegd in het Spaanse Marbella een oefenduel met FC Basel. De ploeg van trainer Ronald Koeman vertrekt op maandag 9 januari naar Spanje, speelt zaterdag 14 januari tegen de Zwitserse kampioen en keert een dag later terug in Nederland. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd tegen FC Basel is nog niet bekend.
FC Basel neemt dit seizoen deel aan de Champions League en bezet na vijf speelronden de derde plaats in groep C. De achterstand op de gedeelde koplopers Benfica en Manchester United bedraagt één punt. De Zwitsers verrasten eerder dit seizoen met een 3-3 gelijkspel op Old Trafford tegen de Engelse kampioen. Afgelopen dinsdag won Basel met 2-3 van Otelul Galati. In de Zwitserse competitie gaat Basel aan de leiding met 34 punten uit zestien duels.
 
FC Basel is geen onbekende tegenstander voor Feyenoord. Beide ploegen werden sinds 2000 reeds drie keer aan elkaar gekoppeld in het toernooi om de UEFA Cup (2000/2001, 2004/2005 en 2006/2007). Twee duels werden gewonnen door de Rotterdammers, een door de Zwitsers en eenmaal eindigde de onderlinge wedstrijd onbeslist.