Bekerzege Feyenoord onder 19

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zich zaterdag geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De Rotterdammers versloegen AZ A1 met 1-2. Onder 18 is uitgebekerd. De ploeg van trainer Jan Gösgens kreeg op bezoek bij FC Utrecht A1 met een 4-2 nederlaag te weinig. Onder 15 versloeg op eigen veld Excelsior Rotterdam C1 en gaat door in het bekertoernooi. Ook onder 14 bleek te sterk voor de leeftijdsgenoten van Excelsior Rotterdam, de vriendschappelijke ontmoeting eindigde in 4-0.
ONDER 19 KWARTFINALIST NA LATE BEKERWINST OP AZ A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Damien Hertog versloeg AZ A1 met 1-2. Het winnende doelpunt van de Rotterdammers, gemaakt door Elvis Manu, viel in de blessuretijd.

De harde wind op het jeugdcomplex van AZ maakte het voetbal voor beide ploegen lastig. Zowel Feyenoord/Excelsior als de thuisploeg probeerde de tegenstander steeds vroeg onder druk te zetten, waardoor zich een duel vol strijd ontspon. Het mannelijke voetbal leidde tot een rommelige eerste helft, waarin meer gele kaarten dan kansen vielen te noteren.

Joey Sleegers was dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. Het venijn zat hem in de slotfase van het eerste bedrijf. Eerst krulde Julian Agatowksi de bal vanaf links fraai in de verre hoek en zorgde daarmee voor 0-1. Niet veel later kwam AZ uit een spaarzame mogelijkheid op gelijke hoogte.

Het spelbeeld bleef na de rust onveranderd. Beide ploegen streden volop, maar goed voetbal was weinig te zien. Ondanks het ontbreken van kansen, was O/19 de bovenliggende partij. Manu dacht de Rotterdammers aan een hernieuwde voorsprong te helpen, maar de spits scoorde vanuit buitenspelpositie.

In de tweede minuut van de blessuretijd ging Feyenoord/Excelsior alsnog met de winst aan de haal. Een voorzet van Tony Trindade de Vilhena werd door Manu met de hak achter de doelman van de Alkmaarders gewerkt, waardoor O/19 zich plaatste voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

‘In wedstrijden als deze telt maar één ding: de winst’, blikte Hertog terug. ‘Daarom kan ik niets dan tevreden zijn. Het is niet de eerste keer dat we zo laat scoren. Het zal niet helemaal toevallig zijn.’

AZ A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-2

37’ 0-1 Agatowski
43’ 1-1
90’ 1-2 Manu

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; J. van Deelen, Kongolo, Blokland (75’ Woudenberg), Van Huijgevoort; M. Steenvoorden, Trindade de Vilhena (90’ Thong), Sleegers; Blij, Achahbar (60’ Manu) en Agatowski.

GOED GEVOEL ONDER 18 ONDANKS NEDERLAAG BIJ UTRECHT
Voor Feyenoord/Excelsior onder 18 is zaterdag in de achtste finale een einde gekomen aan het bekertoernooi. De ploeg van trainer Jan Gösgens bood FC Utrecht A1 meer dan behoorlijk partij, maar verloor met 4-2.

‘Bij mij overheerst de blijdschap over ons goede spel’, zei Gösgens na de uitschakeling. ‘Onze tweede helft was een van de beste sinds tijden. We speelden gewoon erg goed. Dan is het zonde dat je dat niet kunt bekronen in de vorm van een resultaat.’

In de beginfase had O/18 moeite met het spel van FC Utrecht. De thuisploeg kwam wat sterker uit de startblokken en kreeg een goede kans op de openingstreffer, maar doelman Angelo Spanjaart hield de Rotterdammers met een knappe redding op de been.

Na twintig minuten kwamen de Domstedelingen toch op voorsprong. Een vrije trap werd door Desley van Oosten beroerd, waardoor Spanjaart de bal niet goed kon verwerken en een aanvaller van Utrecht de bal in kon tikken: 1-0. O/18 rechte de rug al snel. Na een overtreding op Vincent Janssen in het strafschopgebied schoot de aanvaller zelf vanaf elf meter raak: 1-1.

Vlak voor de pauze bracht William Geyah Darjij Feyenoord/Excelsior op 1-2, door een bal die via Janssen op de paal was beland in het doel te werken. De voorsprong haalde de rust niet, want in de laatste minuut van het eerste bedrijf kwam Utrecht terug tot 2-2.

Ook na de pauze kreeg O/18 kansen op een voorsprong, maar Janssen miste twee goede mogelijkheden. Een halfuur voor het einde kwam de thuisploeg enigszins fortuinlijk op 3-2, na een ongelukkige terugkopbal van Joshua Steenvoorden. In de blessuretijd zette Utrecht vanaf de penaltystip de geflatteerde 4-2 eindstand op het scorebord.

FC Utrecht A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 4-2

20’ 1-0
30’ 1-1 Janssen
43’ 1-2 Geyah Darjij
45’ 2-2
60’ 3-2
90’ 4-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Samsey, Van Beek, Van Oosten (85’ Lopes Cabral), Gomez Niëto; Dercks, Maatsen. J. Steenvoorden; Janssen, Balrak en Geyah Darjij (60’ Knoester).

ONDER 15 WINT BEKERWEDSTRIJD TEGEN EXCELSIOR C1
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior Rotterdam gewonnen. Op Varkenoord was de ploeg van trainer Jeffrey Oost met 0-3 te sterk voor de stadsgenoot en daarmee plaatst het zich voor de volgende ronde.

Ondanks een duidelijk overwicht in de eerste helft, liet het openingsdoelpunt van O/15 een klein halfuur op zich wachten. Een fraaie combinatie tussen Marlon Slabbekoorn en Mohammed El Hankouri leidde de openingstreffer van Feyenoord/Excelsior in; El Hankouri kreeg de goal op zijn naam.

Vlak na de pauze waren de rollen omgedraaid en scoorde Slabbekoorn op aangeven van El Hankouri. Het verschil tussen beide ploegen was in de tweede helft nog duidelijker en na de 3-0 van Jordy den Hoedt, twintig minuten voor tijd, was het duel gespeeld.

‘Het is moeilijk voetballen tegen een ploeg die zich terugtrekt rondom de eigen zestien’, legde Oost na het duel uit. ‘We hebben enthousiast gespeeld en duidelijk gewonnen. Daarover ben ik erg tevreden.’

Feyenoord/Excelsior O/15 - Excelsior Rotterdam C1 – 3-0

27’ 1-0 El Hankouri
39’ 2-0 Slabbekoorn
49’ 3-0 Den Hoedt

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti (58’ Klooster), Koomen, Verdonk, Absalem (49’ Groos); Van der Meer, Van Haaren (40’Korporaal), Slabbekoorn; Den Hoedt (62’ Rietkerk), El Hankouri en Schuurman (56’ Deacanu).

OEFENZEGE ONDER 14 OP EXCELSIOR ROTTERDAM C2
Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam C2 met 4-0 gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers won door twee treffers van Ryan Tilborg en Darren Mettendaf.

‘Het resultaat was vandaag van minder belang’, vertelde Kurvers na het duel. ‘We hadden vooraf aangegeven dat de focus moest liggen op het voetbal en minder op doelpunten maken. Ondanks dat was het krachtsverschil duidelijk.’

Alle spelers uit de selectie van O/14 kregen speeltijd tegen Excelsior. De van een blessure herstelde Siebe Schets maakte zijn rentree in de basis. Via Tilborg was het al snel raak: na zeven minuten rondde hij een goede voorzet van Rashaan Fernandes af. Niet veel later verdubbelde diezelfde Tilborg de score.

In de tweede helft was het de beurt aan Mettendaf. Eerst was de invaller in een klutssituatie attent en werkte hij de 3-0 binnen en later was hij de defensie van Excelsior te snel af en schoof hij de bal oog in oog met de doelman beheerst in het doel: 4-0.

Feyenoord/Excelsior O/14 – Excelsior Rotterdam C2 4-0

7’ 1-0 Tilborg
13’ 2-0 Tilborg
37’ 3-0 Mettendaf
50’ 4-0 Mettendaf

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Ten Hove; Elmensdorp, Bijl (36’ Knoester), Sinteur, Vliet (45’ De Sterke); Bloemendaal; (36’ Roffelsen), Smulder (36’ Kongolo), Schets (25’ Mettendaf); Fernandes (45’ Janga), Tilborg en Seedorf (36’ Robertha).