Koeman: ‘Zege zelf afgedwongen’

Ronald Koeman hing in de aanloop naar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een pagina uit de krant op in de kleedkamer, waarop de vraag werd gesteld of Feyenoord top of flop was. Dat had alles te maken met de resultaten die de ploeg dit seizoen boekte. Goede resultaten werden afgewisseld met onnodige nederlagen. Na afloop van de 1-2 overwinning op RKC glimlachte Koeman toen hem werd gevraagd of het optreden van zijn ploeg in Waalwijk top of flop was geweest. ‘Dit was een zakelijke overwinning’, glimlachte de trainer. ‘Maar we hebben deze overwinning wel zelf afgedwongen.’
Koeman zag zijn ploeg in het Mandemakers stadion een moeizame eerste helft spelen. Waar bij Feyenoord de kansen niet werden afgemaakt, kwam RKC via de eerste de beste kans op voorsprong. ‘Ondanks de achterstand hebben we de tweede helft de druk op de ketel gehouden’, zei Koeman. ‘We bleven de dingen doen die we moesten doen. RKC kreeg het daardoor zeker met tien man moeilijker om alles te kunnen belopen. Dat heeft uiteindelijk resultaat opgeleverd.’

De winnende treffer kwam op naam van Jerson Cabral. De aanvaller begon in Waalwijk op de bank, maar bekroonde een sterke invalbeurt met het winnende doelpunt. ‘Natuurlijk was het een teleurstelling voor hem dat hij niet speelde’, vertelde Koeman achteraf. ‘Maar teleurstelling hoort bij het voetbal. Als spelers daar vervolgens op deze wijze mee omgaan is dat heel goed. Ik vind het een hele geruststelling dat we deze wedstrijd uiteindelijk nog hebben gewonnen. Dat geeft veel vertrouwen.’