Feyenoord O/19 is ook FC Twente A1 de baas

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag FC Twente A1 op eigen veld met 3-2 verslagen. Anass Achahbar was verantwoordelijk voor twee van de Rotterdamse treffers. Onder 17 verloor op bezoek bij stadsgenoot Sparta B1 ruim met 5-0. Het uitduel van Onder 16 met Barendrecht B1 ging met 3-1 verloren. De duels van Onder 18 en Onder 15 werden zaterdag in verband met de overvloedige neerslag afgelast.

ONDER 19 TE STERK VOOR FC TWENTE A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag FC Twente A1 met 3-2 verslagen. De ploeg van trainer Damien Hertog blijft door die zege ook na elf wedstrijden nog ongeslagen. De Rotterdammers hebben inmiddels 27 punten verzameld, twee minder dan koploper Ajax.

Het voetbal dat O/19 in de eerste helft liet zien was van een hoog niveau en leidde tot veel kansen. Na elf minuten leverde dat de eerste treffer op: Anass Achahbar werkte vanuit een hoekschop binnen: 1-0.

Ondanks een duidelijk overwicht van de Rotterdammers kwam Twente na een halfuur spelen op gelijke hoogte. Feyenoord/Excelsior liet zich door die achterstand niet van de wijs brengen en kwam al snel met een antwoord in de vorm van een schitterende vrije trap van Achahbar die onhoudbaar voor de doelman in de bovenhoek verdween: 2-1.

Elvis Manu en Tonny Trindade de Vilhena lieten in het vervolg van de eerste helft grote kansen liggen en het zat O/19 ook niet mee toen na een corner een bal van de doellijn werd gered.

In de tweede helft was het voetbal van de Rotterdammers van een minder hoog niveau, maar desondanks was O/19 de betere ploeg. De 3-2 van Joey Sleegers, na een uur spelen, was dan ook verdiend.

‘We hadden het onszelf makkelijker moeten maken’, was Hertog van mening. ‘We speelden erg goed. Dan moet je de wedstrijd in het slot gooien. Daar hadden we ook kansen voor. Daarin moeten we scherper worden.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – FC Twente A1 3-2
11’ 1-0 Achahbar
29’ 1-1
31’ 2-1 Achahbar
43’ 2-2
60’ 3-2 Sleegers

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Y. van Deelen, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Sleegers (78’ Blokland), Trindade de Vilhena; Achahbar (60’ Agatowski), Manu (89’ Balrak) en Blij.

ONDER 17 HARD ONDERUIT BIJ SPARTA B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 is vrijdag op bezoek bij stadsgenoot Sparta B1 tegen een forse nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse ging op sportpark Nieuw Terbregge met 5-0 onderuit.

‘We moeten puur naar onszelf kijken’ zei Adriaanse na het duel. ‘We hebben onszelf qua instelling in de steek gelaten. Nadat we op achterstand kwamen, gingen de hoofden hangen. Op deze manier wordt het een heel moeilijk seizoen, maar we blijven keihard werken.’

De start van O/17 was nog van een behoorlijk niveau. Twee goede kansen waren in de beginfase echter niet aan Feyenoord/Excelsior besteed. Daarna opende Sparta de score en was het gedaan met het verzet van O/17. De duels gingen steeds gemakkelijk verloren en niemand leek nog te geloven in een goed resultaat.

Na een halfuur verdubbelde Sparta de score. In de tweede helft creëerde Feyenoord/Excelsior nauwelijks nog kansen en kon de thuisploeg redelijk eenvoudig uitlopen naar een 5-0 voorsprong.

Sparta Rotterdam B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 5-0
12’ 1-0
28’ 2-0
60’ 3-0
63’ 4-0
76’ 5-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Yalamoglu, Knoester (54’ Korporaal), Lopes Cabral, Ulusoy; Dekker (59’ Manusama), De Vos (65’ Nieuwkoop), Karsdorp; Idrissi, Robinson (59’ Thenu) en Knegjens.

ONDER 16 WINT OOK IN COMPETITIE NIET BIJ BARENDRECHT B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag op bezoek bij Barendrecht B1 met 3-1 verloren. De ploeg van trainer Gaston Taument liep eerder in het bekertoernooi al tegen een 1-0 nederlaag aan tegen de Barendrechters.

Ondanks een prima start lukte het Feyenoord/Excelsior niet om afstand te nemen van de thuisploeg. Na veertien minuten kwamen de Rotterdammers nog wel op voorsprong via Omar El Baad, die een voorzet van Junior Albertus afwerkte. Kort daarna werd het uit een vrije trap waarbij O/16 niet goed verdedigde 1-1.

Voor de pauze waren Djazz Manusama en El Baad dicht bij een nieuwe voorsprong voor de Rotterdammers, maar beide wisten oog in oog met de doelman niet te scoren. Vlak na de rust kwam Barendrecht, opnieuw na zwak defensief optreden van O/16, op 2-1, waarna het geloof bij Feyenoord/Excelsior wegebde. Na de 3-1, twintig minuten voor tijd, was het duel definitief gespeeld.

‘Een terechte nederlaag’, vond Taument. ‘We hebben te veel kansen gemist. Waar we de afgelopen weken wel optimaal profiteerden van de mogelijkheden die we kregen, waren we nu te slordig. Ook verdedigend moeten we meedogenlozer optreden. Jammer dat er nu een einde is gekomen aan de goede serie waar we aan bezig waren.’

BVV Barendrecht B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 3-1
14’ 0-1 El Baad