Fanshop
Fanshop

Onbenut laten van kansen breekt Jong Feyenoord op

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagmiddag het competitieduel met Jong De Graafschap met 0-2 verloren. De gasten kwamen op slag van rust tegen de verhouding in op voorsprong en bouwden die in de loop van de tweede helft uit. Namens de eerste selectie van Feyenoord kwamen Diego Biseswar, Ricky van Haaren, Shabir Isoufi en Bart Schenkeveld in actie. Laatstgenoemde viel de afgelopen weken reeds twee keer in bij de beloften en stond ditmaal in de basis. De centrale verdediger speelde de eerste helft.
Jong Feyenoord/Excelsior had eigenlijk de gehele eerste helft de controle, maar ging door een moment van onachtzaamheid op slag van rust toch met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. De Graafschap-aanvaller Kaye Coppoolse kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal aangespeeld, om vervolgens uit de draai raak te schieten.In de tweede helft ging Jong Feyenoord/Excelsior gedreven op zoek naar de gelijkmaker. Biseswar speelde zich al snel knap vrij, maar zijn schot leverde de Rotterdammers geen treffer maar een hoekschop op. Na een uur spelen wist Terol met een uiterste krachtsinspanning een vrije trap van Van Haaren nog onschadelijk te maken, waarna De Graafschap het duel in de loop van de tweede helft definitief besliste.De Graafschap invaller Piotr Parzyszek schoot eerst nog na 69 minuten vanaf een meter afstand voor een leeg doel huizenhoog over, maar enkele minuten later was de aanvaller wel scherp. Coppoolse ontsnapte aan de rechterkant van het veld, trok de bal laag voor het doel langs, waar Parzyszk bij de tweede paal simpel binnen kon schieten: 2-0.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong De Graafschap 0-2
Scoreverloop:
45’ 0-1 Coppoolse
73’ 0-2 Parzyszek

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Termijn; Djellal (72’ Fileccia), Schenkeveld (46’ Van Oosten), Blokland, Samseij; Nuytinck (40’ Van der Velden), Isoufi, Van Haaren; Lagouireh, Biseswar en Berkvens.