Fanshop
Fanshop

Drie goede doelen voor Feyenoord Charity Galadiner

Feyenoord organiseert aanstaande woensdagavond het Feyenoord Charity Galadiner 2011. Tijdens deze avond wordt met onder meer een exclusieve veiling geld opgehaald voor War Child, de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Het is voor het eerst dat het bedrag dat wordt ingezameld tijdens het gala zal worden verdeeld over drie verschillende goede doelen.
Een van deze doelen is de Feyenoord Foundation, die in april van dit jaar werd opgericht. In deze Foundation zijn alle maatschappelijke projecten van Feyenoord ondergebracht, waaronder Scoren op Zuid, Scoren in Noord, het Feyenoord Fancoachproject en de Giovanni van Bronckhorst Academy. Al deze projecten zullen met ingang van 2012 mogelijk gemaakt worden via de Feyenoord Foundation en haar partners.

De exploitatie van de Feyenoord Foundation staat volledig los van de exploitatie van de club. Dat is mede het geval omdat de Feyenoord Foundation op die manier officieel een goed doel kan worden. Het bestuur van de Feyenoord Foundation werd bij de oprichting gevormd door Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, en Jan Rath, lid van het College van Bestuur van het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR). Inmiddels is met voormalig volleyballer Peter Blangé een derde bestuurslid van de Feyenoord Foundation aangesteld.

Blangé, tegenwoordig commercieel directeur bij ORTEC/TSS, is blij dat hij zich in de toekomst kan gaan inzetten voor de Foundation. ‘Sport zit bij mij in het bloed’, zegt hij. ‘Ik was als kind in de gelukkige omstandigheid dat ik via een sportvereniging mijn passie verder kon ontwikkelen en uiteindelijk in de topsport terecht kwam. Sport is om meerdere redenen ontzettend belangrijk voor kinderen. Sociaal-maatschappelijk, als onderlinge bindingsfactor en ook vanwege het gezondheidsaspect. Sport kost natuurlijk geld, mede daarvoor is de Feyenoord Foundation in het leven geroepen. Ik vind het leuk om mezelf daarvoor te kunnen inzetten.’

Feyenoord organiseert elk jaar een Charity Galadiner waarmee geld wordt ingezameld voor één of meerdere goede doelen. Elk jaar is de volledige selectie te gast tijdens het gala. In 2010 was de opbrengst van het Charity Galadiner ruim 225.000 euro.

Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.